|
|
کدخبر: ۱۶۵۷۰۶

خبرگزاری تسنیم: با اقدام غیرقانونی آمریکا درباره ابوطالبی، این کشور دیگر نمی‏ تواند میزبانی بی‏ طرف و مشروع برای حضور سازمان ملل در خاک خود باشد؛ از این رو، طرح این موضوع باید در دستور کار دولت ایران و دیگر کشورهای بی‏ طرف قرار گیرد.

به گزارشخبرگزاری تسنیم، پس از هفته ‏ها کشمکش بین ایران و آمریکا برای معرفی حمید ابوطالبی به‏ عنوان سفیر ایران در سازمان ملل، سرانجام مجلس نمایندگان آمریکا روز پنج‏شنبه به اتفاق آرا مخالفت خود با ورود وی به خاک آمریکا را تصویب کرد و آن را برای تصویب نهایی، تحویل دفتر ریاست‏ جمهوری آمریکا داد.

البته پیش‏تر نیز مجلس سنا مخالفت خود را با ابوطالبی اعلام کرده بود. هر چند که امکان دارد این طرح با وتوی اوباما روبه ‏رو شود؛ اما تا همین جا هم آمریکایی ‏ها با این خصومت‏ ورزی‏ هایشان نشان داده ‏اند که تابع هیچ مقررات، قانون و تعهدات بین ‏المللی نیستند تا جایی که حتی بدیهی ‏ترین قوانین بین ‏المللی را زیر پا می‏ گذارند. در این باره ذکر چند نکته حائز اهمیت است:
اول این که؛ با این اقدام غیرقانونی آمریکا، این کشور دیگر نمی‏ تواند میزبانی بی‏ طرف و مشروع برای حضور سازمان ملل در خاک خود باشد؛ از این رو، طرح این موضوع باید در دستور کار دولت ایران و دیگر کشورهای بی‏ طرف قرار گیرد.
نکته دوم این که؛ این مسئله به ‏خوبی نشان داد که برای آمریکایی‏ ها دولت روحانی یا هر دولت دیگری، تفاوت ندارد و خصومت ‏ورزی آن‏ها علیه دولت و ملت ایران، مختص به این دولت یا آن دولت و… نیست؛ از این رو، امید بستن به مذاکرات و گفت ‏وگو با این کشور برای حل مشکلات دو طرف، امیدی واهی است.
سوم آنکه، این کارشکنی ‏ها اگرچه در گذشته هم وجود داشته است، ولی هیچ‏گاه به اندازه گستاخی امروز آمریکایی ‏ها نبوده است و این مسئله، به برخی برخوردهای منفعلانه دستگاه سیاست خارجه در مسائل مختلف برمی‏ گردد که این توهم را در آمریکایی ‏ها به ‏وجود آورده که با توجه به ضعف دولت ایران، می‏ تواند هر اقدامی را بر آن تحمیل کند.
از این رو دولت ایران باید با پافشاری بر گزینه ابوطالبی و عقب‏ نشینی نکردن از معرفی وی، هم به آمریکایی ‏ها و هم به کسانی که این روزها به برخی اقدامات دولت با نگاه تردید می‏ نگرند، نشان دهد که از منافع ملی ایران دست نخواهد کشید. ضمن این که، این مسئله باید از مجاری قانونی و سازمان ملل نیز بجد پیگیری گردد. هرگونه عقب‏ نشینی امروز ما قطعاً گستاخی بیشتر آمریکایی ‏ها را در مسائل بین ما و آن‏ها در پی خواهد داشت. برخلاف نظر برخی اصلاح ‏طلبان مرعوب هم، عذرخواهی آنان از اشغال سفارت آمریکا در تهران(!) اینگونه برخورد کردن ‏های آمریکا با ایران را اصلاح نخواهد کرد. فقط قاطعیت و مقاومت، چاره‏ ساز مراوده با آمریکا و غرب است و بس.
- در حالی که مسئله نپذیرفتن سفیر جدید ایران در سازمان ملل از سوی آمریکا به تیتر یک بسیاری از رسانه ‏ها ی ‏داخلی و خارجی تبدیل شده است، بسیاری از رسانه ‏ها و شخصیت‏های اصلاح ‏طلب خواستار تغییر شخص پیشنهادی‏ جمهوری اسلامی و معرفی شخص دیگری به جای حمید ابوطالبی شدند. صادق زیباکلام، نظریه‏ پرداز همیشه در صحنه اصلاح‏ طلبان، در همین زمینه در روزنامه شرق نوشت: «روحانی باید اصراری بر اینکه حتماً ابوطالبی به نیویورک بروند، نشان ندهد.» زیباکلام با مقایسه عجیب کودتای ۲۸ مرداد و فتح لانه جاسوسی که امام خمینی(ره) از آن به ‏عنوان انقلاب دوم تعبیر کردند، نوشت: «صرف‏ نظر از آنکه حمید ابوطالبی چقدر در اشغال سفارت و گروگان‏ گیری نقش داشته یا نداشته، کل ماجرای سفارت و گروگان‏ گیری همان‏قدر برای آمریکایی‏ ها دردناک است که تراژدی کودتای ۲۸ مرداد برای ایرانیان.»!
- ظاهراً برخی افراد حامی روحانی در حال فشار آوردن بر حمید ابوطالبی هستند تا وی انصراف خود را از نمایندگی‏ ایران در سازمان ملل اعلام کند. این افراد معتقدند در صورت انصراف حمید ابوطالبی، هزینه سیاسی کمتری‏ بر دولت یازدهم و شخص رئیس‏ جمهور تحمیل می ‏شود. در عین حال، برخی کارشناسان سیاسی معتقدند باندی در داخل کشور وجود دارد که می ‏خواهد با کنار زدن ابوطالبی، گزینه خود را به نیویورک اعزام کند. برخی از این لابی به‏ عنوان باند نیویورکی‏ ها نام می ‏برند که یکی از دلایل مخالفت خود با اعزام ابوطالبی را تسلط نداشتن وی بر زبان انگلیسی عنوان کرده‏ اند.
متن نمایش آمریکایی مضحک «منع ورود افراد خاص» به آمریکا با امضای باراک اوباما، رئیس‏ جمهور این کشور، رسمیت مضحکانه پیدا کرد. این متن نمایشی که مقامات آمریکا آن را قانون می ‏دانند، ابتدا در ۱۸ فروردین در سنا و سپس در ۲۱ فروردین در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد. به گفته ماری‏ هارف، سخنگوی وزارت‏خارجه آمریکا، براساس این قانون، آمریکا می‏ تواند از ورود هر نماینده سازمان ملل که به تشخیص رئیس‏ جمهور قبلاً در اقدام تروریستی علیه آمریکا و متحدان این کشور نقش داشته و یا تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا محسوب می ‏شود، اجتناب ورزد. علت تدوین این نمایش «قانونی»، معرفی حمید ابوطالبی برای نمایندگی ایران در سازمان ملل است که آمریکایی ‏ها با ادعای حضور ابوطالبی در جریان تسخیر لانه جاسوسی، برای جلوگیری از حضور وی در آمریکا، آن را تصویب کردند. دولت آمریکا با اجرای این نمایش مضحک که به غیر از خودش، سنا و کنگره را نیز در آن به بازی گرفت، به‏ دنبال آن است تا با کشیدن زرورق قانون بر اقدام غیرقانونی ‏اش، دلیل موجهی برای شکایت ایران به سازمان ملل درباره جلوگیری از ورود ابوطالبی به آمریکا داشته باشد. حال باید پرسید آیا نمایشی که به شکل زرورق قانونی درآمده، برای تبدیل یک اقدام غیرقانونی به قانون کفایت می‏ کند؟! پاسخ: اگر مسئولان ایرانی محکم پای‏ شکایتشان از آمریکا بایستند و بازی کسانی را که این روزها دولت را به عبور از ابوطالبی توصیه می‏ کنند، نخورند، قانون مضحکی که از دل این نمایش درآمده خیلی زود بی‏ اعتبار می‏ شود.
انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار