آکاپلا یعنی صدای خام و بدون افکت خواننده و یا گوینده یک صدا را گویند و در اصطلاح به معنای خام سازی وکال می باشد. در این مقاله آشنایی با آکاپلا را مورد بررسی قرار می دهیم و به معرفی چند نسخه با کیفیت از این آکاپلا ها خواهیم پرداخت.
تعریف آکاپلا
همانطور که در پارارگراف اول توضیح دادیم، آکاپلا یک صدای خام با کیفیت و بدون هر گونه افکت صوتی می باشد که بیشتر مورد استفاده دیجی ها و تنظیم کننده ها و مهندسین میکس و مسترینگ و صدا سازی می باشد. این افراد با استفاده از آکاپلا های با کیفیتی که در استدیو ها ضبط شده اند به ساخت موسیقی های جدیدی از آن می پردازند. در ایران نیز سایت های معتبری همچون آی ریتم وجود دارد که نسخه های بسیار با کیفیتی از آکاپلا های ایرانی و خارجی را به اشتراک گذاشته است.
صدای خالی خواننده یا به اصطلاح آکاپلا شامل موزیک هایی می شوند که هیچ سازی در آن ها استفاده نشده و فقط صدای خام خواننده را می شنوید.
انواع آکاپلا ها
اکاپلا یا همان صدای خام خواننده ها در دو نوع کلی منتشر می شوند. نوع اول بدون هیچ گونه افکتی هستند که به صورت خام ارائه می شوند و نوع دوم نیز آکاپلاهایی هستند که دارای افکت هایی همچون کمپرس شدن صدا و ریورب و دیلای هستند.
معرفی چند آکاپلای با کیفیت
-
آکاپلا پازل بند دمتم گرم
- آکاپلا مهراد جم دلمو بردی
-
آکاپلا سالار عقیلی از جان و از دل
- آکاپلا محسن یگانه پا به پای تو
-
آکاپلا میثم ابراهیمی کی مثه منه
-
آکاپلا سهراب پاکزاد امضا
-
آکاپلا مسعود صادقلو بی آرایش
-
آکاپلا مسیح و آرش معذرت میخوام
- آکاپلا احسان کریمی حس چشمات
-
آکاپلا مهدی احمدوند تقدیر
-
آکاپلا سیروان خسروی من مقصرم
-
آکاپلا مهدی دارابی تو مثل دریایی
- آکاپلا اشوان بهت مریضم
و ..
تمامی این آکاپلا های ایرانی با کیفیت بسیار بالا و استدیویی از طریق سایت آی ریتم قابل دریافت می باشد.
تاریخچه آکاپلا
آکاپلا ها در واقع موسیقی هایی هستند که بدون ساز نواخته می شوند و فقط صدای شخص خواننده که شامل یک یا چند نفر خواننده می شوند را تعریف می کند. این واژه برای اولین بار در یونان باستان شکل گرفت و در اصطلاح به معنای به روش کلیسای کوچک می باشد که یک یا چند نفر در کلیساها جمع می شدند و شروع به آواز می کردند.
ارسال نظر