|
|
کدخبر: ۷۳۹۲۶

در ۳ دوره حضور ایران در رقابت های جام جهانی بزرگان بسیاری از فوتبال ایران حضور داشتند که تنها ۶ نفر از آنها ۶ گل ایران در مجموع رقابت های جام جهانی فوتبال را به ثمر رساندند.

به گزارشامیدبه نقل از فردا، آخرین روزهای خرداد ماه سال جاری بود که تیم ملی فوتبال کشورمان توانست با کسب یک پیروزی شیرین و دلچسب در خانه کره جنوبی، جواز حضور در بین ۳۲ تیم حاضر در جام جهانی فوتبال را به طور مستقیم دریافت کرده و نام خود را به عنوان یکی از مسافران برزیل به ثبت برساند.

چهارمین حضور ایران در جام جهانی فوتبال در شرایطی رقم خواهد خورد که پیش از این تیم ملی فوتبال کشورمان در مجموع دفعات حضور در جام جهانی ۹ بار برابر حریفان صف آرایی کرده و حاصل این ۹ مسابقه تنها یک پیروزی در جام جهانی ۹۸ و برابر تیم ملی آمریکا بوده است. تیم ملی فوتبال کشورمان اولین بار در سال ۱۹۷۸ راهی رقابت های جام جهانی آرژانتین شد و در اولین دوره حضور خود در این رقابت ها با تیم های هلند، پرو و اسکاتلند همگروه شدند. اما حاصل کار مردان ایرانی از این رقابت ها چیزی جز شکست برابر تیم های هلند و پرو و تساوی برابر اسکاتلند نبود.

اما ۲۰ سال بعد و باز هم در یک بازی تاریخی برابر استرالیا، تیم ملی ایران جواز حضور در رقابت های جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه را کسب کرد. در این رقابت ها ایران با تیم های یوگوسلاوی، آمریکا و آلمان همگروه شد که کسب ۳ امتیاز از تیم آمریکا و شکست برابر تیم های آلمان و یوگوسلاوی حاصل کار بازیکنان تیم ملی فوتبال کشورمان بود. ۸ سال بعد بار دیگر ایران به جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان صعود کرد و با تیم های آنگولا، مکزیک و پرتغال همگروه شد. اما ملی پوشان ایران تنها یک امتیاز از تیم آنگولا کسب کردند تا در نهایت حاصل کار تیم ملی فوتبال ایران در جام های جهانی چیزی جز کسب ۵ امتیاز از ۹ بازی در این رقابت ها نباشد.

مردانی که جام جهانی را لمس کردند

در ۳ دوره حضور ایران در رقابت های جام جهانی بزرگان بسیاری از فوتبال ایران حضور داشتند که تنها ۶ نفر از آنها ۶ گل ایران در مجموع رقابت های جام جهانی فوتبال را به ثمر رساندند. ایرج دانایی فر، حسن روشن، حمید استیلی، مهدی مهدوی کیا، سهراب بختیاری زاده و یحیی گل محمدی ۶ گل ایران در ۹ بازی حضور در جام جهانی را به ثمر رساندند. اما اسامی بازیکنانی که در ۳ دوره قبلی حضور ایران در جام جهانی حضور داشتند به شرح زیر است.

جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین:ناصر حجازی - حسین کازرانی - حسن نظری - منصور عبداللهی - آندرانیک اسکندریان - علی پروین - حسن روشن - غفور جهانی - قاسم پور - نایب آقا - صادقی و عادلخانی. رهبری تیم ملی در این مسابقات با حشمت مهاجرانی بود.

جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه:احمدرضا عابدزاده، نادر محمدخانی، محمد خاکپور، مهدی پاشازاده، کریم باقری، مهدی مهدوی کیا، حمید استیلی، جواد زرینچه، نعیم سعداوی، مهرداد میناوند، خداداد عزیزی، علیرضا منصوریان، سیروس دین محمدی، نیما نکیسا، علی لطیفی، استاد اسدی، رضا شاهرودی، ستار همدانی، پرویز برومند، سراج و علی دائی. سرمربی جلال طالبی

جام جهانی ۲۰۰۶:ابراهیم میرزاپور، مهدی مهدوی کیا، سهراب بختیاری زاده، یحیی گل محمدی، رحمان رضایی، جواد نکونام، فریدون زندی، علی کریمی، وحید هاشمیان، علی دایی، رسول خطیبی، حسن رودباریان، حسین کعبی، آندو تیموریان، آرش برهانی، رضا عنایتی، جواد کاظمیان، محرم نوید کیا، امیر حسین صادقی، محمد نصرتی، مهرزاد معدنچی، وحید طالب لو و مسعود شجاعی. سرمربی این تیم برانکو اینوانکویچ بود.

ستارگانی که حسرت به دل جام جهانی ماندند

تجربه کردن جام جهانی فوتبال و پا به توپ شدن در فضای این رقابت‌ها آرزوی مشترک فوتبالیست‌های حرفه‌ای سراسر دنیا است. آرزویی که البته حسرت برآورده شدنش به دلیل دشواری‌های صعود به این رقابت‌ها به دل بسیاری از ستاره‌های فوتبال در کشورهای مختلف ماند و آن‌ها در نهایت بدون نفس کشیدن در فضای جام جهانی کفش‌ها را آویختند. فوتبال ایران هم به واسطه حضور انگشت‌شمار در جام های جهانی از این قاعده مستثنی نبوده و دست بسیاری از ستاره‌های دوران خود را از رقابت با بهترین‌های دنیای فوتبال در معتبرترین تورنمنت بین‌المللی این رشته ورزشی کوتاه دیده است.

غلام حسین مظلومیمهاجمی با ۳۷گل در ۴۸بازی ملی سال‌ها رکورد بیشترین گل زده در تیم ملی ایران را در اختیار داشت اما به علت مصدومیت از ناحیه مینیسک جام جهانی۷۸ را از دست داد.مرحوم صفر ایرانپاککه لقب بهترین گلزن دربی سرخابی را با ۷گل یدک می‌کشد، در هنگام برگزاری جام جهانی۷۸ سی و سه ساله بود و به همین دلیل مربیان تیم ملی جوانانی مثل حسن روشن و حسین فرکی را به او ترجیح دادند.حسین کلانیکه یکی از مهاجمان بیاد ماندنی تاریخ تیم ملی ایران به شمار می‌رود درست یک سال پس از بازی‌های آسیایی۱۹۷۲ که آقای گلی را برای او به ارمغان آورد از فوتبال ملی خداحافظی کرد و به جام جهانی ۷۸ نرسید.

علی جباریاز سال۴۴ تا۵۳ در تیم ملی موفق به زدن ۱۳گل در ۳۷بازی ملی شد اما هرگز رنگ جام جهانی را ندید. همایون بهزادی معروف به سرطلایی فوتبال ایران بود اما در دوران او تیم ملی ایران رنگ جام جهانی را ندید.حمید درخشاناز دیگر هافبک‌های سرشناس تاریخ فوتبال ایران به حساب می‌آید که با سابقه‌ای ۱۳ساله در تیم ملی هم بدون سابقه حضور در جام جهانی کفش‌هایش را آویخت.ناصر محمدخانیمهاجم صاحب نام ایران طی سال‌های۱۹۸۲ تا۱۹۹۰ در ۲۵بازی ملی موفق به زدن ۱۸گل شد. دوران اوج محمدخانی در سال‌هایی سپری شد که ایران به دلیل مشکلات سیاسی حضور فعالی در مسابقات ورزشی نداشت و مرحله مقدماتی جام‌های جهانی۸۲ و۸۶ را از دست داد.

مهدی فنونی‌زادهیکی از شوت‌زن‌ترین هافبک‌های تاریخ تیم ملی و باشگاه استقلال در دهه۶۰ و اوایل دهه۷۰ بود. اما دو گلی که او در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۹۴ از فاصله دور به عربستان زد در غبار عدم راهیابی ایران به جام جهانی گم شد.محمد پنجعلیکاپیتان اسبق تیم ملی ایران و پرسپولیس طی حضور ۱۳ساله‌اش در تیم ملی ۴۵بازی انجام داد و قهرمانی در بازی‌های آسیایی پکن بزرگ‌ترین افتخاری بود که در این عرصه به دست آورد.مرحوم سیروس قایقراناسطوره باشگاه ملوان در سال۱۳۶۳ به تیم ملی دعوت شد و او هم مثل خیلی از هم دوره‌هایش به دلیل شرایط فوتبال آن زمان پشت در جام جهانی ماند.مجید نامجومطلق؛ یکی از باتکنیک‌ترین هافبک‌های فوتبال ایران بود و در سال‌های پایانی فوتبالش موفق شد به همراه تیم ملی ایران به جام جهانی۹۸ فرانسه صعود کند اما در تیمی که برای مرحله نهایی مسابقات انتخاب شد حضور نداشت.

مجتبی محرمییکی از چپ پاهای به یادماندنی تاریخ فوتبال ایران بود. در دوران او تیم ملی ایران به جام جهانی نرسید و در نهایت فوتبال ملی محرمی با کسب عنوان سومی جام ملت‌های آسیا در سال۹۶ به پایان رسید.امیر قلعه‌نویینیز در دوران فوتبالش با مصدومیت‌های متعددی روبه‌رو شد. او در سال۷۱ به شدت از ناحیه زانو آسیب دید و با تکرار این اتفاق در سال۷۵ از فوتبال خداحافظی کرد.فرهاد مجیدینیز به هیچ وجه نتوانست دستاوردهای فوتبال باشگاهی‌اش را در تیم ملی تکرار کند. مجیدی که ۴۵بازی و ۱۰گل ملی را در کارنامه دارد هیچ‌گاه برای اثبات خودش در تیم ملی به آب و آتش نزد. با این‌که در دوران فوتبال او تیم ملی دوبار به جام جهانی رسید اما اثری از نام این بازیکن در فهرست نهایی تیم ملی در جام‌های جهانی۹۸ و۲۰۰۶ وجود نداشت.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار