|
|
کدخبر: ۱۸۴۷۸۶

هود آشپزخانه به عنوان وسیله‌ای که بخارات را جذب می‌کند و آشپزخانه شما را عاری از بوی روغن می‌کند، وارد میدان می‌شود. علاوه بر این ساختار یک هود مدرن، می‌تواند سبک آشپزخانه شما را هم برجسته کند.

 

آشپزی مشابه یک واکنش شیمیایی خاص است که مخلوطی از مواد خام با تدبیر و هنرمندی تبدیل به غذای خوشمزه‌ای همچون قورمه‌سبزی می‌شود. در این فرآیند مسلما بخارات زیادی همراه با بوی چربی‌ تولید می‌شود. مخصوصا در مورد غذاهای ایرانی که عملیات سرخ کردن و استفاده از ادویه‌ها در آن‌ها زیاد است.

 

در حالی که صدای پراکنده شدن روغن و بو و عطرِ مقاومت‌ناپذیر غذا در فضا می‌پیچید، تاثیر خود را بر روی کاشی‌ها و سقف آشپزخانه هم می‌گذارد. لکه‌هایی که درخشش و زیبایی آشپزخانه را مخدوش می‌کنند. بنابراین اینجاست که هود آشپزخانه به عنوان وسیله‌ای که بخارات را جذب می‌کند و آشپزخانه شما را عاری از بوی روغن می‌کند، وارد میدان می‌شود. علاوه بر این ساختار یک هود مدرن، می‌تواند سبک آشپزخانه شما را هم برجسته کند. 

 

 

به طور کلی در هنگام خرید هر نوع هود آشپزخانه‌ای باید قدرت مکش آن را در نظر بگیرید. همچنین توجه به نوع فیلتر و هزینه‌های آن با اهمیت است. درواقع شما با بازار وسیعی از محصولات متنوع رو به رو هستید که در مواردی انتخاب را سخت می‌کند. با توجه به همین مسأله نیز در این بخش از سری راهنماهای خریدِ دیجی‌کالا مگ به سراغ معرفی هود آشپزخانه می‌رویم و تمام جوانب لازم برای یک خرید بهینه را پوشش می‌دهیم. 

 

 

۸ نکته که پیش از خرید هود باید بدانید! 

قبل از بررسی جامع هر یک از قطعات و مدل‌های هود، لازم است در همین ابتدا ۸ نکته اساسی که قبل از خرید هر نوع هودی باید به آن توجه کنید را مرور کنید. چراکه این روش به ایجاد ذهنیتی سر راست و خلاصه برای خرید هود کمک می‌کند. 

 

بررسی قدرتِ مکشِ هود 

توجه به فیلتر دستگاه 

نوع موتور و دمنده 

اندازه‌ی هود 

میزان راحتی در نگهداری از هود 

میزان صدا و سرعت هود 

طراحی و زیبایی دستگاه 

گارانتی 

بررسی قدرتِ مکشِ هود 

به طور کلی قدرت مکش دستگاه، ظرفیت موتور برای مکیدن ذرات روغن و بو را نشان می‌دهد و بر حسب مترمکعب در ساعت اندازه‌گیری می‌شود. به یاد داشته باشید که برای آشپزی ایرانی هودهایی با ظرفیت مکش بین ۴۰۰ مترمکعب در ساعت تا ۱۰۰۰ مترمکعب در ساعت بسیار مناسب هستند. همچنین هودهایی با لوله‌ی خروجی بلندتر عموماً قدرت مکش بیشتری دارند. 

 

توجه به نوع فیلتر نصب شده در هود 

اگر فیلتر دستگاه به درستی عمل نکند، ظرفیت مکش هود هم ضعیف می‌شود. بنابراین انتخاب فیلتر مناسب باعث بهبود عملکرد دستگاه می‌شود. البته در ادامه این راهنما شما را با انواع فیلترهای موجود بر روی هودهای آشپزخانه بیشتر آشنا می‌کنیم. ولی به عنوان یک فاکتور با اهمیت بدانید که مدل‌های کربنی برای فیلتر از قابلیت جذب بهتر و بهینه‌تری برخوردار است. 

 

 

بررسی موتور و دمنده‌ی هود 

موتور دستگاه باید آب‌بندی شده باشد تا گرد و غبار و آلودگی به داخل آن نفوذ نکند. همچنین وجود دمنده و موتورِ آلومینیومی که قابلیت عدم چسبندگی دارند شما را از اجبار برای سرویس دوره‌ای قطعات داخلی نجات می‌دهد. 

 

 

اندازه‌ی هود آشپزخانه 

طبیعی است که اندازه‌ی هود بستگی به اندازه آشپزخانه دارد. درواقع برای یک اجاق گاز ۰.۹۱ متری هودی در همین اندازه و ابعاد نیاز است. لازم به ذکر است که هودهای استاندارد معمولا در اندازه‌های ۲ فوت و ۳ فوت (از ۰.۶۰ متر الی ۰.۹۱ متر) در بازار موجود هستند. البته در صورتی که شرایط مناسبی در آشپزخانه خود دارید انتخاب مدل‌های توکار می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای فضاهای کوچک باشد. 

 

 

اهمیت نگهداری و تمیز کردن هود 

بهتر است به سراغ مدل‌هایی از هود بروید که نیاز به نگهداری کمتری دارد. چراکه حقیقتا تمیز کردن این نوع دستگاه‌ها خسته‌کننده است. به یاد داشته باشید که هود را در ارتفاع کم (حدودا ۱.۲۱ متر بالاتر از سطح) نصب کنید تا تمیز کردن آن آسان باشد و به طور موثر بتوان ذرات دوده و روغن را پاک کند. البته در این میان مدل‌های با قابلیت خود تمیزکنندگی هم وجود دارند که کار را بسیار آسان می‌کند. 

 

 

میزان صدا و سرعت دستگاه 

صدایی که از دستگاه شنیده می‌شود، صدای گردش هوا است. جالب است بدانید که برای کم کردن میزان صدای حاصل از گردش هوا در برخی از مدل‌ها از کیت سایلنت استفاده شده است. بنابراین در هنگام خرید، وجود کیت سایلنت در دستگاه را از فروشنده جویا شوید. از طرفی هودهای جدید دارای گزینه‌ی سرعت هستند که به وسیله‌ی آن می‌توانید محدوده‌ی سرعت بالایی را برای تهویه‌‌ی سریع‌تر و بهینه‌تر آشپزخانه انتخاب کنید. 

 

 

PicsArt_01-23-05.32.03

 

گارانتی یا همان ضمانت خرید 

اکثر هودهای آشپزخانه دارای گارانتی ۱۲ ماهه هستند اما برخی از مدل‌ها از گارانتی مادام العمر بهره‌مند هستند. بنابراین در هنگام خرید این موضوع را جدی بگیرید و برای تجربه‌ی کاربری بهتر، خدمات پس از فروش را حتما بررسی کنید. 

 

 

۲. انواع فیلترِ هود آشپزخانه 

انواع فیلترهای هود بسته به جنس، ساختار و فرآیند فیلترینگ به ۳ دسته مختلف تقسیم می‌شوند که به شرح زیر است: 

 

فیلتر مِشی یا مشبک (Cassette/Mesh Filter) 

فیلتر تیغه‌ای (Baffle Filter) 

فیلتر کربنی (Carbon Filter) 

فیلتر مِشی یا مشبک 

 

به طور معمول این نوع از فیلترهای هود دارای چندین لایه فیلتر از جنس آلومینیوم یا فولاد ضدزنگ هستند که به وسیله‌ی آن می‌توان ذرات جامد را به دام انداخت. در عین حال بخارات حاصل از آشپزی هم خارج می‌شوند. اما به طور کلی باید بدانید که این نوع فیلترها نیاز به تعمیر و نگهداری بالایی دارند. علاوه بر این، به مرور زمان ظرفیت مکش فیلترها به دلیل انسداد روزنه‌ها کاهش می‌یابد. بنابراین بهترین راه برای استفاده از فیلترهای مشبک این است که آن‌ها را به طور منظم بشویید و تمیز کنید. 

 

فیلتر تیغه‌ای 

 

بیشتر هودهای موجود در بازار دارای فیلتر تیغه‌ای هستند. درواقع این مدل از فیلترها گزینه‌های پیشرفته‌ترِ فیلترهای تیغه‌ای و از نوع آلومینیومی است. تحقیقات نشان می‌دهد که این فیلترها حدود ۳۰ درصد بهینه‌تر از مدل‌های مشبک هستند. طراحی فیلتر تیغه‌ای به این صورت است که شامل قطعاتی با منحنی‌های متعدد بر روی فیلتر است که به بخارها اجازه خروج آزادانه را می‌دهد. در عین حال چربی‌ها به فیلتر می‌چسبند. به طور کلی نگهداری و تمیز کردن این نوع از فیلترها نسبتاً ساده‌ است، چراکه تنها نیاز است در حدود ۳ الی ۴ ماه یکبار این کار را انجام دهید. 

 

 

فیلتر کربنی 

 

همانطور که می‌دانید همچون دستگاه‌های تصفیه آب، فیلترهای کربنی در ساختار هود آشپزخانه هم وجود دارد. درواقع فیلتر کربنی از زغال‌سنگ ساخته شده است، بنابراین می‌توان از آن برای جذب روغن و سایر ذرات چرب استفاده کرد. این در حالی است که حدوداً هر شش ماهه یک‌بار نیاز به تعویض دارند. این نوع فیلترها به دلیل کارایی بالا از جمله محبوب‌ترین‌های این حوزه هستند. بنابراین توصیه می‌کنیم که در زمان خرید هود آشپزخانه مدل‌هایی با فیلتر کربنی را انتخاب کنید. در پایان این بخش، جدول زیر می‌تواند دقت شما را در انتخابِ فیلتر مناسب برای هود بالا ببرد: 

 

 

ویژگی‌های فیلتر فیلتر‌های مشبک فیلترهای تیغه‌ای فیلترهای کربنی 

متریال سازنده شبکه‌های متعددی از آلمینیوم تشکیل شده از قطعاتی خمیده و از جنس استیل ضدزنگ تشکیل شده از ورقه‌های کربن با روزنه‌هایی بر روی آن 

عملکرد جذب چربی‌های معلق و دوده جذب چربی‌ها جذب چربی‌های معلق، بخارات و دوده 

مناسب برای آشپزی ایرانی خیر بله بله 

تمیز کردن و نگهداری سخت متوسط غیر قابل شست‌وشو 

ماندگاری فیلتر متوسط متوسط بسیار بالا (۳ الی ۴ ماه یکبار) 

قیمت ارزان قیمت گران قیمت گران قیمت 

۱۰ قدم برای تمیز کردن هود آشپزخانه 

۷ روش سریع و ساده برای تمیز کردن سینی و طبقه‌های فر 

۳. انواع هود‌های آشپزخانه بر اساس مدل 

نوع هود آشپزخانه‌ی شما وابستگی شدیدی به ساختار آشپزخانه و محل قرار دادن آن دارد. در همین راستا می‌توان اذعان کرد که هودهای آشپزخانه بر اساس قابلیت‌هایی که دارند، به ۴ دسته تقسیم می‌شوند. 

 

 

هود آشپزخانه‌ی دیواری (Wall mounted chimney) 

هود سقفی یا جزیره (Island chimney) 

هود توکار/ یکپارچه (Built-in chimney (Integrated)) 

هود گوشه‌ای (Corner chimney) 

هود آشپزخانه‌ی دیواری 

 

همانطور که از نام این مدل هود مشخص است، این مدل هودها از جمله انواع قدیمی هود است و بر روی دیوار و یا بالای اجاق گاز نصب می‌شوند. جالب است بدانید که هنوز هم هودهای دیواری یکی از مدل‌های پرطرفدار این روزها هستند، چراکه هزینه خرید و نگهداری کمتری نسبت به سایر مدل‌ها دارند. هودهای دیواری در طرح‌های مختلفی عرضه می‌شوند و استفاده از آن‌ها آسان است. شما می‌توانید این مدل از محصولات را با پیچ بر روی دیوار ثابت کنید تا دوده، بخار، رطوبت و بوها را خارج کند. 

 

مزایا: 

 

نصب آسان همراه با هزینه‌ی اندک 

قیمت مقرون‌به‌صرفه 

طراحی مستحکم و کیفیت بالا در ساخت 

 

معایب: 

 

نسبت به دیگر مدل‌ها، فضای زیادی را اشغال می‌کنند. 

هود سقفی یا جزیره‌ای 

 

اگر در آشپزخانه‌ی خود جزیره دارید، باید بدانید که این نوع هودها بهترین مدل برای فضای شما هستند. چراکه آن‌ها مستقیماً به سقف نصب می‌شوند و برای تهویه به لوله‌های پی وی سی نیاز دارند. به طور کلی قیمت هود سقفی یا جزیره‌ای بالاتر از نوع دیواری است. در هنگام نصب دودکش سقفی باید توجه داشته باشید که آن را درست بالای سر اجاق گاز نصب کنید. همچنین از پهنای حداقل ۱۶ سانتی‌متری هود خود نسبت به اجاق گاز اطمینان حاصل کنید تا بخارات از کناره‌ها خارج نشود. لازم به ذکر است که در صورت عدم وجود فضای خالی مناسب برای خروج آلاینده‌های هوا از سقف، نیاز به کانال‌کشی وجود دارد. 

 

مزایا: 

 

زیبایی ظاهری بالایی دارد. زیرا لوله‌های هواکشِ هود زیر سقف کاذب پنهان می‌شود. 

 

معایب: 

 

برای نصب قلاب در سقف و به منظور ثابت کردن هود نیاز به متخصص است. 

هزینه‌ی نصب با احتساب هزینه‌ی خدمات بیشتر است. 

برای آشپزخانه‌هایی مجهز به کانال‌کشی از سقف مناسب است. 

هود توکار یا یکپارچه 

 

این مدل از هودهای آشپزخانه ازجمله وسیله‌های کاملا کم‌جا هستند و برای آشپزخانه‌های مدرن طراحی شده‌اند. معمولا هود توکار یا یکپارچه در زیر یونیت دیواری نصب می‌شود، در حالی که راه خروج آلاینده‌ها از طریق دیوار است. به طور کلی این مدل از هودها از مکش و قدرت بالایی هم برخودار هستند. 

 

مزایا: 

 

فضای زیادی را اشغال نمی‌کنند. 

نسبت به سایر مدل‌ها بی‌صداتر و با مکش قوی‌تری هستند. 

 

معایب: 

 

قابلیت پیاده‌سازی در هر نوع آشپزخانه‌ای را ندارند. 

چندان ارزان قیمت نیستند. 

هود گوشه‌ای 

 

هود گوشه‌ای در گوشه آشپزخانه و مقابل دیوار و بالای سکوی پخت‌و‌پز نصب می‌شود. این مدل از هودها نیز تنها از نظر طراحی با دیگر انواع این محصولات متفاوت هستند و می‌توانند به همان خوبی بخارات و بوی غذا را از فضای آشپزخانه حذف کنند. البته لازم به ذکر است که خرید و دسترسی به این نوع هودها در ایران کمی مشکل است. 

 

مزایا: 

 

قدرت مکش بالا 

تمیز کردن و نگهداری آسان 

دارای طرح‌های متنوع و مناسب برای انواع آشپزخانه 

مقرون‌به‌صرفه 

 

معایب: 

 

عدم محبوبیت در ایران 

۴. طراحی هودهای آشپزخانه 

دو نوع طراحی معمول برای هود آشپزخانه وجود دارد که وابسته به ظاهر دستگاه است. 

 

همرفتی (Convectional) 

مدرن (Contemporary) 

 

هودهای همرفتی 

 

هودهای همرفتی برای استفاده کامل و عملی ساخته شده‌اند و در بیشتر آشپزخانه‌ها یافت می‌شوند. اکثر هودهای همرفتی از جنس استیل ضدزنگ و در مدل مستقیم هستند. همچنین این مدل‌ها ارزان هستند. دودکش‌های همرفتی با کانال و بدون کانال در بازار وجود دارند و بر عمل مکش بهینه‌ متمرکز هستند. 

 

هودهای مدرن 

 

هودهایی با طراحی مدرن، بیشتر در آشپزخانه‌های مدولار و برای نماد و استایل استفاده می‌شوند. این هودها از فولاد ضدزنگ همراه با شیشه و کریستال ساخته شده‌اند و با رنگ‌های متنوع از جمله قرمز و سفید وجود دارند. 

 

۵. بررسی قدرت مکش مناسب برای هود آشپزخانه 

 

 

قدرت مکش هود تا حد زیادی به اندازه‌ی آشپزخانه و منزل شما بستگی دارد. درواقع برای خانه‌ای با ۱ تا ۳ اتاق، هودی با ۵۰۰ مترمکعب در ساعت الی ۶۵۰ مترمکعب در ساعت انتخاب مناسبی است. در صورتی که خانه‌ای با آشپزخانه بزرگ‌تر دارید، دستگاهی با قدرت مکشِ بالاتر یعنی بیش از ۶۵۰ مترمکعب در ساعت الی ۱۰۰۰ مترمکعب در ساعت را انتخاب کنید. 

 

۶. اهمیت میزان صدا در انتخاب و خرید انواع هود آشپزخانه 

میزان نویز و صدای هود هم نقش مهمی در انتخاب دستگاه مناسب دارد. درواقع وجود یک هود پر سر و صدا آرامشِ خانه را از بین می‌برد. به طوری که ممکن است عطای تهویه‌ی هوای آشپزخانه را به لقای آن ببخشید. بنابراین جدول زیر را به منظور درک بهتر میزان نویز هود بر حسی دسی‌بل (dB)، آماده کرده‌ایم که می‌تواند کمک مفیدی در راستای خرید محصولی مناسب باشد. 

 

فناوری مورد استفاده در هود میزان صدا یا نویز سطح نویز

 

هود آشپزخانه‌ی معمولی ۵۸-۶۵ dB متوسط 

هود با فناوری دیپ سایلنت (Deep Silent Technology) ۴۵-۴۸ dB کم 

هود فابر سیل (Faber Sil) ۴۵-۴۸ dB کم 

 

۷. هود آشپزخانه با قابلیت خود تمیزشوندگی 

همانطور که از نام این نوع از هودها مشخص است، هودهای خود تمیزکننده قادراند، خود را تمیز نگه دارند. به طور کلی زمانی که دستگاه در حال کار است، هوای در حال مکش که بیشتر حاوی ذرات روغن است از دهانه‌ی هود عبور می‌کند. سپس توربین دمنده، هوای حاوی ذرات روغن را مجبور می‌کند که به سمت دیواره‌های دودکش حرکت کنند. در طی این فرآیند هر ذره‌ی روغنِ موجود در هوا به دیواره ظرف می‌چسبد و در کاسه‌ی جمع آوری روغن جمع می‌شود. البته وجود این فرآیند به معنی عدم تمیز کردنِ مطلقِ دستگاه نیست، بلکه نیاز است تا کاسه‌ی رسوبِ روغن را تمیز کنید. 

 

هود آشپزخانه با قابلیت خود تمیزشوندگی، فرآیند تمیز کردن را که فعالیتی دست و پا گیر و زمان بر است، آسان و موثر می‌کند. این دستگاه‌ها از چسبیدن چربی‌ها و ذرات روغن جلوگیری می‌کند. همچنین قدرت مکش هود را بهبود می‌بخشد و طول عمر آن را افزایش می‌دهد. بنابراین اگر واقعاً نگران تمیز کردن هود و سختی چنین عملیاتی هستید، هودهای خود تمیز کننده گزینه‌ی عالی‌ای به حساب می‌آیند. 

 

۸. آیا خرید هود واقعا لازم است؟ 

 

مسلما بله. هود آشپزخانه را می‌توان وسیله‌ای کاملا ضروری در نظر گرفت. چراکه با استفاده از آن می‌توان تمام ذرات روغنی و دوده‌ها را که در فضا منتشر شده، را در حین پخت‌وپز را از بین برد و هوای آشپزخانه و همچنین خانه را تازه و عاری از آلودگی نمود. به همین دلیل بیشتر اوقات از آن به عنوان «قلب آشپزخانه» هم یاد می‌شود. در حال حاضر، بیشتر صاحب‌خانه‌ها به سراغ خرید هود با قدرت مکش بالا می‌روند. زیرا در غیر اینصورت متوجه خواهید شد که بوی موادغذایی و ذرات روغنی یا چرب حتی وارد اتاق نشیمن شما هم می‌شوند. این موضوع نه تنها دیوارهای آشپزخانه شما را کدر و بد رنگ خواهد کرد، بلکه اتاق‌های دیگر مانند اتاق نشیمن و پرده‌ها را پر از لکه‌های دوده و چربی می‌کند. بنابراین اگر اهل آشپزی به صورت روزانه هستید، خرید هود برای آشپزخانه می‌تواند مسأله‌ای مهم باشد. 

 

 

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار