|
|
کدخبر: ۱۶۱۱۵۱

جهانگیری:

خبرگزاری تسنیم: معاون اول رئیس جمهور گفت: متاسفانه امروز میزان مطالبات معوق بانک ها به ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده و مانع بزرگی در راه فعالیت مناسب نظام بانکی است.

به گزارش حوزه دولتخبرگزاری تسنیمبه نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور امروز(شنبه) در مراسم افتتاح «اولین نمایشگاه نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار با تاکید بر اقتصاد مقاومتی» ضمن تبریک روز سالروز ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن، اظهار داشت: گزارش های سازمان های بین المللی در خصوص مشارکت و نقش زنان ایرانی در امر توسعه نشان می دهد که در سال های اخیر این موضوع روند رو به رشدی داشته که امیدواریم با حمایت مسئولان و تلاش جامعه زنان، شاهد رشد در این زمینه باشیم.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی را در جامعه حاکم کنیم، باید زن به عنوان یک نیروی فعال و سازنده دیده شود.

معاون اول رئیس جمهور میزان بیکاری در ایران را هشدار دهنده دانست و افزود: امروز دیگر بیکاران کشور از میان نیروهای کم سواد و یا بی سواد نیستند، بلکه بخش زیادی از بیکاران در میان اقشار تحصیل کرده جامعه هستند.

جهانگیری با اشاره به آمار نرخ بیکاری مربوط به سال ۹۲، تصریح کرد: نرخ بیکاری در سال گذشته حدود ۱۰.۳ درصد بوده و میانگین نرخ بیکاری در میان جوانان ۲۴-۱۵ سال نیز ۲۴ درصد بوده است.

وی با بیان اینکه هر زمان نسبت میزان بیکاری در میان جوانان ۲۴-۱۵ سال دو برابر شاخص بیکاری کل کشور باشد، به این معناست که باید کاری جدی انجام شود، افزود: میانگین میزان بیکاری افراد ۲۴-۱۵ سال در میان دختران نیز به حدود ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده که یک هشدار جدی است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به گزارش مرکز آمار ایران، اظهار داشت: در سال ۹۲ متوسط نرخ مشارکت اقتصادی ۳۷.۶ درصد بوده که در این میان مردان ۶۳ درصد و زنان ۱۲.۴ درصد مشارکت داشته اند و بیانگر این واقعیت است که از توانمندی های بخش عظیمی از جامعه که زنان هستند محروم بوده ایم.

جهانگیری یکی از چالش های جدی پیش روی دولت و کشور در مقطع فعلی را بیکاری عنوان کرد و افزود: حل مشکل بیکاری جز از طریق سرمایه گذاری و رشد اقتصادی محقق نمی شود.

وی افزود: برخی از اقداماتی که در سال های گذشته با هدف ایجاد اشتغال انجام شده به دلیل آنکه بدون فکر و پشتوانه علمی بوده باعثشده میلیاردها تومان از منابع بانک ها از دست برود و متاسفانه امروز میزان مطالبات معوق بانک ها به ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده و مانع بزرگی در راه فعالیت مناسب نظام بانکی است.

معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: رفع بیکاری جز با بزرگ تر شدن حجم اقتصاد کشور میسر نیست و باید فضایی ایجاد کنیم که منجر به رشد سرمایه گذاری در کشور شود.

جهانگیری تاکید بر اهمیت کارآفرینی در حل مشکل بیکاری، خاطرنشان کرد: کارآفرینی دارای اساسی ترین نقش در ایجاد فرصت های شغلی است و همه کشورهایی که موفق به توسعه شده و یا در مسیر توسعه گام برداشته اند، در آموزش ها و سیاست گذاری های خود به موضوع کارآفرینی توجه جدی کرده اند.

وی اضافه کرد: کارآفرینی به معنای مخاطره پذیری و ریسک پذیری است و تا این روحیه در میان افراد نباشد، قادر نخواهند بود تصمیماتی بزرگ اتخاذ کنند.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید براینکه دولت مصمم است با بهبود فضای کسب و کار و همت دستگاه های اجرایی، از سرمایه گذاری، کارآفرینی و بخش خصوصی حمایت کند، تصریح کرد: بخش خصوصی باید محور و مدار اصلی توسعه باشد و همه اعضای دولت نیز معتقد هستند که برای نجات اقتصاد کشور راهی جز تکیه بر بخش خصوصی و حمایت از کارآفرینی وجود ندارد.

جهانگیری ادامه داد: زنان کارآفرین کشور در این مقطع نقشی مهم و اثرگذار دارند و می توانند در این زمینه ضمن کارآفرینی، برای افراد دیگر نیز فرصت های شغلی ایجاد کنند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه انسان محور توسعه است و نمی توان بدون در نظر گرفتن نیمی از جمعیت انسانی که زنان هستند به توسعه فکر کرد، گفت: یکی از موضوعاتی که در دهه های اخیر ملاک سنجش توسعه کشورها قرار گرفته، میزان اهمیتی است که کشورها به مشارکت اقتصادی و نقش زنان در امر توسعه قائل هستند.

وی با بیان اینکه یک فرد کارآفرین منتظر منابع دولت نمی ماند بلکه خود برای ایجاد کار اقدام می کند، گفت: باید پذیرفت که در کارآفرینی، سرمایه به تنهایی تعیین کننده نیست چرا که با مرور هشت سال گذشته مشاهده می کنیم که کشور میلیاردها دلار درآمد داشته و آن را خرج کرده، اما اهداف مورد نظر محقق نشده است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: زمانی که فکر و دانش برای توسعه وجود نداشته باشد، سرمایه نه تنها به توسعه کمک نمی کند، بلکه مخل توسعه می شود به گونه ای که باید رکود اقتصادی، رشد منفی شاخص ای اقتصاد و مشکلات دیگری را تجربه کنیم.

جهانگیری توسعه را یک پدیده چند وجهی و قانونمند دانست و گفت: در توسعه ابعاد مختلفی همچون اقتصاد، سیاست، فرهنگ و اجتماع نقش مهمی دارند و در یک کلام می توان گفت که توسعه پایدار، همه ابعاد را در برمی گیرد.

وی با تاکید بر اینکه برای توسعه پایدار باید به نقطه ای برسیم که اقتصاد کشور در مقابل تکان های بیرونی با تحولات پرشتاب دنیا آسیب نبیند، تصریح کرد: اقتصاد کشور باید به گونه ای باشد که ضمن داشتن ارتباط و تعامل با دنیا، از ظرفیت های درونی بالایی برخوردار باشد و دیگران نتوانند با اعمال سیاست هایی به آن صدمه وارد کند که این به معنای اقتصاد مقاومتی و مقاوم سازی اقتصاد کشور است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه دولت مصمم است در سال ۹۳ به روند کاهنده تورم کمک کند، گفت: تورم امروز یکی از اصلی ترین دغدغه های دولت است، زیرا تا زمانیکه تورم کاهش نیابد، نمی توان تصمیمات جدی در امر توسعه اتخاذ کرد.

جهانگیری اظهار امیدواری کرد با سیاست هایی که دولت در سال ۹۳ در پیش خواهد گرفت، تورم به ۲۵ درصد و در سال بعد به کمتر از آن کاهش پیدا کند.

وی رکود اقتصادی را نیز از دیگر مشکلات اقتصادی کشور برشمرد و گفت: اگر برخی مسائل آزاردهنده همچون تورم و رکود و دیگر مشکلات ناشی از اجرای غلط مرحله اول طرح هدفمندی وجود نداشت، دولت در مقطع فعلی نسبت به اجرای فاز دوم طرح هدفمندی اقدام نمی کرد، اما این آسیب ها همچون کسری شدید بودجه باعثشد که دولت در این مقطع به اجرای فاز دوم مصمم شود.

معاون اول رئیس جمهور عدم تعادل در منابع و مصارف انرژی و مشکلات شرکت های تولیدکننده انرژی را از دیگر آسیب های اجرای نادرست طرح هدفمندی خواند و گفت: همه این مسائل باعثشد دولت ناچار شود در این مقطع طرح هدفمندی را اجرا کند و در این راستا تصمیم گرفت قیمت حامل های انرژی را با شیبی ملایم افزایش دهد و از افراد پردرآمد نیز درخواست کند تا از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند.

جهانگیری افزود: برخی تصور می کنند دولت انتظار داشته که ۳۰ تا ۴۰ درصد از مردم از دریافت یارانه انصراف دهند، اما اینطور نیست بلکه دولت بر این باور است که به هر میزان که مردم از دریافت یارانه انصراف دهند، منابع و فرصت جدیدی برای دولت ایجاد می شود تا بتواند در جهت کمک به اقشار آسیب پذیر و توسعه کشور هزینه کند.

وی با اشاره به فضایل حضرت زهرا(س)، گفت: شخصیت زهرای اطهر چه در بعد کارهای خانه به عنوان همسر و مادر و چه در ابعاد سیاسی و اجتماعی شخصیتی ممتاز است و زندگی ایشان با وجود دوران کوتاه، حاوی درس هایی بزرگ برای بشریت است.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را توجه به زنان عنوان کرد و افزود: امام خمینی(ره) همواره به حضور زنان در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی تاکید داشتند و معتقد بودند زنان مسلمان باید در همه ابعاد جامعه حضوری فعال داشته باشند.

جهانگیری در بخش پایانی سخنان خود اظهار امیدواری کرد با سیاست هایی که دولت برای سال ۹۳ در نظر گرفته و با همت کارآفرینان و فعالان بخش خصوصی بتوانیم سال ۹۳ را به سال شکوفایی اقتصادی تبدیل کنیم.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار