آسانسور پله ای، راهکاری برای بالا رفتن آسان از پله ها
آسانسور پله ای دستگاهیست که برای جابجایی آسان افراد در پله های ساختمان استفاده می شود. پله پیما در کنار پله نصب می شود و دارای مدل های مستقیم و پیچشی می باشد. نصب این دستگاه بدون هیچ تخریبی در ساختمان انجام می شود.

در سالهای اخیر پیشرفت علم و تکنولوژی و همکاری میان رشتهای مهندسین و افراد فعال در حوزه سلامت، سبب پیشرفت چشمگیر درمان و پیشگیری از بروز بیماریها شده است. همین مسئله سلامت افراد را تا حد زیادی حفظ کرده و کیفیت زندگی آنها را افزایش میدهد. اگر چه بسیاری از این تکنولوژیها میتوانند کارهای سخت روزمره را تسهیل کنند، اغلب آنها نیز جهت کمک به راحتی بیماران و مبتلایان طراحی شدهاند. یکی از مهمترین موارد، ابزارهای حمل و نقل هستند که حرکت را برایمان آسان کردهاند. به عنوان مثال آسانسورپله ای پیمایش پلهها را کاهش داده است و به همین طریق، فرسایش مفاصل را نیز کاهش میدهد. اگر بیمار یا سالمندی در خانه دارید که در جابهجایی از پلهها با مشکل مواجه است، با معرفی آسانسور پله ای همراه ما باشید.
آسانسور پله ای چیست و در چه محیط هایی استفاده میشود؟
در بسیاری از خانهها یکی از بزرگ ترین مشکلات، آسانسور است که این مسئله برای طبقات بالاتر، طبیعتاً مشکل بزرگ تری را ایجاد خواهد کرد. طی کردن پلهها خصوصاً بعد از یک روز سخت کاری به خودی خود کار دشواری است. حال اگر با افزایش سن، مفاصل ضعیفی داشته باشید، مشکل دو چندان خواهد شد. عموماً افزایش سن تغییرات فیزیولوژیکی را بر بدن اعمال میکند که گسترده فعالیتهای آن را کاهش میدهد. علاوه بر سیستم اسکلتی عضلانی، ضعف عضله قلب و سیستم تنفسی نیز تردد از راه پلهها را سختتر میکنند. حال با این همه مشکل، به نظر شما بهترین راهحل برای خانههایی با تعداد پله زیاد چیست؟ حتی در مواقعی ممکن است پلکان خانههای دوبلکس که آسانسور ندارند نیز برای بیماران یا افراد سالمند مشکلساز شوند. در این شرایط به نظر شما چه باید کرد؟
آسانسور پله ای ابزاری است که تمام این مشکلات را برطرف میکند. با وجود آن که آسانسورهای ساختمانی اولین و بهترین راه حل برای دور زدن راه پلهها هستند، اما زمانی که امکان استفاده از آنها وجود نداشته باشد، آسانسور پله ای به راحتی برروی پلکان نصب شده و تردد را برای افراد سالمند و بیماران تسهیل میکند. این وسیله برعکس کابین آسانسور، جای زیادی نمیگیرد و تنها به اندازه یک صندلی از فضای راه پله را اشغال میکند. نیروی موتور بالابر پله آن را به سمت بالا و پایین هدایت میکند و برخی از آنها قابلیت چرخش در پیچها را نیز دارند. در ادامه بیشتر به انواع بالابر پله خواهیم پرداخت.
مزایای بالابر کنار پله
آسانسور پله ای یا همان بالابر کنار پله مزایایی دارد که استفاده از آن را در بسیاری از اماکن افزایش داده است. به عنوان مثال بسیاری از مراکز درمانی خصوصی، بهزیستیها و سرای سالمندان از این بالابر پله برای راحتی بیماران و سالمندان استفاده میکنند. حال بیایید نگاهی به مزایای این محصول داشته باشیم:
- همان طور که گفته شد، انواع آسانسور پله ای نیاز به فضای زیادی ندارند و تنها به اندازه یک فرد یا نهایتاً یک ویلچر فضا اشغال میکنند.
- برای نصب این آسانسورها نیازی به تخریب راه پله نیست. بالابر کنار پله همان طور که از نامش پیداست، در کنار راه پله نصب میشود.
- نصب کردن و همچنین باز کردن این آسانسورها آسان است؛ با بستن و باز کردن چند پیچ میتوانید این کار را انجام دهید.
- امکان جابهجا کردن آسانسور پله ای و نصب آن در مکان جدید وجود دارد.
- این آسانسورها اغلب میتوانند تا 140 کیلوگرم را تحمل کنند و امکان ارتقاء وزن آنها نیز وجود دارد.
- این آسانسورهای بالابر پله به صورت هوشمند کار میکنند و نیازی به انجام فعالیتهایی با نیروی انسانی نیست.
- امکان رمزگذاری با چهره یا اثرانگشت برای شخصیسازی آنها وجود دارد.
انواع آسانسور پله ای و کاربرد آنها
آسانسور پله ای انواع گوناگونی دارد که هر یک از آنها را باید بسته به نیاز، مورد استفاده قرار دهید. هر بالابر کنار پله را میتوان در مراکز خصوصی و عمومی و حتی داخل منازل مورد استفاده قرار داد. هر یک از سالمندان و بیماران میتوانند برای سهولت در بالا و پایین رفتن از پلهها، از آسانسور پله ای استفاده کنند. این محصول معادل واژه stairlift در انگلیسی است و در خارج از ایران نیز استفادههای متعددی از آن میشود. به طور کلی میتوان این محصول را در چند مدل طبقه بندی کرد:
- آسانسور پله ای نوع مستقیم (straight): این آسانسورها برای راه پلههای مستقیم طراحی شدهاند و تنها برای یک طبقه میتوان از آنها استفاده کرد. راهپلههایی که انحنا دارند یا برای چند طبقه مورد استفاده قرار میگیرند، نباید از این نوع انتخاب شوند. بیشتر بالابر پله در یزد و شهرک اکباتان تهران از این نوع هستند.
- آسانسور پله ای نوعپیچشی (curve): این نوع از بالابر کنار پله برای استفاده در راه پلههای منحنی یا چند طبقه طراحی شدهاند. این آسانسورها را میتوان به نحوی نصب کرد که برای عبور از پاگردها یا پیچها، انحنا داشته باشند.
- صندلی نفربر پلهای: نفربر پله ای نوعی از آسانسور پله ای است که دارای صندلی بوده و برای راحتی حال بیماران و سالمندان، امکان نشستن آنها فراهم است.
- بالابر ویلچر پلهای: ویلچر پله ای مثل نفربر پله ای است؛ با این تفاوت که به جای صندلی، از کفی ویلچربر استفاده می شود. این دستگاه دارای بازوهایی است که مانع حرکت ئ لغرش ویلچر در حین جابجایی در پله می شود.
- آسانسور پله با حالت ایستاده: نوع دیگری از آسانسور وجود دارد که میتوانید به حالت ایستاده در آن جابهجا شوید. در صورتی که افراد مشکل چندانی از نظر سلامتی نداشته باشند یا به منظور پیشگیری از بروز آسیب، آسانسور پله را نصب کرده باشند، میتوان از این نوع استفاده کرد.
نحوه نصب آسانسور پله ای در خانه
نصب بالابر برای پله کار آسانی است و به هیچ عنوان آسیبی به راه پلهها و خانه شما نمی رساند. تنها کافی است مسیری برای حرکت آن داشته باشید که چیزی شبیه به ریل خواهد بود. بالابر در همین مسیر حرکت میکند. جالب است بدانید که به راحتی امکان جدا کردن بالابر از مسیر و نصب آن در محیطی دیگر وجود دارد. این در حالی است که آسیبی به دیوارها نیز وارد نمیشود. برای نصب آسانسور پله میتوانید از افراد ماهر در این زمینه کمک بگیرید تا در کمترین زمان، آن را برایتان نصب کنند.
کلام آخر
برای آن که از بالابر برای پله رضایت کامل را داشته باشید، بهتر است پیش از خرید آن به خوبی تحقیق کنید و ضمن انتخاب مدل مناسب، از مرجعی مطمئن نیز خرید را انجام دهید. کارشناسان فنی آلفاتک می توانند اطلاعات جامعی از آسانسور پله را در اختیارتان بگذارند. بالابر کنار پله میتواند به سلامت مفاصل شما کمک کند و به عنوان بهترین پیشگیری برای استهلاک مفاصل برشمرده شود.