ترفندهای طلایی برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور
جلوگیری از کپک زدن خیارشور دغدغه ای است که اکثر افراد برای تهیه خیارشور با آن روبهرو هستند.برای تهیه خیارشور بازاری با ما همراه باشید.
راه های جلوگیری از کپک زدن خیارشور چیست؟معمولا کپک زدن خیارشور یکی از مشکلاتی است که اکثر افراد برای تهیه ی خیارشور با آن رو به رو هستند.برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور نکات مهمی وجود دارد که در ادامه ی این مطلب آنها را مرور خواهیم کرد.
جلوگیری از کپک زدن خیارشور
انواع سبزیجات شور که در ظرف هایی مانند دبه نگهداری می شوند به راحتی مستعد ابتلا به کپک هستند. این اتفاق برای موادی چون خیارشور هم به راحتی پیش می آید. کپک می تواند باعث غیر قابل استفاده شدن خیارشور شود. علت و دلیل اصلی کپک زدن خیارشور خانگی چیست؟ این سوالی است که برای خیلی از بانوان پیش می آید و شاید برای شما هم پیش آمده و بخواهید بدانید چرا روی دبه خیار شورم کپک سفید می زند؟ خیار شورم کپک زده چکار کنم؟ دلیل کپک زدن خیارشور چیست؟ اگر شما هم با این مشکل مواجه شده اید در ادامه این آموزش با راه های جلوگیری از کپک زدن خیارشور همراه ما باشید تا نکاتی را به شما آموزش بدهیم و مطمئن باشید با این نکات هیچ وقت خیار شورتان کپک نمی زند.
1. استفاده از آب جوشیده برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور
برای درست کردن خیار شور خانگی سالم و بدون کپک باید حتما از آب جوشیده استفاده کنید و سعی کنید خیارها و سبزی ها را پس از شستن کامل خشک کنید. استفاده از آب شیر و نجوشیده کلردار حتی به مقدار خیلی کم دلیل اصلی کپک زدن خیار شور می باشد.
2. نوع و مقدار مناسب سرکه خیارشور
توجه کنید برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور سرکه خیار شور خانگی باید صاف و زلال باشد و در حالت استاندارد آن باید به ازای هر 14 لیوان آب جوش ، 1 لیوان سرکه استفاده کنید. وجود سرکه کافی در خیار شور موجب بالا رفتن ماندگاری خیار شور خواهد شد.
3. جلوگیری از ورود هوا به داخل دبه خیارشور برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور
برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور شما باید حتما درب دبه یا ظرف خیار شور خود را به گونه ای محکم کیپ کنید تا به هیچ وجه هوای بیرون به داخل ظرف و دبه نفوذ پیدا نکند. در واقع راز اصلی کپک نزدن خیار شور جلوگیری از ورود هوا به دبه خیار شور است. برای این کار می توانید با نایلون فریزر درب دبه خیارشور را کیپ کنید.
می توانید دور ظرف خیار شور را گچ بگیرید تا مانع داخل شدن هوا به ظرف شود.
همچنین بهتر است پس از تهیه خیار شور درب آن را زود زود باز نکنید و وقتی موقع استفاده آن شد درب آن را باز کنید و استفاده کنید. استفاده از دبه های کوچک باعث می شود بعد از باز کردن درب دبه، آن دبه خیلی زود مصرف و تمام شود. برای مثال به جای یک دبه بزرگ می توانید از دو یا سه دبه کوچک استفاده کنید. در این صورت دبه های دو و سه ماندگاری بیشتری خواهند داشت.
4. استفاده از سبزیجات تازه برای خیارشور
یکی دیگر از دلایلی که می تواند مانع از کپک زدن خیارشور شما شود استفاده از سبزیجات تازه می باشد. متاسفانه برخی از افراد برای اینکه سبزیجات خیار شور خود را کمی ارزان بخرند از سبزیجات مانده برخی سبزی فروشی ها خرید می کنند.
باید این حقیقت را قبول کنید استفاده از سبزیجات کهنه و مانده یکی از دلایل اصلی کپک زدن خیار شور می باشد چونکه این مواد بیشتر در دسترس فساد و میکروب هستند.
5. مقدار نمک خیار شور برای کپک نزدن خیار شور
در حالت استاندارد تهیه خیار شور باید به ازاری هر لیتر آب جوشیده ، 2 قاشق غذاخوری نمک استفاده کنید. البته باید در مراحل تهیه خیار شور ، نمک آن را تست کنید و اگر نیاز بود نمک بیشتری هم اضافه کنید. استفاده از مقدار مناسبی از نمک در تهیه خیار شور ها علاوه بر طعم مناسب آن، باعث بالا رفتن ماندگاری خیار شور می شود.
اگر نمی دانید میزان نمک خیار شور باید به چه اندازه باشد از روش زیر استفاده کنید :
آب نمک خیار شور را در یک ظرف جداگانه درست می کنیم و بعد یک تخم مرغ را پس از شستن داخل ظرف حاوی آب نمک می اندازیم. اگر تخم مرغ به ته ظرف رفت مقدار نمک خیار شور شما کم است و اگر تخم مرغ روی سطح آب قرار گرفت مقدار نمک زیاد است اما اگر تخم مرغ وسط محلول آب و نمک شناور شد نمک کاملا اندازه است و می توانید مطمئن شوید که طعم خیار شور شما عالی خواهد شد.
6. استفاده از برگ مو برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور
بهتر است روی خیارشورها برگ درخت انگور یا همان برگ مو بگذارید. ای کار برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور بسیار مفید است. اگر بعد از استفاده از خیارشور از آن استفاده نکید بهتر است دوباره به ظرف برگردانده شود.
7. محیط مناسب نگهداری خیارشور
همان طور که می دانید همیشه محیط گرم جای مساعدی برای رشد کپک می باشد. پس بهتر است خیارشورهای خود را در یک محیط خنک و سایه و بیرون از خانه نگهداری کنید.
بهترین راهکار برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور تهیه آن در دبه های کوچک و نگهداری آن ها در یخچال می باشد. یخچال هوای خنکی دارد و باکتری هایی که موجب کپک زدن می شوند در محیط خنک رشد خیلی کمی دارند و شما با این روش می توانید برای مدت بیشتری خیارشورهای خود را سالم و بدون کپک نگهداری کنید.
8. استفاده از لیموترش
برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور ، بعد از این که مواد را درون ظرف ریخته آب و نمک را اضافه کنید بعد یک عدد لیموترش را برش زده روی مواد بگذارید دیگر خیارشور شما کپک نمی زند.
9. خراب بودن خیار
در مواقعی ممکن است از خیارشورهایی برای خیارشور گرفتن استفاده کنید که خراب بوده یا زدگی دارند. از این رو سریعا کپک می زنند. خیار خیاشور باید تمیز با کیفیت و تازه باشد تا نتیجه بهتری حاصل شود. برای این که خیارشورهای مرغوبی داشته باشید که تایم زیادی از آن ها استفاده کنید بهتر است از خیارهای تازه و ترد بهره بگیرید.
10.دمای آب
دمای آب و سرکه ریخته شده روی ترشی نیز مهم است. برای این منظور باید از آب گرم استفاده کرد ، تا با نوک انگشتان خود گرمای آب را احساس کنید.
سایر نکات برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور
ظرفی که برای خیارشور استفاده می کنید، باید درب محکمی داشته و فاقد هرگونه ترک باشد.
از ظروف و وسایل کاملا تمیز استفاده کنید.
بهداشت دست ها را در هنگام تهیه خیارشور رعایت کنید.
سعی کنید تمام خیارها داخل آب قرار داشته باشند.
در خیارشور هیچ نیازی به استفاده از سرکه نیست و سرکه باعث ایجاد کپک در خیارشور میشود.
خیارشور را در جای خنک و حتما سایه نگهداری کنید.
روی ظرف خیار شور تکه ای نان را به اندازه دهانه ظرف قرار دهید و در ظرف را محکم ببندید.
وسط خیار را با یک میله سوراخ کنید تا داخل خیار پوک نشود.
برای تهیه خیارشور نیز باید به سلیقه خودتان اندازه خیار را مشخص کنید. ولی اگر ریزتر باشد، تردتر و خوشمزه تر می باشد.
از نمک یددار یا نمک سفره استفاده نکنید: نمک سفره دارای مواد افزودنی است که می تواند باعث تخریب تخمیر شود. بهتر است از نمک دریایی با کیفیت بالا استفاده نمایید.
آیا خیارشور کپک زده قابل استفاده است ؟
اگر تنها بخش کوچکی از خیارشور کپک زده است فقط همان قسمت را خارج کنید. اما اگر کپک به مقدار یک سوم یا بیشتر آن را در بر گرفته باشد، باید کل آن را دور بیاندازیم. بعضی از کپک ها با اینکه در قسمت رویه و بالایی خیارشور وجود دارند ولی قسمت زیرین را هم آلوده می کنند و بهتر است مصرف نشوند. از نظر تئوری آنچه که زیر آب شور قرار داشته باشد ضرری ندارد ولی اگر به کپک حساس هستید می توانید آن را هم دور بریزید. اگر کپک در داخل شیشه خیارشور شکل گرفته باشد بهتر است دیگر از آن استفاده نکنید.
ارسال نظر