|
|
کدخبر: ۱۷۰۲۷۱

چیت چیان در صحن علنی مجلس:

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در یک سال گذشته کاهش ذخایر سفره های آبی کشور به ۱۱ میلیارد متر مکعب رسیده است، گفت: در سالهای گذشته ۱۰۰ میلیارد مترمکعب از ذخایر سفره های آبی کشور کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، در جلسه روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی حمید چیت چیان وزیر نیرو با حضور در صحن علنی مجلس به ارائه گزارشی از عملکرد این وزارتخانه در حوزه آب و برق پرداخت.

وی با اشاره به بازدید اخیر رهبری از صنعت آب و برق و مجموعه مپنا افزود: رضایت ایشان از فعالیت های این مجموعه و نیز رهنمودهای رهبری اراده همکاران این صنعت را در تداوم خدمتشان چندبرابر خواهد کرد.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه مسئله آب یک چالش اصلی در هزاره سوم برای تمام جهان است، ادامه داد: بر اساس گزارش های سازمان ملل در اجلاس جهانی مکزیک در سال ۲۰۰۶ بیشتر از ۱.۲ میلیارد نفر از جمعیت جهان از دسترسی به آب بهداشتی محروم بوده اند که پیش بینی شده در سال ۲۰۲۵ این رقم به ۴۰ درصد جمعیت برسد.

چیت چیان با بیان اینکه کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد، گفت: در نتیجه خشکسالی های پی در پی مجموعه منابع آب تجدیدپذیر کشور از ۱۳۰ میلیارد متر مکعب به ۱۲۰ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.

وی با اشاره به کاهش ۷ درصدی میزان بارش در کشور از حد متوسط افزود: میزان بارش در برخی استانها تا اندازه ۴۵ درصد نسبت به متوسط بارش کاهش یافته است.

وزیر نیرو با بیان اینکه مصرف آب در کشور ۹۶ میلیارد متر مکعب است، تصریح کرد: برای این میزان مصرف ۸۰ درصد از منابع تجدیدپذیر آب کشور را مصرف می کنیم در حالی که حد بحران آب استفاده ۶۰ درصدی از منابع تجدیدپذیر است.

وی افز ود: در سالهای گذشته ۱۰۰ میلیارد متر مکعب از ذخایر سفره های آبی کشور کاهش یافته که این رقم تنها در سال گذشته ۱۱ میلیارد متر مکعب بوده است.

چیت چیان افزود: طی ۱۰ سال گذشته میزان روان آب رودخانه ها در کشور به ۴۶ درصد رسیده است که در هفت ماه اول سال آبی این میزان همواره باید ۵۳ میلیارد متر مکعب می بود اما به ۲۵ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است.

این عضو کابینه دولت با اشاره به اینکه باید استفاده خود از منابع تجدیدپذیر را به ۶۰ درصد کاهش دهیم و حداکثر ۷۲ میلیارد متر مکعب را جایگزین مصرف کنونی ۹۶ میلیارد متر مکعبی کنیم، گفت: برای این امر مدیریت مصرف آب و ارتقای بهره وری آن در بخش کشاورزی، مهار آبهایی که از کشور خارج می شود، جلوگیری از اتلاف آب در شبکه های آبرسانی، بازچرخانی آب در صنعت، استفاده از آبهای نامتعارف، تجارت آب مجازی، اعمال قانون در مدیریت برداشت آب غیرمجاز، ایجاد تشکل های آب بران، ایجاد بازار آب در ۶۰۹ دشت اقتصادی، مدیریت حوزه ای منابع آب، مدیریت کیفی منابع آب و بازنگری در مطالعات و اجرای سدها را در دستور کار قرار داده ایم.

وی با بیان اینکه مجموع سدهای احداثشده و در حال احداث۷۲ میلیارد متر مکعب آب را احصا می کنند، گفت: ما نیازمند بازنگری در احداثسدها هستیم. برخی سدها باید روش های دیگر استحصال آب را به کار گیرند.

وزیر نیرو گفت: ۶ هزار و ۵۰۰ روستا داریم که در طول سالیان گذشته فقط با تانکر به آنها آبرسانی شده است اما در بودجه ۹۳ با توجه به این مسلئله ردیف مستقلی به صورت ملی برای آب روستاها در نظر گرفته شده است.

چیت چیان با اشاره به پروژه های آبی و فاضلابی در حال مطالعه و اجرایی کشور ادامه داد: ۳۹۰ پروژه مطالعاتی آب شهری، ۱۹۰۰ پروژه اجرایی آب شهری، ۳۵۰ پروژه مطالعاتی فاضلاب شهری، ۵۱۰ پروژه اجرایی فاضلاب شهری، ۹۱۰ مجتمع روستایی دارای پروژه اجرایی آب، ۲۸۰ مجتمع روستایی دارای پروژه مطالعاتی آب، ۷ مجتمع روستایی دارای پروژه اجرایی فاضلاب و ۱۰ مجتمع روستایی دارای پروژه مطالعاتی فاضلاب در کشور داریم.

وی با اشاره به ضرورت فعال سازی بخش خصوصی در پروژه های آب و برق، گفت: قرارداد ۷۶ پروژه فعال آب و فاضلاب شهرها را با بخش خصوصی بسته ایم که این بخش به طور فعال و با کیفیت بالا پروژه های آب و فاضلاب شهرها را انجام دهد.

چیت چیان خاطرنشان کرد: برای ۸۴۰ طرحی که در بخش آب داریم بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد این وزارتخانه در بخش برق، گفت: ظرفیت اسمی نیروگاههای برق از ۷۰ هزار مگاوات گذشته است، ۳۰ میلیون مشترک در سراسر کشور داریم و با ۷ کشور مبادله برق انجام می دهیم.

وی افزود: ۱۱.۷ میلیارد کیلووات ساعت برق در سال گذشته صادر و ۳.۷ کیلو وات ساعت برق وارد کرده ایم.

این عضو کابینه دولت خاطرنشان کرد: تا دو ماه آینده ۱۱۶۸ مگاوات برق وارد مدار و تا پایان سال ۸۰۸ مگاوات برق وارد مدار خواهد شد.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار