|
|
کدخبر: ۱۶۸۷۹۳

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با تسنیم:

خبرگزاری تسنیم: رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: اعلام اینکه بنزین پتروشیمی آلوده است کار حاشیه ای است و باید بعد از مقایسه دقیق این صحبت مطرح شود چراکه این بنزین نسبت به تولیدات پالایشگاه ها ارجحیت دارد.

مسعود میرکاظمی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار محیط زیستخبرگزاری تسنیمدر واکنش به اطلاعیه سازمان محیط زیست مبنی بر اینکه " بنزین پتروشیمی آلوده است و بنزن و هیدروکربن های حلقوی سرطان زا هستند " اظهار داشت: محیط زیست باید از پالایشگاه های که هنوز بازسازی نشدند، نمونه گیری کند و بعد اطلاعیه دهد.

وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست باید شاخص هایی که تصور می کند برای محیط زیست مضر است به مردم اعلام کند، ادامه داد: با مقایسه میزان بنزن، گوگرد، آروماتیک و اُلفین در بنزین پتروشیمی و پالایشگاه های قدیمی، وظیفه دولت سنگین می شود چراکه مشخص می شود که باید به سمتی پیش رویم که هرچه زودتر پالایشگاه ها بازسازی شود.

** سازمان محیط زیست چگونگی نمونه گیری واردات بنزین را اعلام کند

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پالایشگاه امام خمینی(ره) در اراک بازسازی شده است و نباید از آن نمونه گیری کرد، افزود: بازسازی پالایشگاه ها در دولت دهم آغاز شد و کار های خوبی صورت گرفت ولی ای کاش در دولت های قبل از دولت دهم نیز این اتفاق رخ می داد و با توجه به اینکه خانم ابتکار در دوره اصلاحات نیز حضور داشتند آن زمان بر دولت در راستای بازسازی پالایشگاه ها فشار می آرود نه اینکه پالایشگاه ها را تعطیل کنند.

میرکاظمی با اشاره به اینکه پالایشگاه ها را دولت های قبل به دلیل اینکه اقتصادی نیستند و باید بنزین خام وارد کنیم، تعطیل کردند، گفت: ما با واردات بنزین مشکل نداریم و این امر بد نیست ولی سازمان محیط زیست اعلام کند که نمونه گیری را بر چه اساسی انجام داده است و اطلاع رسانی کند و همچنین بگوید این بنزین های وارداتی با چه کیفیتی وارد شدند.

**اگر شرایط تحریم اجازه واردات بنزین را نداد، دولت جواب مردم را چه می دهد

وی عنوان کرد: درست است که تولید بنزین پتروشیمی موقت است و قرار نیست تا ابد تولید شود، ولی اینکه امروز بخواهیم ۱۰ میلیون لیتر بنزین وارد کنیم و همه چیز را زیر سوال ببریم به نظر بنده کار سیاسی است نه کار اقتصادی و منطقی؛ درواقع برای وارد کردن ۱۰ میلیون لیتر بنزین نباید همه چیز را زیر سوال برد.

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت توجه داشته باشد اگر شرایط تحریم اجازه واردات بنزین را نداد جواب مردم را چگونه می دهد چراکه بنزین پتروشیمی علاوه بر اینکه امروز کسری را جبران می کند، اکسان سازی را انجام می دهد به این معنا که اکسان بالای ۱۰۰ را تولید می کند و این برای بنزین هایی که از پالایشگاه های قدیمی به دست می آیند که اکسان پایین دارند، مهم است چراکه باید با آن مخلوط و قابل مصرف شود.

میرکاظمی افزود: اینکه بنزین به استاندارد یورو ۴ و ۵ برسد وظیفه تمام دستگاه است ولی متاسفانه در دوره اصلاحات فرصت سوزی رخ داد و سوخت با استاندارد یورو ۴ ناشی سرمایه گذاری دولت دهم است. بنده معتقدم که سازمان محیط زیست امروز نمونه گیری از بنزین پالایشگاه قدیمی کند و بعد اعلام نظر کند و همچنین بگوید که بنزین وارداتی با چه کیفیتی وارد شد؛ درواقع اگر سلامت مردم مدنظر است باید همه جوانب درنظر گرفته شود نه صرفا این امر یک حرکت سیاسی باشد.

** ارجیعت بنزین پتروشیمی نسبت به تولید پالایشگاه های قدیمی

وی با اشاره به اینکه اگر ریفرمیت بنزین پتروشیمی با ریفرمیت تولید پالایشگاه های قدیمی مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که به دلیل میزان اکسان بالا بنزین پتروشیمی این بنزین ارجحیت دارد، افزود: بنزین تولید شده توسط پتروشیمی ها در تهران توزیع نمی شود و باید سازمان محیط زیست اگر مدعی است که آلوده است بیاید کیفیت آن را با تولیدات پالایشگاه های قدیمی و بازسازی نشده مقایسه کند و بعد گزارش ارائه دهد.

میرکاظمی عنوان کرد: متاسفانه بنزین وارداتی حتی استاندارهای بنزین یورو۲ را نداشته است. اینکه محیط زیست گفته است بنزن و هیدروکربن های حلقوی سرطان زا هستند باید گفت در سرطان زا بودن بنزن شکی نیست ولی سازمان محیط زیست نباید کار حاشیه ای انجام دهد بلکه باید میزان بنزن در بنزین تولیدی پالایشگاه ها و بنزین وارداتی را با یکدیگر مقایسه کند.

** صدور مجوز به پالایشگاه های خیلج فارس و آناهیتا

رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: باید در زمینه بازسازی پالایشگاه ها سرمایه گذاری شود و بانک سرمایه راه اندازی پالایشگاه های خیلج فارس و آناهیتا را تامین کند و هرچه زودتر مجوز این دو پالایشگاه ها صادر شود.

وی بیان کرد: باید به سوی بازسازی پالایشگاه ها برویم؛ به طورکلی اطلاعیه سازمان محیط زیست تا زمانی که کاملا روشن و شفاف کیفیت و میزان بنزن، گوگرد، آروماتیک و اُلفین در بنزین پتروشیمی و پالایشگاه های قدیمی را مقایسه نکند نباید گزارش ارائه دهد.

میرکاظمی با اشاره به اینکه بنزن و هیدروکربن های حلقوی سرطان زا هستند، گفت: به نظر بنده اعلام اینکه بنزین پتروشیمی آلوده است کار حاشیه ای است و باید بعد از مقایسه دقیق این صحبت مطرح شود چراکه این بنزین نسبت به تولیدات پالایشگاه ها ارجحیت دارد.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار