|
|
کدخبر: ۱۸۵۹۰۹

احتمالا شما هم در جایگاه سوخت کسانی را دیده‌اید که باک خودرو را به‌حدی پر می‌کنند که بنزین به بیرون می‌ریزد. بعضی از افراد فکر می‌کنند که پر کردن باک بنزین بیش از حد تنها مشکلاتی در حد ریختن بنزین روی لباس و بو گرفتن آن‌ها را در پی دارد؛ اما باید توجه داشته باشید که داستان فراتر از این حرف‌هاست. در این مطلب بررسی خواهیم کرد که پر کردن باک بنزین به‌صورت لب به لب چه مشکلاتی را ایجاد می‌کند و چرا باید از این کار پرهیز کنید؟

پر کردن باک بنزین چه مشکلاتی را در پی دارد؟

بعضا بیرون ریختن بنزین از باک سوخت خودرو می‌تواند خسارت جبران‌ناپذیری را به‌دنبال داشته باشد. حتما شما هم اخبار مربوط به انفجار و آتش‌سوزی برخی از جایگاه‌های سوخت را شنیده‌اید. گاهی اوقات این مشکل بزرگ از سهل‌انگاری یک یا چند راننده در پر کردن بیش از حد باک بنزین آغاز می‌شود.

در کنار این مورد باید توجه داشته باشید که تماس بنزین با بدنه ماشین می‌تواند در طولانی مدت به رنگ آن آسیب بزند. اما مهم‌ترین مشکل پر کردن باک بنزین به‌صورت لب به لب، احتمال وارد شدن آسیب به فیلتر بخار باک سوخت است که تحت عنوان کنیستر شناخته می‌شود.

کنیستر ماشین

 در خودروهای قدیمی این قطعه وجود ندارد؛ اما چند سالی است که تمام ماشین‌های موجود در بازار ایران دارای کنیستر هستند. وظیفه این فیلتر، جذب بخارات بنزین موجود در باک است. در حالت عادی وجود بخار در باک سوخت می‌تواند خطرات جدی مانند انفجار را در پی داشته باشد. این فیلتر نوعی زغال مخصوص دارد که بخارات بنزین را جذب می‌کند و سپس آن‌ها را به‌سمت محفظه احتراق موتور هدایت می‌کند.

شرط عملکرد صحیح کنیستر آن است که خیس نشود. وقتی باک بنزین را بیش از حد پر می‌کنید، احتمال تماس سوخت با کنیستر بسیار زیاد است. کافیست این اتفاق چند بار تکرار شود. در این صورت فیلتر بخار سوخت از کار می‌افتد. بد نیست بدانید که این قطعه هم گران قیمت است و هم هزینه تعویض آن بالاست.

چگونه بفهمیم باک بنزین پر شده است؟

برای جلوگیری از پر کردن باک بنزین به‌صورت لب به لب باید تشخیص دهید که چه میزان سوخت در باک ماشین وجود دارد. در حال حاضر برخی از جایگاه‌های سوخت این امکان را فراهم کرده‌اند که راننده در همان ابتدای سوخت‌گیری، میزان بنزین مد نظر را در دستگاه تعیین کند. سپس سوخت‌گیری دقیقا به اندازه مقدار تعیین شده از سوی راننده صورت می‌گیرد. هر راننده تقریبا به‌تجربه می‌داند که چه میزان سوخت در باک خودرو جای می‌گیرد. دقت داشته باشید که معمولا با روشن شدن چراغ بنزین، حدود 10 درصد ظرفیت باک پر است.

حتما قبل از شروع سوخت‌گیری از متصدی جایگاه درباره سالم بودن قطع کن نازل سوخت پرس‌وجو کنید. در بعضی از جایگاه‌ها، قطع کن نازل خراب است. بنابراین وقتی ظرفیت باک به‌حد مجاز می‌رسد، سوخت‌گیری متوقف نمی‌شود. هنگام سوخت‌گیری حتما نازل را به‌صورت کامل وارد باک کنید. بعضی از راننده‌ها عادت دارند که نازل را طوری درون باک قرار می‌دهند که قطع کن عمل نکند و باک را بیش از حد پر می‌کنند که کار اشتباهی است.

نازل سوخت

 همچنین می‌توانید سوئیچ خودرو را روی حالت آماده استارت قرار دهید. به‌این ترتیب هنگام سوخت‌گیری، درجه آمپر سوخت به‌سمت بالا حرکت می‌کند. از این طریق هم می‌توانید میزان بنزین موجود در باک را تشخیص دهید.

پیشنهاد می‌کنیم، عجله‌ای برای پر کردن باک بنزین نداشته باشید. دستگیره نازل سوخت را تا آخر فشار ندهید. اجازه دهید سوخت با سرعت کم وارد باک شود. به‌این ترتیب تلاطم بنزین درون باک کمتر می‌شود و در نتیجه میزان کف روی سطح آن کاهش می‌یابد. در نتیجه قطع کن نازل قبل از رسیدن سوخت به سطح مجاز، دستور توقف جریان سوخت را صادر نمی‌کند.

کلام پایانی

در این مطلب بررسی کردیم که چرا پر کردن باک بنزین به‌صورت لب به لب اقدام اشتباهی است. همان‌طور که باید قبل از روشن شدن چراغ بنزین برای سوخت‌گیری اقدام کنید، ضروری است که از بنزین زدن بیش از حد هم بپرهیزید. رعایت این نکته به‌ظاهر ساده در جلوگیری از آسیب دیدن ماشین و بروز اتفاقات ناگوار بسیار مهم است.

منبع: https://www.hamrah-mechanic.com/mag/problems-filling-the-gas-tank-of-car/ 

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار