|
|
کدخبر: ۱۷۰۴۹۶

در راستای تحکیم پیوند و ارتباط صنعت و دانشگاه، طرح تولید نانو رس با ظرفیت ۵۷ تن در سال با حضور مهندس شافعی رئیس هیات عامل ایدرو و دکتر عباسپور رییس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی امروز در محل این دانشگاه رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا شافعی اظهار داشت: این طرح از سال ۹۰ با حمایت ۵ میلیارد ریالی ایدرو کلید خورد و اکنون به بهره برداری رسیده است. وی افزود نیاز کشور به نانو روس حدود سالانه ۱۸۰۰ تن است و اکنون باید برای محصول ساخت داخل، بازارسازی انجام گیرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در این طرح مشترک با واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی به صورت مناصفه شریک بوده و آماده مشارکت با بخش خصوصی برای تجاری سازی این طرح می باشد.

شافعی با تاکید بر حمایت ایدرو از تحقیقات دانشگاهی گفت: ایدرو به عنوان سازمان توسعه ای علاقه مند است در مواردی که تحقیقات به نتیجه رسیده و دانشگاه ها برای سرمایه گذاری نیاز به مشارکت ایدرو داشته باشند و طرح اقتصادی و به صرفه باشد و مشکلی از مشکلات کشور را برطرف کند، در این طرح مشارکت و سرمایه گذاری کند.

وی ادامه داد: آمادگی داریم در طرح های نانو رس، جی پی ال، بیو اتانول، دوربین ۴ مگا وات و برخی کاتالیست ها که با همکاری دانشگاه ها و ایدرو به ثمر رسیده، دانش فنی را واگذار کنیم تا علاقه مندان کارخانه ایجاد و تولید را ادامه دهند. اگر سرمایه گذاری وجود نداشته باشد و ضرورت ایجاب کند، واحدهای صنعتی را ایجاد کرده و ظرف ۳ سال واگذار خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه ایران اکنون یکی از معدود تولیدکنندگان نانو رس در دنیا است افزود: برای این طرح مشغول بازارسازی هستیم و ابتدا باید شرکت های ایرانی از این محصول استفاده کنند و سپس برای صادرات آن اقدام لازم صورت گیرد. اکنون صاحبان دانش فنی با صنایع مصرف کننده نانو روس در حال مذاکره هستند تا بازارهای داخلی برای محصول ایجاد شود.

عباسپور در این مراسم گفت: طرح تولید نانو رس با حمایت ایدرو در راستای ارتباط صنعت و دانشگاه به اجرا درآمد و مدلی موفق بوده که نشان می دهد همکاری صنعت و دانشگاه می تواند نتایج خوبی برای کشور در بر داشته باشد.


وی افزود امکان تولید نانو رس تا مرحله پایلوت در واحد علوم و تحقیقات وجود دارد و در این فاصله بازاریابی داخلی و خارجی برای محصول انجام خواهد شد به ویژه این که نانو رس مصرف بالایی در دنیا دارد و می تواند بازار خوبی داشته باشد.

عباسپور تصریح کرد: تمامی مراحل تحقیق و تولیدنانو رس توسط محققان داخلی و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد صورت گرفته و باید از ایدرو تشکر کنیم که امکان ایجاد واحد پایلوت را با مشارکت خود فراهم کرد.

از بین انواع نانوکامپوزیت ها محصولات تولید شده بر پایه نانورس به واسطه دسترسی، قیمت مناسب و خواص ویژه ای که دارند، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار بوده و توسعه تحقیقات در زمینه تولید و مصرف آنها و همچنین برنامه ریزی واحدهای صنعتی برای ارائه محصولات نانوکامپوزیت موجب احساس نیاز به تولید نانورس برای دستیابی به حلقه ای مهم از تولید نانوکامپوزیت ها در کشور شده است.

مطالعات نشان می دهد نانورس در سال های اخیر بیش از ۷۰ درصد بازار نانوذرات را به خود اختصاص داده و رشد مصرف آن روندی پر شتاب دارد بنحوی که با رشد مصرفی حدود ۳۰ درصد بیشترین سهم بازار را در ۱۰ سال آینده در اختیار خواهد داشت.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار