|
|
کدخبر: ۱۵۷۲۸۳

کاکایی درباره دعوت از «یدالله رویایی» برای حضور در جشنواره شعر فجر گفت: خبری که از سوی ما اعلام شد رایزنی برای دعوت بود. اما در پروسه تبلیغات تخریبی خبر تبدیل به دعوت شد به گونه ای که حتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تصور کرد که رویایی به جشنواره دعوت شده و در تهران حضور دارد.

گروه فرهنگی مشرق- نشست خبری هشتمین جشنواره بین المللی شعر فجر، صبح امروز با حضور عبدالجبار کاکائی دبیر علمی، قادر طراوت پور دبیر اجرایی و سعید بیابانکی، محمدعلی بهمنی و فاطمه راکعی از اعضای شورای سیاست گذاری در ساختمان فجر برگزار شد.

* پوستر جشنواره شعر فجر رونمایی شد / «چو ایران نباشد…» مندرج در پوستر هشتم

بر اساس این گزارش در ابتدای این نشست خبری، پوستر هشتمین جشنواره بین المللی شعر فجر رونمایی شد و پس از آن قادر طراوت پور دبیر اجرایی جشنواره طی سخنان کلی اظهار داشت: پس از انتخابات ریاست جمهوری دولت یازدهم، وزیر و معاونین تغییر کردند که هر یک سیاست هایی در حوزه وزارتی اجرا می کنند. با حضور آقای جنتی و دیدار ایشان با اصحاب فرهنگ، قلم و هنر، ایشان از سیاست های متفاوتی صحبت کردند که منتج به حضور همگانی اهالی اصحاب و قلم در عرصه های گوناگون است زیرا حضور این افراد برای وزارت ارشاد فرصتی مغتنم شمرده می شود، به تبع آن و در تاریخ ۲۷ شهریور سال ۱۳۹۲ مجموعه چهره های معاصر شعر با وزیر ارشاد دیدار خصوصی و ویژه داشتند و طی این دیدار وزیر ارشاد نقطه نظرات خود را ابراز کردند و به بیان سیاست ها پرداختند.

دبیر اجرایی جشنواره توضیح داد: نقطه عطف این جلسه این بود که در برنامه های شعری وزارت ارشاد، مجموعه های مختلف، شعر و ادبیات باید حضور داشته باشند و در واقع درب های وزارت ارشاد بر روی تمامی این اهالی هنر زین پس باز خواهد بود تا این افراد وارد عرصه شوند.

طراوت پور پس از این به موضوع دفتر شعر و ادب در حوزه وزارتی پرداخت و عنوان کرد: این دفتر در ابتدای تأسیس در حوزه وزارتی فعالیت می کرد، اما با عنایت و سیاست های جدید وزارت ارشاد تصمیم بر آن شد که از حوزه وزارتخانه به معاونت فرهنگی با فرصتی یکی - دو ماهه منتقل شود.

وی توضیح داد: پس از اینکه آقای صالحی در معاونت فرهنگی مستقر شدند، برنامه ها اجرایی شد و دفتر شعر و ادب و جشنواره فجر استارت کار را زد و پس از آن آقای صالحی ضمن دیدار با شاعران و دبیران پیشین جشنواره فجر با درنگ بیشتری به موضوع نگریستند تا فضای جدیدی در حوزه شعر و ادبیات ایجاد کنند. در این مدت که رایزنی ها انجام می شد، باید شورای سیاست گذاری تشکیل می شود، از این رو چهره های شاخص و صاحب نام روزگار ما باید عضو این شورا بودند. شاعرانی که از جمله اجرایی در جشنواره های سال های گذشته یا سایر جشنواره ها برخوردار باشند. با لحاظ این معیارها نهایتا چهره هایی انتخاب و معرفی شدند. البته شاید افراد دیگری هم می توانستند عضو شورا باشند اما نظر وزیر ارشاد بر این بود که اگر تعداد بیشتر شود، تصمیم گیری دشوارتر خواهد شد.

دبیر اجرایی این جشنواره ضمن اشاره به اسامی اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره شعر فجر خاطرنشان کرد: در اولین جلسه که پس از گذشت از فرآیند مذکور در تاریخ ۹ دی ماه برگزار شد، به این نتیجه رسیدیم که انتخاب دبیر علمی باید از کانال شورای سیاست گذاری باشد، از سوی دیگر شورای سیاست گذاری از وزارت ارشاد تقاضا کرد تا انتخاب را برعهده شورا قرار دهد. رای گیری انجام شد و از میان سه کاندیدا در نهایت آقای کاکایی به عنوان دبیر هشتمین جشنواره بین المللی شعر فجر برگزیده شدند.

به گفته وی انتخاب عبدالجبار کاکایی کاملاً دموکراتیک و بر اساس رأی اعضای شورای سیاست گذاری بوده و پس از آن وزیر ارشاد هم نظر شورا را تنفیذ کرد. قرار بر این شد سیاست ها و برنامه های کلی جشنواره توسط کاکایی در شورای سیاست گذاری جشنواره مطرح و مورد تایید یا نقد قرار گیرد و از توان علمی و تجربی اعضا برای بهبود کیفیت جشنواره استفاده شود.

* کاکایی: امیدوارم امسال آخرین سالی تولی گری ارشاد در جشنواره فجر باشد

در ادامه این نشست عبدالجبار کاکایی دبیر علمی جشنواره فجر ضمن اشاره به نکاتی گفت: آرزوی قلبی من این است که این آخرین جشنواره فجر باشد که دولت متولی آن است. این آرزویی است که آقای جنتی هم آن را تایید کرده و اهالی ادبیات باید خودشان برای خودشان تصمیم بگیرند و در نهایت برگزارکننده باشند، امید می رود جشنواره های آتی با حمایت خود شاعران و توانمندی اقتصادی اتحادیه های شعر برپا شود.

کاکایی با تاکید بر اینکه شورای سیاست گذاری هشتمین دوره مرکب از شاعران شناخته شده موسوم به انقلاب است، توضیح داد: در بدو راه پذیرش صداهای متفاوت و همگرایی میان گروه های مختلف شبهه هایی ایجاد کرد، اما باید حضور چهره های متفاوت را در عرصه سیاست گذاری شاهد می بودیم البته اهالی شورا نیز با این سخن موافق بودند، اما میزبان این جشنواره که شعار چندصدایی را بر پیشانی دارد، شاعران موسوم به انقلاب هستند.

کاکایی ضمن بیان اینکه در رسیدن به موضوعات مشترک، عقلانیت و توجه به آن کمک کننده است، توضیح داد: شعار همگرایی، شعاری بود که در اصل توجه به موضوع عقلانیت مطرح شد و شکل گرفت و بالید و به نظر رسید دادن تریبون به همه صداها از تمام نحله ها نباید محال باشد و می توان تنوع صداها را دید. بنابراین شورای سیاست گذاری جشنواره در مباحثنظری که در خصوص همگرایی جریانات پس از انقلاب داشت، وارد بازتعریف شد و به نظر می رسد آنچه در داخل کشور عرضه می شود و فرآورده های پس از انقلاب ۵۷ تماما آثار انقلاب تلقی می شود و همه شاعران به نوعی شاعران انقلاب هستند، اگرچه پس از انقلاب ۵۷ تنوع سلایق هم پدید آمد اما هیچیک نمی توان خود را خارج از چتر انقلاب تعریف کنند، همانگونه شاعرانی مثل عبدالقاسم لاهوتی، میرزاده عشقی و ایرج میرزا با تنوع و گرایش های فکری همگی شاعران مشروطه محسوب می شوند.

کاکایی با بیان اینکه این مهم پایه یک بحثنظری است که در شورای سیاستگذاری مطرح شده افزود: برای عمل به تصمیم همگرایی و دعوت از صداهای مختلف که تنها تفاوت آن با جشنواره های پیشین فجر شمرده می شود نیازمند اتاق فکر بودیم چون آنچه مهم بود نزدیک کردن گروه های ادبی و نیروهای مولد فکر به هم بود لذا این جلسات با حضور جریانات مختلف و دعوت از نحله های مختلف با شاخص ادبیت انتخاب شد و کار به موضوعات اجتماعی نیز کشیده شد. همین مسأله باعثتضارب آراء و اندیشه شد و چند نفری توان ادامه همکاری را از دست دادند، اما افرادی که با سعه صدر بیشتر و تحمل فراوان می توانستند در این مسیر ما را همراهی کنند به کمیته علمی اضافه شدند.

وی با تأکید بر اینکه کمیته علمی در ادامه مسیر حرکت به بحثراجع به همگرایی پرداخت، این مهم به استان ها نیز توسعه یافت و این سؤال پیش آمد که آیا تحت حمایت ارشاد می توان جشنواره برگزار کرد و شاهد داوری های گسترده بود و از همه صداها در آن حضور داشته باشند گفت: امیدوارم در این دوره تمامی همگرایی ها خود را نشان دهند.

کاکایی در توضیح بیشتر درباره کمیته های داوری و تشکیل آنها خاطرنشان کرد: به زودی این کمیته ها تشکیل می شود و بخش رقابتی جشنواره را داوری خواهند کرد. به جز این بخش نمایش شعرخوانی را در چهار شب در تهران شاهد خواهیم و در آن از تمام صداهایی که دارای تشخص در ادبیات ایران هستند، دعوت به عمل می آید، البته کمیته علمی هم در حال آماده سازی اسامی این افراد است، اما خاطرنشان می کنم که هیچ اسمی از قلم نمی افتد و امیدواریم این همگرایی پایه ای برای آرزوی آغاز سخنانم یعنی پایان تولی گری دولت و ارشاد در جشنواره فجر باشد.

* بهمنی: امیدوارم همه در زیر یک آسمان جمع شده و هم صدایی کنیم

در ادامه این نشست محمدعلی بهمنی عضو شورای سیاستگذاری جشنواره در سخنانی کوتاه گفت: خوشحالم اتفاقی متفاوت برای جشنواره فجر در حال وقوع است. امیدوارم همه در زیر یک آسمان جمع شده و هم صدایی کنیم.

* راکعی: در جشنواره شعر فجر مثل سایر جشنواره های فجر از شعر انقلاب و از شعر به ما هو شعر تجلیل می شود

در این نشست فاطمه راکعی عضو دیگر شورای سیاستگذاری ضمن اشاره به اینکه آنچه لازم بود در دولت تدبیر و امید و اعتدال روی کار آمده اتفاق افتد در عرصه های فرهنگی و هنری رخ داد. با ملاقاتی که آقای جنتی وزیر ارشاد انجام دادند و پس از سخنان آقای روحانی در تالار وحدت که با اهالی فرهنگ و هنر دیداری داشتند، طبیعی بود باید شاهد این اتفاقات مهم می بودیم.

راکعی توضیح داد: البته دو تعبیر ممکن است از جشنواره شعر فجر وجود داشته باشد یکی تعبیری که متعلق به عرصه شعر انقلاب است و آنها معتقدند چون نام جشنواره فجر و انقلاب است باید به مضامینی که مربوط به انقلاب است باید توجه داشت و این مضامین در جشنواره باشند.

وی افزود: این تعابیر درست است و تاکنون شعر فجر با این گرایش برگزار شده و مورد بررسی قرار گرفته است، اما تعبیر دومی هم وجود دارد و آن اینکه به مناسبت پیروزی انقلاب در کشوری که دارای فرهنگ، ادیان، مذاهب و قومیت های مختلف است سلیقه ها باید به رسمیت شناخته شود، از این رو به مناسبت ایام دهه فجر و انقلاب اسلامی به این صداها رسمیت بیشتر می دهیم و در جشنواره شعر فجر مثل سایر جشنواره های فجر این اتفاق رخ خواهد داد تا از شعر انقلاب و از شعر به ما هو شعر تجلیل شود، ضمن اینکه همه صداها باید باشد البته در چارچوب های مشخص شده.

این شاعر توضیح داد: افرادی که اشعارشان مجوز وزارت ارشاد جمهوری اسلامی ایران را اخذ کرده باشد و آثاری که منتشرشده باشد در این چارچوب قرار می گیرند زیرا شاعران میراثدار رایت و پرچم بلند شعر ایران و شعر فارسی هستند وا مروز در نحله های مختلف شعر فعالیت می کنند. اینها همه باید باشند و خوشحالیم که به عنوان شاعرانی که در حوزه شعر انقلاب قلم زده ایم به این نتیجه ها رسیده ایم که باید اینگونه رفتار کنیم زیرا به نفع شعر ایران و سیاست های فرهنگی کشور است.

* بیابانکی: مفهوم شعر انقلاب نیازمند بازتعریف است / ذات شعر جشنواره پذیر نیست

سعید بیابانکی از اعضای دیگر شورای سیاستگذاری شعر فجر ادامه داد: شاعران در واقع سازنده فرهنگ هستند در سالی که بخشی از آن به فرهنگ اختصاص داده شده نقش شاعران پررنگ تر است و در تاریخ بهترین مفاهیم را شاعران آفریدند.

وی از دبیران پیشین شعر فجر یاد کرد و گفت: معتقدم ذات شعر جشنواره پذیر نیست، شاید در طی هشت دوره مدل های مختلف را آزمون و خطا کرده ایم که به بهترین مدل برسیم که جشنواره باید چگونه باشد و همه را راضی کند. شعار چندصدایی جشنواره بسیار خوب است.

بیابانکی افزود: معتقدم در روزگاری که هستیم شعر انقلاب یک مفهومی است که نیازمند بازتعریف است. اگر در دهه شصت به شاعران حوزه هنری، شاعران انقلاب می گفتند طبیعی است جای دیگری نبوده اما احساس می کنیم هم اکنون شعر انقلاب باید بازتعریف شود زیرا با تعریف دهه شصت متفاوت است و امروز شاهدیم که گفتمان انقلاب در شعر تفضلی نیز وارد شده است.

وی در ادامه گفت: دو گفتمان انقلاب و مستقل وجود دارد. به نظر می آید در طی این هفت دوره بیشتر به گفتمان انقلاب پرداخته و توجه شده اما اگر به گفتمان مستقل هم توجه شده بسیار محدود بوده است.

این شاعر گفت: امسال سیاست این است که بیشتر از گفتمان مستقل استفاده کنیم کما اینکه نظر ما این بود افرادی از گفتمان مستقل نیز حضور داشته باشند. به نظر می آید همه شاعران معتقدند یک معیار را باید برای حضور شاعران از تریبون های دولتی پذیرفت که آن هم قانون نشر و تدوین شده جمهوری اسلامی است. براساس این قانون آثاری چاپ و مجوز گرفته اند. این بی معناست، کتابی که با این قانون چاپ شده است نباید در فلان جشنواره باشد. معتقدم در سال های آتی جشنواره باید به دو سمت برود. از بدنه دولت جدا شود و توسط یک نهاد علمی فرهنگی مستقل از وزارت ارشاد آن را برگزار کند، نهادی چون دانشگاه تهران.

پس از سخنان ابتدایی هر یک از اعضای شورای سیاستگذاری و دبیران علمی و اجرایی نوبت به سوالات خبرنگاران رسید که در ذیل می ِآید.

*خبر رایزنی دعوت از «یدالله رویایی» در پروسه تبلیغات تخریبیتبدیل به دعوت شد / وزیر هم فکر می کرد او در تهران است

کاکائی در پاسخ به سوالی پیرامون ارزیابی کتاب در جشنواره توضیح داد: معمول است که آثار شاعران با کتاب ارزیابی شود، اما پروسه چاپ کتاب پیچیدگی خاص خود را هم دارد، چون میراثکارشناسان کتاب در سال های گذشته این بوده که بسیاری از کتاب ها متوقف شده اند، لذا اجمالا در این دوره آخرین سروده ها ارزیابی شد و بخش کتاب به عنوان یکی از بخش های جنبی در نظر گرفته شد. امیدوارم تسریع در روند صدور مجوز چاپ کتابهای شاعران انجام شود و ارشاد سعه صدر بیشتری به خرج دهد. چرا که درخواست ارسال آثار در جشنواره شعر فجر نوعی بی اعتمادی به روند چاپ کتاب است که در جامعه وجود دارد.

ویدر پاسخ به سوالی پیرامونافراد ممنوع القلم و اینکه آثار این افراد چگونه خواهد بود، افزود: در بحثممنوع القلم ها نیز درکمیته علمی مطرح شد، موضوع این بود که گروهی از کتاب ها به هر دلیل که شاید ناشی از سلیقه بررس ها و یا بروکراسی اداری باشد متوقف شده اند. ما درخواست کردیم که آمار اینگونه کتاب ها به جشنواره ارائه شود تا اقدام برای رفع آن صورت گیرد. تا جایی که شاعران به نحو مختلفاعلام کردند من این موضوع را دنبال کردم و به معاون فرهنگی وزارت ارشاد پیرامون بررسی آن تاکید کردم تامشکل را حل کند. همچنین از آقای شجاعیصائین خواستم تا آمار ها را عرضه کندو ما به صورت رسمی پیگیری موضوع را دنبال کنیم.

دبیر جشنواره همچنین درباره تجلیل از پیشکسوتان شعر گفت: کمیته علمی جشنواره لیست ۹۰ نفر از شاعران معاصر را تهیه کرده است. رایزنی ها و گفتگوهایی برای حضور آنها در جشنواره انجام شده تا به توافق جمعی برسیم و در محقق شدن تجلیل از آنها در کمیته اطمینان یابیم. پیش از آغاز جشنواره این لیست را منتشر می کنیم و شعرهایی که قرار است عرضه کنند را به نمایش می گذاریم، کمیته علمیجشنواره ۹۰ صدای دارای تشخص و بدون توجه به عقبه های فکری را انتخاب کرده و این اسامی به تأیید شورای سیاست گذاری جشنواره قرار گرفته است.

کاکائی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه با توجه به شعار چند صدایی در جشنواره شما چه ویژگی را در «آقای رویایی» مشاهده کردید که از ایشان برای حضور در جشنواره دعوت شد، گفت: دعوت از شاعران خارج از کشور در حوزه بین الملل بود قرار بود، میشل دوگو شاعر فرانسوی را به جشنواره دعوت کنیم که واسطه دعوت ما آقای رویایی بود این تقاضای خود او بود که در جشنواره حضور داشته باشد.

وی ادامه داد: خبری که از سوی ما اعلام شد رایزنی برای دعوت بود. اما در پروسه تبلیغات تخریبی خبر تبدیل به دعوت شد به گونه ای که حتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تصور کرد که رویایی به جشنواره دعوت شده و در تهران حضور دارد. مبهم کردن موضوع رویایی تبدیل به موضوع اصلی جشنواره در رسانه ها شد و برنامه تهیه شده در تلویزیون نیز به نوعی به غلط تولید شد چرا که این خود رویایی بود که مایل به حضور در جشنواره بود. در عین حال من بررسی کردم و متوجه شدم که او سابقه سیاسی مشخصی نداشته است. مانند برخی از شاعرانی که به نوعی مخالفت با حکومت جمهوری اسلامی دارند و یا در اپوزیسیون خارج از کشور حضور دارند نبود فردی بود که به حوزه ادبیات به خصوص شعر حج علاقه داشت. کتابهای او توسط ناشران داخلی چاپ می شود و جزو شاعران بی مسئله محسوب می شود. به هر حال ما در حال رایزنی برای دعوت بودیم و دعوتی صورت نگرفته بود. چون جزو حوزه فعالیت کمیته بود اعلام خبرش طبیعی بود.

وی در پاسخ به پرسشخبرنگاری که درباره لیست ۹۰ نفره شاعران تجلیلی پرسید و اینکه قطعا چهره هایی از جریان شعر مستقل نیز حضور دارند، اگر اسامی اعلام شود و پس از آن فشارهایی مبنی بر حذف انها وجود داشته باشد شما چه واکنشی نشان خواهید داشت آیا مانند سایر جشنواره های فجر عمل می کنید، گفت: خوشبختانه انتخاب افرادی که به عنوان صداهای متشخص شناخته شده اند به تصویب شورای سیاستگذاری رسیده است. لذا فضاسازی علیه این لیست طبیعتا تقابل با متن جریان شعر انقلاب تلقی می شود که حرکت مشکوکی است و نباید اجازه داده شود شعر انقلاب نیز منزوی شود.

وی گفت: اعضای شورا از انتخاب خود هوشیارانه دفاع می کنند و من هم توصیه می کنم به این دفاع ادامه دهند. به گونه ای که افرادی که خارج از حوزه های شعر انقلاب محسوب می شوند نیز به کمیته علمی دعوت شده اند و در اختیار گذاشتن تریبون به شاعری که آثارش در جمهوری اسلامی ایران طبق قانون مصوب منتشر می شود مشکلی ندارد.

*بیابانکی: طبق گفته آقای روحانی هنرمند نه زینت المجالس است و نه اپوزیسیون؛ تلاش می کنیم شاعری را دعوت کنیم که در این تعریف بگنجد

سعید بیابانکی نیز در ادامه سخنان کاکایی با اشاره به سخنان حسن روحانی رئیس جمهوری در نخستین دیدار با اهالی فرهنگ در تالار وحدت گفت: طبق گفته آقای روحانی هنرمند نه زینت المجالس است و نه اپوزیسیون. ما تلاش می کنیم شاعری را دعوت کنیم که در این تعریف بگنجد.

کاکایی همچنین در پاسخ بهسوالی درباره داوری جشنواره و تاکید بر فعالیت دراتاقک های شیشه ای و اینکهآیا اسامی داوران را پیش از اتمام جشنواره منتشر خواهید کرد، عنوان کرد: اسامی داوران هنوز مشخص نشده است امروز اولین جلسه پرداختن به موضوع داوران را در همین ساختمان برگزار خواهیم کرد و کمیته های داوری را شکل می دهیم. علاوه بر ان ما آثار شاعران را در سایت جشنواره بارگذاری کردیم و شاعران می توانند آثار خود را در بخش نمایش آثار مشاهده کرده و به یکدیگر امتیاز دهند.

کاکایی در توضیح بیشتر افزود: به این ترتیب ما می توانیم از پتانسیل منتقدان خارج از مرکز هم استفاده کنیم. داوری ها کاملا در اتاقک شیشه ای و بدون ابهام و شک انجام می شود البته اسامی داوران عقلا اعلام نمی شود چون شاعران با یکدیگر زندگی می کنند و مأخوذ به حیا بودن و رفتارهای خاص ما ایرانی ها ممکن است در رأی داوران تأثیر بگذارد بنابراین اجازه بدهید تا پایان داوری ها اسامی را اعلام نکنیم.

وی با توجه به بخش بین المللی جشنواره توضیح داد: شاعرانی از کشورهای فرانسه، امریکا، الجزایر، مراکش، عراق، و سوئد انتخاب شده اند که فعلا امکان اعلام اسامی آنها وجود ندارد، البته اعلام شد که میشل دوگو از فرانسه دعوت شده است اما حضور برخی از شاعران در جشنواره منوط به اجازه پزشک و یا رفع سایر مشکلات است. ما اکنون آنها را دعوت می کنیم دعوت نامه ها ارسال شد و زمانی که بلیت آنها تهیه شد و ساعت ورود نیز اعلام شد ما اسامی را اعلام خواهیم کرد.

*طراوت پور: برای بودجه مشکلی نداریم / میزان جوایز مشخص نیست

قادر طراوت پور دبیر اجرایی نیز در پاسخ به پرسشی در راستای بودجه درنظر گرفته شده برای جشنواره شعر فجر و میزان جوایز گفت: وزارت ارشاد در هفت دوره گذشته آنچه مورد نیاز این جشنواره بوده را تأمین کرده است در این دوره نیز مشکلی وجود ندارد و البته اکنون نمی توان چشم انداز روشنی درباره هزینه ها چون برخی از آنها پیش بینی شده و برخی پیش بینی نشده است، اما هنوز برخی هزینه ها مثل میزان و اعتبار جوایز مشخص نیست.

* حضور ۱۳ شاعر بین المللی در جشنواره شعر فجر / شاعرانی از هند در جشنواره فجر

کاکایی درباره بخش بین الملل تاکید کرد: اولا که به نظر من این جشنواره بین المللی نیست ما تنها میهمانان خارجی داریم، در واقع کلمه بین المللی بزرگتر از وضعیت فعلی جشنواره است و نیاز مند این است که ما بتوانیم شاعران طراز اول کشورهای مختلف جهان را به جشنواره دعوت کنیم که فعلا امکان آن وجود ندارد، در مجموع ۱۳ شاعر را به جشنواره دعوت کردیم که تا به حال به ایران نیامده باشند و شاعران شناخته شده ای باشند؛ در بخش بین الملل تلاش شده که کمیته ای ویژه تشکیل شود و از شاعرانی کهجزو چهره های خوب، قابل قبول و یک شخصیت ادبی نامدار محسوب می شوند دعوت شود. همچنین ما شاعرانی از کشورهای فارسی زبان خواهیم داشت.

وی در پاسخ به سوالی درباره حضور شاعران خارجی و کتاب جشنواره افزود: کتاب دو زبانه ای از گزیده آثار این ۱۳ شاعر تهیه و منتشر خواهد شد.

طراوت پور نیز در ادامه سخنان کاکایی از برنامه های درنظر گرفته برای شاعران خارجی سخن گفت و به سفر این شاعران به شهر شیراز اشاره کرد و توضیح داد: ایران همیشه آغوش خود را بر روی شاعرانی از حوزه فرهنگی تاجیکستان، افغانستان و هند گشوده است بنابراین تلاش شده تا در این دوره شاعرانی از این سه کشور به ویژه هند در جشنواره حضور داشته باشند.

*برگزاری بزرگداشت برای شاعران در جشنواره فجر منتفی شد

کاکایی همچنین در انتهای این نشست در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در اخبار مواردی پیرامون برگزاری بزرگداشت برای شاعران منتشر شده بود آیا بزرگداشت برای شاعران گرفته می شود یا خیر گفت: ما بزرگداشتی نخواهیم داشت، زیراهدف ما رفتن به سمت موضوعاتینیست که ایجاد حساسیت می کند، سیاست جشنواره این است که اکثریت شاعران را دعوت کینم.


ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار