|
|
کدخبر: ۱۷۵۰۸۰

معاون وزیر نفت:

خبرگزاری تسنیم: مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: اهرم الزام آور در اختیار بنده در مورد صادرات است چرا که اجازه صادرات توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی داده می شود و اگر شرکت های پتروشیمی بخواهند خیلی شیطنت کنند، ما جلوی صادرات اینها را می گیریم.

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری تسنیم، عباس شعری مقدم امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در بومی سازی تکنولوژی ها، صرفه جویی ارزی نقش کمرنگ تری دارد نسبت به اینکه بومی سازی یک تکنولوژی می تواند ما را در مسیر توسعه، از وابستگی آزاد کند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در خصوص دلایل کم شدن عرضه ارز پتروشیمی ها در بازار داخلی گفت: مشکل اصلی که وجود دارد مشکل چند قیمتی بودن نرخ ارز است، اگر ارز ترک نرخی شود هیچکس علاقه ای ندارد که ارز خود را به داخل کشور نیاورد.

وی افزود: تمامی شرکت های پتروشیمی برای خرید برخی مواد اولیه نیاز به ارز دارند، اگر قرار باشد ارز خود را به داخل کشور بیاورند و بعد برای خرید کالاهای مورد نیازشان مجبور شوند همان ارز را گرانتر بخرند، برایشان صرف نمی کند و ترجیح می دهند که ارز خودشان را در جایی در خارج از کشور نگه داری کنند که بتوانند با استفاده از همان ارز، به خرید مواد شیمیایی مورد نیازشان بپردازند.

*ارزآورهای پتروشیمی در زمستان تولید نداشتند که صادر کنند

معاون وزیر نفت ادامه داد: دلیل دیگر این است که ما در زمستان گذشته، مدت زیادی خوراک گاز نداشتیم و دو طرح عمده ما که در حقیقت ارز آور هستند، یکی اوره آمونیاک و دیگری متانول، تولید نداشتند که بتوانند ارزآوری کنند.

شعری مقدم با اشاره به اینکه وزیر نفت قول داده امسال افزایش تولید گاز داشته باشیم، اذعان داشت: یکی مشکل خوراک است که امیدواریم با افزایش تولیدی که امسال وزیر نفت قول دادند دیگر مشکل خوراک نداشته باشیم و دیگری اینکه دولت باید تمام تلاشش را بکند تا قیمت ارز را تک نرخی کند.

وی افزود: اهرم الزام آور در اختیار بنده در مورد صادرات است چرا که اجازه صادرات توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی داده می شود و اگر شرکت های پتروشیمی بخواهند خیلی شیطنت کنند، ما جلوی صادرات اینها را می گیریم اما این مسئله عواقب بدتری نیز دارد چرا که وقتی جلوی صادرات گرفته شود، درواقع جلوی ارزآوری گرفته می شود و این حلقه شویم است که تنها با تک نرخی شدن نرخ ارز جلوی آن گرفته می شود.

معاون وزیر نفت در خصوص اینکه چرا پتروشیمی ایلام با ظرفیت پایین خوراک افتتاح شد، گفت: این واحد پتروشیمی قرار بود یک واحد الفین احداثکند که علاوه بر تأمین خوراک اتیلن پتروشیمی ایلام، مازاد اتیلن تولیدی را به خط اتیلن غرب تزریق کند اما به دلیل مشکلات مالی و تأمین ارز این واحد تکمیل نشد و وقتی دیدند واحد پلی اتیلن پتروشیمی ایلام پیشرفت کرد، با اتصال به خط لوله اتیلن فعلی، واحد را با هر میزان خوراکی که بتواند بگیرد افتتاح کردند.

* خط اعتباری چین چیزی برای تخصیص ندارد

شعری مقدم با بیان اینکه ما طرح های زیادی را در دست اجرا داریم که به هیچ وجه نمی توان برای تکمیل آنها به فاینانس چینی امید بست، گفت: باید به فکر تأمین سرمایه گذاری خارجی باشیم که این کار هم از دست دولت و تیم مذاکره آقای ظریف برمی آید.

وی افزود: قرار بود چینی ها دو برابر آنچه پول نفت ما در چین است به صنعت ایران فاینانس دهند که این مورد قبول چینی ها قرار نگرفت، بنابراین تمام آنچه از خط اعتباری چین تخصیص می یافت تاکنون تخصیص پیدا کرده و تمام شده و چیزی برای تخصیص دادند ندارند.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه شرکت های خصوصی پتروشیمی، صادرات بنزین نمی کنند، گفت: آنچه شرکت های پتروشیمی صادر می کنند تولیدات آروماتیک هاست که زایلین ها، پارازایلین، اورتوزایلین و بنزن است که قبلا بنزن آنرا می گرفتند و بقیه را برای تولید بنزین به پالایشگاهها می دادند.

* بنزن تولیدات پتروشیمی تحوییل به پالایشگاهها زیر دو درصد بود

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در پاسخ به اینکه " آیا بنزین پتروشیمی پاک بود " تصریح کرد: ظاهرا فقط بنزن سرطانزاست که در تولیدات پتروشیمی، بنزن را به زیر دو درصد رسانده بودند و بعد محموله ها را تحویل پالایشگاهها می دادند.

وی افزود: من از سازمان محیط زیست تعجب می کنم که به جای اینکه به مردم بگوید خودروی کمتری به خیابان ها بیاورند و به مردم بگوید هرچه شما مصرف کنید خطرناک است، روی چند درصد بنزن مانور می دهد.

شعری مقدم با بیان اینکه هر چه به عنوان سوخت فسیلی مصرف می شود آلایندگی دارد، گفت: فرض کنیم بنزن و آروماتیک هم در ترکیب سوخت نداشته باشیم، بالاخره این سوخت CO۲ دارد و این CO۲ هم برای محیط زیست مضر است، پس باید مردم را به سمت استفاده از حمل و نقل عمومی و مصرف کمتر سوخت در خودروهای شخصی تشویق کنیم.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار