|
|
کدخبر: ۷۹۳۴۳

نشست ولایتی و صالحی درباره پزشکی هسته‌یی

ولایتی با اشاره به توافق ژنو گفت: گام‌های اولیه برای توافق برداشته شده است و مذاکره‌کنندگان از این روند مراقبت دارند چرا که حریف ما ممکن است خلاف توافق ژنو که مورد تفاهم قرار گرفته است عمل کند.

به گزارشامیدبه نقل از ایسنا، علی‌اکبرولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در جمع خبرنگاران در حاشیه بازدید رییس سازمان انرژی اتمی از مرکز پزشکی هسته‌یی بیمارستان مسیح دانشوری، گفت: همکاران و دوستان ما در مذاکرات ژنو تلاش‌های زیادی کردند و گام‌های اولیه برداشته شده است.

او گفت: البته باید مراقبت کنند چرا که حریف ما با برخی از اقداماتش ممکن است به توافق ژنو عمل نکند. با توجه به سابقه‌ای که ما از دوستان مذاکره‌کنندگان‌مان داریم امیدواریم در گام‌های بعدی هم موفق باشند و از حقوق مسلم هسته‌یی ایران در چارچوب مقررات بین‌المللی دفاع کنند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل گفت: ایجاد تفاهم با دنیا جزو کارهایی است که آقایان دنبال می‌کنند ضمن آن که ذره‌ای از حقوق هسته‌یی که داریم عقب‌نشینی نخواهند کرد.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل هم‌چنین با اشاره به بازدید رییس سازمان انرژی اتمی از مرکز پزشکی هسته‌یی بیمارستان مسیح دانشوری، گفت: انرژی هسته‌یی بخش مهمی از زندگی امروز بشر است و نیازمندی‌های روزافزون ما به آن انکارناپذیر است.

وی ادامه داد: ما در حوزه تشخیص دقیق بیماری‌های سرطانی، قلبی و مغزی نیاز به دستگاهی به نام پِت‌ سی‌تی داریم که امکان تشخیص این بیماری‌ها را فراهم می‌کند. بیمارستان مسیح دانشوری اقدام به تهیه یک دستگاه تصویربرداری پِت‌ سی‌تی کرده است. در گذشته که ما این دستگاه را نداشتیم بیماران برای تشخیص بیماری به دوبی، ابوظبی یا ترکیه می‌رفتند که هزینه‌های بسیار زیاد در بر داشت و از سویی تشخیص‌های درست هم بعضا داده نمی‌شد.

ولایتی گفت: ضرورت دارد تا در کشور از این نوع دستگاه‌ها به تعداد قابل توجه تهیه شود تا بیماران برای تشخیص بیماری‌ها به ویژه سرطان‌ها مجبور به سفر به کشورهای دیگر نباشند، این دستگاه‌ها ذرات کوچک متاستاز را تشخیص می‌دهند و با توجه به تعداد قابل توجه بیماران سرطانی در کشور ما به این دستگاه نیاز داریم.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل ادامه داد: داشتن این امکانات که حق مردم ماست و اتصال این بخش از پزشکی هسته‌یی با تکنولوژی و فن‌آوری هسته‌یی غیرقابل انکار است. از این رو سازمان انرژی اتمی می‌تواند کمک قابل توجهی را به این بخش داشته باشد تا در این زمینه هم محتاج بیگانه نباشیم. همان‌طور که در قسمت‌های دیگر هسته‌یی با گذشت زمان توانستیم به خودکفایی برسیم.

رییس دانشگاه مسیح دانشوری با اشاره به بازدید علی‌اکبر صالحی از مرکز پزشکی هسته‌یی، گفت: قرار است با یکدیگر بنشینیم و بررسی کنیم که چه بخش‌هایی از دستگاه پِت‌ سی‌تی و تجهیزات جانبی‌اش را می‌توانیم با توانمندی داخلی بسازیم.

او گفت: انرژی هسته‌یی و سازمان انرژی اتمی می‌تواند با به‌کار گرفتن امکاناتش حدود ۵۰۰ رشته را درگیر کند به عنوان مثال در زمینه تامین آب آشامیدنی بسیاری از شهرهای ما با کمبود آب مواجهند که سازمان انرژی اتمی می‌تواند با استفاده از دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن که با تکنولوژی هسته‌یی کار می‌کنند آب آشامیدنی بخش‌های مختلفی از کشور را تامین کنند.

ولایتی ادامه داد: برخی‌ها برای این که اجازه ندهند ما در زمینه هسته‌یی کار کنیم اتهاماتی را به ما وارد کرده‌اند و با وجود تمام گزارش‌هایی که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره فعالیت‌های هسته‌یی ایران داده است که نشان می‌دهد هیچ یک از فعالیت‌های هسته‌یی ایران از مسیر صلح‌آمیز خارج نشده است اما باز هم بهانه‌گیری می‌کنند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل ادامه داد: با فتوای مقام معظم رهبری و دقت همکاران ما و این که تمام فعالیت‌های هسته‌یی ما تحت نظارت آژانس است اتهامات بی‌اساس درباره ایران بهانه‌گیری است.

ولایتی ادامه داد: مردم کشور مطمئن باشند ما توان و تکنولوژی صلح‌آمیز هسته‌یی را که به دست آورده‌ایم از دست نخواهیم داد ولو این که آمریکایی‌ها و دیگران فشار بیاورند. ضمن این که طالب مذاکره هستیم و حتما مذاکرات باید ادامه پیدا کند اما در چارچوب حقوق مسلم هسته‌یی ایران با رعایت قواعد بین‌المللی؛ و امیدواریم مذاکره‌کنندگان‌مان با این پشتیبانی که دارند بتوانند در قدم‌های بعدی در مذاکرات ژنو یا هر جای دیگر که صورت می‌گیرد با موفقیت این مشکل را حل کنند.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار