عزت ایران و تحقیر استکبار در جشن سى و پنجمین سالگرد پیروزى انقلاب
گزینه حضور ملت در برابر همه گزینه ها
حسن روحانی: ملت ما در طول ۳۵ سال گذشته در برابر انواع تهدیدات دشمن ایستاده و به پیروزى رسیده است.

به گزارشامیدبه نقل از تسنیم، مردم هوشیار و غیرتمند ایران اسلامى، با حضور حماسى خود در راهپیمایى۲۲ بهمن، یکى دیگر از گزینه هاى خود را در برابر دشمن گرگصفت روى میز گذاشتند. گزینهاى که با ۷۷ میلیون فریاد در سراسر ایران همراه بود.
طى روزهاى اخیر که در آستانه دور جدیدمذاکراتهسته اى هستیم، مقامات آمریکا نه تنها همچون سالهاى گذشته از گزینههاى روى میز صحبت به میان آوردهاند بلکه برخى تحریمهاى تازه را نیز تصویب کردهاند که خلاف نتایج و توافقات مذاکرات بوده است. مسألهاى که روسیه نیز نسبت به آن موضع گرفته است.
شعارهاى حماسى امسال مردم، رویکردهاى جدیدى را به همراه داشت که پاسخى به گزینههاى روى میز آمریکا بود. در انبوه پلاکاردهایى که از سوى مردم حمل مىشد، آمده بود: «ما مشتاق گزینههاى روى میز هستیم.»
مردم بزرگوار ایران اسلامى همواره عزت و شکوه خود را در راهپیمایىها نشان مىدهند که عمدهترین آن در روز ۲۲ بهمن به نمایش گذاشته مىشود. شعارهاى ۲۲ بهمن امسال، گویاى جهتگیرىها و رویکردهاى سیاسى جمهورى اسلامى در روندهاى کنونى و آینده است. مردم هوشمند ایران اسلامى امسال نیز در مقابل «همه گزینه هاى آمریکا»، در درجه اول با حمایت از تیم مذاکره کننده، شعار «مى جنگیم، مى میریم، سازش نمى پذیریم» را سر دادند و اعلام کردند پاسخ ملت ایران به هرگونه تهدیدى، ویرانگر و گسترده خواهد بود.
گزینه حضور ملت در برابر همه گزینه ها
در روزهایى که غرب، ایران را با گزینههاى روى میزش تهدید مى کند، مراسم راهپیمایى ۲۲بهمن با شکوه هرچه تمام تر در تهران و تمامى شهرهاى ایران با شعار «من انقلابى ام» برگزار شد تا حضور مردم همیشه در صحنه به یاوهگویان غربى نشان دهد که مردم نه تنها از گزینه هاى روى میز هراسى ندارند بلکه در صحنه حاضر شده اند تا نشان دهند در پیروى از مکتب عاشوراى حسینى، انقلابى هستند و پاى آرمانهاى انقلاب اسلامى، جاودانه ایستادهاند.
همچنین دکتر حسن روحانى رئیس جمهور کشورمان که سخنران اصلى مراسم بود، نسبت به این تهدیدها واکنش نشان داد و گفت که این تهدیدها از پایه پوچ و بى اساس است و هیچ گزینه اى علیه ایران روى میز نیست. این اظهارات در رسانه هاى خارجى بازتاب زیادى داشت.
نکته دیگرى که دکتر روحانى در سخنانش مورد توجه قرار داد، پاسخ به تهدیدات اخیر غرب بود. رئیس جمهور با بیان اینکه ما در مذاکره با ۱ + ۵ خواستیم به جهانیان بگوییم تحریم علیه ملت ما ظالمانه، غیرقانونى و غلط بوده است، تصریح کرد: «این تحریم را دنیا نمى تواند علیه ملت ایران ادامه دهد و من با صداى رسا مى گویم، تهدید علیه ملت ایران بى ارزش و کودکانه است چون ملت ما در طول ۳۵ سال گذشته در برابر انواع تهدیدات دشمن ایستاده و به پیروزى رسیده است.»
رئیس جمهور سپس خطاب به کسانى که از گزینه نظامى حرف مى زنند، گفت: «با صراحت به کسانى که اعلام مى کنند که روى میز آنها تهدیدى وجود دارد مى گویم، نیاز به عینک جدید دارند. روى هیچ میزى در جهان تهدید نظامى علیه ملت ما وجود ندارد. من با صراحت اعلام مى کنم، حرکت ملت ایران به سمت پیشرفت دانش و فنآورى صلح آمیز هسته اى، دائمى خواهد بود.»
رئیس جمهور سپس خطاب به کشورهاى عضو گروه ۱ + ۵ گفت: «به کشورهاى ۱ + ۵ به صراحت مىگویم مذاکرات هسته اى یک آزمایش تاریخى براى اروپا و آمریکاست و اگر مذاکرات اتمى در چارچوب قانون، حقوق ملت ایران و منافع مشترک و بر اساس احترام متقابل و همکارى باشد، از طرف ملت بزرگ ایران پاسخ مثبت و مناسب خواهند شنید.»
وى ادامه داد: «اما اگر بخواهند شیوه هاى ناپسند و نادرست گذشته را تکرار کنند، بدانند به ضرر ملت خودشان، به ضرر منطقه و به ضرر ثبات جهانى قدم گذاشته اند و روشن مى شود تمامى اتهاماتى که علیه ملت ایران جارى کرده اند، نارواست.»
توفیقات آینده، مرهون حضور امروز ماست
۳۵ سال پس از پیروزى انقلاب اسلامى، تردیدى وجود ندارد که این رویداد یکى از مهمترین حوادثدورانساز جهان معاصر بوده است. انقلابى که براى «استقلال ایران»؛ «آزادى مردم»، «برقرارى جمهوریت و مردمسالارى» و «حاکمیت ارزشهاى الهى و اسلامى در همه شئونات کشور» آغاز شد و در بهمن ۱۳۵۷ به ثمر رسید و در ۳۵سال گذشته ضمن عبور از موانع و بحرانهاى فراوان به بهاى والایى که خون صدها هزار شهید است، به دستاوردهاى ارزشمندى رسیده؛ ولى همچنان براساس منطق استوار استمرار انقلاب، آرمانهاى نخستین را جستوجو مىکند. این آرمانها از چنان نیرو و قوت درونى برخوردارند که هنوز شور و
حال انقلابى یک ملت را مثل روزهاى نخست بیدار نگه مىدارد و حماسههاى با شکوهى مانند حماسه حضور مردم در راهپیمایى ۲۲بهمن را رقم مىزند.
در سالروز پیروزى انقلاب اسلامى مجدداً مردم ایران با سلایق و دیدگاهها و عقاید مختلف با وحدتنظر حول سه مفهوم مقدس؛ یعنى «ایران عزیز» و «نظام جمهورى اسلامى» و «انقلاب اسلامى» به خیابانها آمدند و ضمن گرامیداشت سالروز نهضت بزرگ اسلامى خویش با آرمانهاى نخستین این انقلاب شکوهمند مردمى، تجدید بیعت کردند. اما حضور شکوهمند ملت ایران در ۲۲ بهمن امسال از جهاتى واجد اهمیت فراوانى است که مىتواند زمینهساز توفیقات کشور در عرصههاى مختلف در روزهاى آینده باشد.
مردم ایران در شرایطى با کشور و انقلاب و نظام و رهبر خود تجدید بیعت کردند که در هفتههاى اخیر، مقامات آمریکایى بهجاى اعتمادسازى و جبران مافات دشمنىهاى گذشته در فضاى پیشآمده بعد از توافق ژنو با خوى استکبارى و مهاجمانه و گستاخانه، مجدداً به تکرار مواضع نابخردانه و شکستخورده خود در سالهاى گذشته پرداختند و با تهدید مردم ایران از وجود گزینههاى مختلف روى میز تصمیمگیرى مقامات کاخ سفید سخن گفتند. ادعایى که حاوى تهدیدهاى تکرارى و پوشالى است. تهدیدهایى که در ۳۵ سال گذشته در مواقعى مثل جنگ و ترور و کودتا که جامه عمل پوشیده نیز تأثیر بر عزم پولادین این ملت
عزتطلب و پیشرفتخواه نداشته است و عجیب است که تصمیمگیران آمریکایى با این همه تجربه شکست در توسل به تهدید و زور باز به این ریسمان پوسیده دست مىآویزند و گویى عقلانیت سیاسى در واشنگتن دچار جزر و مد مىشود.
در چنین شرایطى و با این حضور میلیونى مردم در سالگرد پیروزى انقلاب اسلامى، مهمترین پشتوانه قدرت و اقتدار دولت و دستگاه دیپلماسى کشور یعنى حمایت مردمى به بهترین و صریحترین شکل خود را نشان داده و پیام خود را به بدخواهان ملت در صحنه بینالمللى رسانده است و آن پیام این است که آرمانهاى تاریخى این ملت یعنى پیشرفت و استقلال و آزادى و مردمسالارى دینى و حیات معنوى، آرمانهایى کاملاً خردمندانه و صلحطلبانه و مترقى است و چنینى آرمانهایى به هیچ قیمتى قابل اغماض و عدول نیست و نه تنها آمریکا بلکه همه جهان هم به تعبیر امام راحل عظیمالشان نمىتوانند روى
خواستههاى بهحق یک ملت متمدن و ریشهدار پا بگذارند و در اراده ملى کشور خدشهاى وارد سازند و بهترین گزینه آنها احترام و سر فرود آوردن در برابر این آرمانهاست.
امید است همه دستاندرکاران و مدیران و مسؤولان کشور در بخشهاى مختلف با درک اهمیت امانتى که از جانب این ملت بزرگ به آنها واگذارشده، خود را براى خدمت هرچه بیشتر و بهتر به ملت عزیز مهیا سازند و بهطور خاص دستگاه دیپلماسى با تکیه بر این حمایت و اراده سترگ ملى، روند مذاکرات پیش رو را با قوت و اقتدار بیشتر براى افزایش منافع ملى در تعامل با قدرتهاى جهانى ادامه دهد و طرفهاى مقابل نیز بهخوبى درک کنند که مذاکرهکنندگان و نمایندگان ملت در صحنههاى مختلف جز در چارچوب خواستهها و مصالح و منافع مردم توان و اختیار مذاکره و معاملهاى نداشته و آنها نیز فقط با زبان
تکریم و احترام و به رسمیت شناختن حقوق حقه مردم ایران مىتوانند با نمایندگان ملت مذاکره کنند.
پاسخ ملت به توهم آمریکایى
دشمنى آمریکا با ایران سابقهاى ۳۵ ساله دارد و در هر دورهاى به اشکال مختلف بروز کرده است که بررسى پرونده سیاه سردمداران آمریکایى در این مجال نمىگنجد. اما اتفاقاتى که در طى حداقل یک سال اخیر رقم خورد، شق دیگرى از حقد و کینه آمریکایى زیر لواى مذاکره را رقم زد.
آمریکایىها نشان دادهاند هرگاه قرار است رویدادى به وقوع بپیوندد و آنها بخشى از پازل باشند، براى فراهمکردن زمینه تسلط و تأثیرگذارى بیشتر بر آن، از هر تلاشى فروگذار نمىکنند. در جریان توافق ژنو و برهمزدن دور اول مذاکرات تا امضاى توافقى که به آن پایبند نبودند و همچنین اجراى آن در ۳۰ بهمن، به انواع دسیسهها متوسل شدند و با استفاده از حربههاى گوناگون جنگ روانى تلاش نمودند تا جایى براى مانور ایران باز نگذراند؛ آنها حتى پس از اجراى توافق، استراتژىهاى تهدید، توهین و تحریم را همزمان پیش بردند تا نرمش قهرمانانه ایران را به نفع خود تفسیر کرده و آنرا
نتیجه اثربخشى فوقالعاده بالاى فشارها و تحریمها تعبیر کنند؛ حال آنکه اگرچه تحریمهاى ظالمانه بر مردم بىتأثیر نبوده اما «برجستهسازى» این امر که با همراهى دانسته و ندانسته برخى افراد در داخل، شگرد آمریکایى براى به زانو درآوردن و مستأصلکردن حریف مىباشد. جالب آنکه این موضوع را آنچنان برجسته مىکنند که هر مخاطبى با شنیدن آن تصور مىکند ایران و ایرانى در ورطه هلاک افتاده و تنها راه نجات براى خلاصى از تحریم، تسلیمشدن تمام و کمال است.
همچنین براى تأثیرگذارى بیشتر این موضوع، «استراتژى تهدید» را چاشنى آن نموده و از گزینه نظامى در صورت عدم پایبندى ایران به توافق ژنو سخن مىرانند گویى که خود بىکم و کاست عامل به آن هستند. این استراتژى که توسط سران آمریکا از جمله اوباما، کرى و شرمن و دیگر سیاستمداران مطرح شده، با همراهى گسترده رسانهها تلاش دارد تا بر افکار عمومى تأثیر گذاشته و ایران را کشورى ضعیف و مستأصل معرفى نمایند.
برخى از سردمداران آمریکایى در ردههاى میانى، مأموریت پیگیرى «استراتژى توهین» را در دستور کار خود دارند و نسبت به مقامات کشورمان جسارتهایى را داشتهاند. اضافه کنید به این موارد، تحریمهایى که در چند روز گذشته علیه کشورمان وضع شد و کاملاً در جهت نقض توافقنامه ژنو بود.
از مجموع اقدامات قلدرمآبانه آمریکا چنین برمىآید که گرفتار توهمى خودساخته شدهاند و بر این باورند که حریف قدرشان از موضع ضعف به میز مذاکره آمده و آنها ضمن بهرهگیرى از تکنیکهاى فوق در رسانههاى خویش نیز بهدنبال القاى این امر به مخاطبان هستند و معالاسف برخى در داخل نیز مرعوب این جنگ روانى شدهاند.
مصاف ایران و آمریکا به مصاف دو حریفى مىماند که در یکسو فردى اهل منطق است و در دیگر سو فردى قلدر و بىمنطق؛ در مصاف این دو حریف، گاهى اوقات حریف اخلاقمدار و اهل منطق، امکان دارد در مقطعى علیه حریف بىمنطق و بىپایبند به همهچیز اقدامى نکند و در این مواقع حریف بىمنطق دچار توهم شده و از مجارى مختلف قصد تهاجم به حریف اخلاقمدار را دارد، غافل از آنکه صبر حریف اخلاقمدار تا جایى است که عزت او خدشهدار نشود و در این مرحله لازم مىنماید ضرب شستى نشان حریف داده شود.
تحلیل حضور حماسى مردم
۲۲ بهمن، فرصت ضرب شست نشان دادن مردم ایران به آمریکاى متوهم بود و ضرورى است تا حضور آگاهانه و با صلابت مردم بهخوبى تبیین شود تا توهم آمریکایى تبدیل به شناخت واقعى از ملت ایران شود.
شعارهاى انتخابشده و چهرههاى شاد و آرام ملت ایران، حاوى پیامهاى آشکارى بود تا شاید چشمان تنگ و دلهاى پر از کینه دشمنان بار دیگر بتواند فراتر از برداشتهاى ذهنى، ملتى را ببیند که تا پاى جان براى اعتلاى آرمانهاى خود همچون سالهاى ابتدایى انقلاب ایستاده است. دیروز ملت ایران مهر خاموشى را بر لب و دلهاى مریض سردمداران نظام سلطه حک کرد و باور دینى و انقلابى خود را براى سى و پنجمین بار به نمایش گذاشت. اما پیامهایى که از راهپیمایى کمنظیر ملت ایران مىتوان به تصویر کشید عبارت است از:
۱ - تعلق ملت ایران به انقلاب و نظام اسلامى زمانبردار نیست و نمىتوان دوره یا زمان خاصى را براى آن در نظر گرفت. تفاوتى نمىکند در اولین سالگرد انقلاب باشیم یا سى و پنجمین سالگرد آن، تنها تفاوت این دو مقطع، رفتن چهرهها و آمدن چهرههاى جدید است. چه این رفتنها در بستر طبیعى و گذر عمر صورت گرفته باشد یا به جهت فاصلهگرفتن از آرمانهاى انقلاب، برخى عناصر سیاسى خود را از گردونه همیشه در گردش انقلاب محروم کرده باشند. مهم آن است که وفادارى به انقلاب و نظام اسلامى، نسل در نسل انتقال یافته و هر روز با صلابتتر از گذشته و با عمقبخشى و شناخت بیشترى در چهرههاى مصمم
و جوان کشور تبلور یافته است.
۲ - راهپیمایى دیروز ملت ایران یک نمایش قدرت واقعى و اقتدار درونى نظام بود و فراتر از تجمع براى پاسداشت سالروز انقلاب یا سالروز استقلال کشورها از همان جنسى که در همه دنیا سراغ داریم، نبود.
ملت ایران دیروز براى دادن یک پاسخ محکم به یاوهگویىهاى روزهاى اخیر مقامات کاخ سفید به میدان آمدند. ملت راسخ ایران آمدند تا بگویند هیچ گزینهاى در مقابل حضور یکپارچه و همرنگ آنها تاب مقاومت نخواهد داشت و گزینه نظامى که هیچ، بلکه مجبورند گزینههاى غیرنظامى خود را نیز که مدعىاند روى میز است پیش از آنکه مورد تمسخر قرار گیرند، آهسته زیر میز بگذارند. ملت ایران دیروز نشان داد حضور، ایستادگى و وفادارى یک ملت از انقلاب و نظام برخاسته از آن، بیش از هر گزینهاى کارآمدتر است و تمام گزینهها در مقابل گزینه حضور آنها کمرنگ و بىخاصیت خواهد بود.
۳ - راهپیمایى ۲۲ بهمن اصلاً قابل مصادره جناحى و حزبى نیست و اگر قرار است مصادرهاى صورت گیرد، این مصادره صرفاً براى نظام و در جهت و پشتیبانى از آرمانهاى انقلاب است. تجربه راهپیمایىهاى سالهاى گذشته نشان داده است ملت ایران هرگاه حضور خود را موجب تحکیم پایههاى نظام دانسته، وارد عرصه شده است و نگاه به دولتهاى مستقر نکرده است. خواه دولت مستقر اصلاحطلب باشد یا اصولگرا یا به تعبیر رئیس جمهور محترم یک دولت اعتدال سکان اجرایى کشور را بر عهده داشته باشد. مهم براى مردم حضور در صحنه و پاسخ به نداى رهبرى معظم انقلاب است و اینرا مىشد امسال از شعارهاى مردم
کاملاً درک کرد.
۴ - راهپیمایى باشکوه ۲۲ بهمن حاوى این پیام براى دولتمردان کشورمان نیز بود که آنها بر عهدى که با مردم، امام، رهبرى و انقلاب بستهاند، باید وفادار بمانند و نمىتوانند در مقابل توپ و تشر مستکبرین و در رأس آنها آمریکا سر تعظیم فرود آورند، چراکه آنها نماینده یک ملت با اقتدار و عزتمند هستند.
هرچند سخنان ریاست محترم جمهورى در بردارنده نکاتى بود که نشان از عزتمندى ملت ایران داشت ولى هنوز مردم نگرانىهایى دارند که باید دولتمردان در حوزه امنیت ملى بدان پاسخ دهند. ملت ایران با این راهپیمایى نشان دادند که مسؤولان کشور نمىتوانند و حق ندارند به بهانه عبور از تحریمها - بر فرض صحت و تحقق آن - عزت، سربلندى و استقلال ملتى را زیر سؤال ببرند و توجه به ارزشهاى بنیادین، حیاتى و مهم کشور، اساسىترین خواسته ملت ایران است و تنها دولتمردان مىتوانند با دادن برخى منافع حاشیهاى نظام و کسب منافع حاشیهاى دیگر از رقیب، وارد مذاکره و معامله با دنیاى غرب شوند و جز
آنرا هیچگاه ملت ایران به دولتمردان خویش اجازه نخواهد داد.
مىجنگیم، مىمیریم، سازش نمىپذیریم
حضور مردم در سالروز ۲۲ بهمن را تنها نباید گرامیداشت مهمترین تحول سیاسى و اجتماعى تاریخ ایران دانست، بلکه این حضور واجد پیامهایى بود که در هر یک دنیایى از معنا نهفته است.
۱ - حضور مردم در روز ۲۲ بهمن نماد راز ماندگارى نظام جمهورى اسلامى بر ریل انقلاب و مسیر طراحىشده امام راحل عظیمالشأن بود.
۲ - حضور مردم نماد وحدت ملى و پیوستگى مردم با نظام اسلامى و آمادگى آنها براى مقابله با توطئههاى دشمنان براى شکست انقلاب اسلامى بود.
۳ - حضور ۲۲ بهمن ۹۲ نماد پویایى و شادابى پایگاه مردمى بهعنوان مؤلفه اصلى اقتدار درونزاى نظام اسلامى بود.
۴ - حضور مردم نماد بصیرت و آگاهى مردم نسبت به توطئههاى دشمنان در تشدید تحریمهاى فلجکننده براى به تسلیم کشاندن آنها و ایجاد فاصله میان مردم با نظام اسلامى بود.
۵ - حضور مردم نماد تأکید و حراست شعارهاى اصلى انقلاب «الله اکبر» و «استقلال آزادى جمهورى اسلامى» و «نه شرقى و نه غربى جمهورى اسلامى» بود.
۶ - حضور ۲۲ بهمن بیانگر تجدید میثاق با آرمان شهداى گرانقدر ایران اسلامى بود.
۷ - حضور ۲۲ بهمن نماد آمادگى براى دفاع از تمامیت ارضى ایران اسلامى و اهداف امنیت ملى نظام جمهورى اسلامى بود.
۸ - حضور حماسى مردم پاسخى روشن به یاوهگویىهاى تحقیرآمیز سران کاخ سفید علیه مردم شریف ایران و اعلام بیعت با رهبر معظم انقلاب اسلامى بود که بار دیگر پیروزى ملت ایران در قضیه هستهاى و دیگر قضیههاى پیش رو را نوید داد.