|
|
کدخبر: ۱۶۰۶۰۴

تغییر سبک زندگی در عرصه تغذیه /

خبرگزاری تسنیم: دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: با توجه به اینکه استانداردهای زندگی بهبود پیدا کرده است ولی الگوی غذایی نامناسب، کاهش فعالیت بدنی و افزایش مصرف دخانیات به افزایش شیوع بیماری های مزمن مرتبط با تغذیه افزایش پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار سلامتخبرگزاری تسنیم، مرتضی صفوی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان درباره اثرات استرس بر چاقی اظهار داشت: با توجه به اینکه استانداردهای زندگی بهبود پیدا کرده است و دسترسی افراد به مواد غذایی افزایش یافته ولی پیامدهای منفی از جمله الگوی غذایی نامناسب، کاهش فعالیت بدنی و افزایش مصرف دخانیات به افزایش شیوع بیماری های مزمن مرتبط با تغذیه مانند بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت و سکته های قلبی و مغزی و بیماری های اسکلتی استخوانی منجر شده است.

به گفته وی امروز استرس به عنوان یکی از علل چاقی مطرح است، در حالی که استرس بایستی باعثکاهش دریافت غذا و کاهش وزن شود. نشان داده شده که اثر استرس بر وضعیت تغذیه، بستگی به شدت استرس، تجربه و وضعیت تغذیه فرد دارد.

این متخصص تغذیه عنوان کرد: در افراد لاغر استرس معمولاً موجب کاهش و در افراد چاق و حتی در افرادی با وزن طبیعی که سابقه رژیم غذایی دارند، موجب افزایش دریافت و اضافه وزن می شود، البته یکی از رفتارهای انگیزشی افراد برای مقابله با استرس زیاد خوردن است.

صفوی افزود: در این افراد به علت افزایش انسولین خون و مقاومت به آن تمایل به خوردن غذاهای چرب و شیرین ایجاد می شود. این غذاها در سیستم پاداش مغز باعثتولید پیام هایی در سیستم لیمبیک شده است که در نهایت منجر به کاهش پاسخ محور هیپوتالاموس – هیپوفیز می شود.

وی خاطرنشان کرد: خوردن پاداشی غذا در پاسخ به استرس به مرور زمان به صورت عادت می شود و منجر به ایجاد نیاز به خوردن با محرک های ضعیف تر و تکرار شونده خواهد شد، بنابراین بسیار مهم است که برای پیشگیری از اپیدمی چاقی رفتارهای آگاهانه را افزایش دهیم و نگذاریم پاسخ های عادتی و هیجانی غذا خوردن در زمان استرس غلبه کند.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار