|
|
کدخبر: ۱۷۵۱۲۲

ساعت های هوشمند سال ها است که تلاش می کنند جایی میان زندگی روزمره مردم پیدا کنند ولی هنوز موفق نشده اند.

یک پزشک:ساعت های هوشمند سال ها است که تلاش می کنند جایی میان زندگی روزمره مردم پیدا کنند ولی هنوز موفق نشده اند. اشکال این ساعت ها این است که از زیبایی چندانی برخوردار نیستند و کارکرد آن ها به گونه ای ست که کاربر بعد از مدتی ترجیح می دهد مثل گذشته از گوشی موبایل به جای ساعت استفاده کند. جدیداً شرکت گوگل وارد این ماجرا شده و چند روز پیش اعلام کرد نوعی سیستم عامل برای ساعت های هوشمند طراحی کرده است که به آن Android Wear به مفهوم معنای «اندروید برای وسایل پوشیدنی» می گوید.



Android Wear با سیستم نوتیفیکیشن در گوشی اندروید ارتباط برقرار می کند و به کاربر امکان می دهد برخی اطلاعات را بر روی ساعت خود مشاهده کند. LG و Motorola اولین تولیدکنندگانی خواهند بود که ساعت هوشمند با سیستم عامل Android Wear می سازند و اعلام کرده اند که تا چند ماه آینده این ساعت ها را رونمایی خواهند کرد.



آنچه که به Android Wear قدرت می بخشد، سیستم Notification ها در اندروید است. هر وقت اتفاقی بیفتد که کاربر بخواهد به آن توجه کند، می توان این اتفاق را به صورت Noification گزارش داد. فرض کنید شخصی تماس گرفته و یا پیغام فرستاده است، در Facebook یک درخواست دوستی برای کاربر ارسال شده است، ایمیلی ارسال شده ولی ناموفق بوده است، یک بروز رسانی جدید آماده ی دریافت است، یک ساعت دیگر باید با فلان شخص ملاقات شود و… می توانند به صورت یک پیام چند کلمه ای در Notification ها ظاهر شوند. ایده ی ساعت هوشمند این است که می توان همه ی این کارها را با ساعت هم انجام داد.



Google Now نیروی محرک دیگر Android Wear است. اگر جدیداً گوشی اندروید خریده اید احتمالاً با آن برخورد کرده اید. Google Now دستیار شخصی هر کاربر اندروید است. Google Now می تواند از طریق دستورات صوتی یا متنی کارهایی را انجام دهد. مثلاً قرار ملاقات تنظیم کند، برنامه ای را اجرا کند، با شخصی تماس بگیرد یا به او پیام بفرستد و…



یکی از ویژگی های مهم Google Now قابلیت تحقیق در مورد یک مطلب در گوگل است. فرض کنید به پاریس رفته اید و دارید از برج ایفل دیدن می کنید. ناگهان برایتان سؤال پیش می آید که برج ایفل چند متر است؟ کافی است این را از Google Now بپرسید تا برایتان تحقیق کند و جوابش را به صورت صوتی برایتان اعلام کند. این قابلیت پیش از این در عینک گوگل استفاده شده و هم اکنون به ساعت هوشمند نیز رسیده است. وقتی یک ساعت هوشمند با سیستم عامل Android Wear داشته باشید، کافی است هر سؤالی را از او بپرسید تا برایتان تحقیق کند. مثلاً اگر بپرسید Where is the nearest gas station? خودش با توجه به مکان شما روی نقشه، نزدیک ترین پمپ بنزین ها را به شما پیدا می کند و سپس شما را از روی نقشه راهنمایی می کند تا به پمپ بنزین برسید. تحقیق در مورد نتیجه ی مسابقات ورزشی، انجام عملیات ریاضی مثل تبدیل واحد پول کشورها به یکدیگر و اعلام ترجمه ی کلمات از دیگر کارهایی است که ساعت و یا عینک گوگل به صورت صوتی می توانند انجام دهند.



از این جهت که امروزه دستگاه های الکترونیکی مثل تلفن همراه، لپ تاپ، تبلت، تلویزیون، خودرو، یخچال، و… با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند می توان از سیستم فرمان صوتی گوگل برای کنترل آن ها استفاده کرد.

ساعت Moto ۳۶۰

برای من استفاده از ساعت هیچ دلیل کاربردی ندارد و صرفاً برای زیبایی از آن استفاده می کنم. ساعت های هوشمند متعددی تاکنون تولیدشده اند ولی هیچ کدام نتوانسته اند در عین کارایی، به زیبایی ساعت های غیر هوشمند باشند. آنچه که ساعت Moto ۳۶۰ را از دیگر ساعت های هوشمند مجزا می کند، زیبایی در عین کارایی است. این ساعت که قرار است در طی چند ماه آینده توسط موتورولا عرضه شود و اکنون در تبلیغ Android Wear استفاده شده است، طراحی بسیار هوشمندانه دارد و برخلاف بسیاری از دیگر ساعت های هوشمند شبیه اسباب بازی نیست.



چگونه با ساعت هوشمند گوگل کار می کنند؟


گوگل هم اکنون یک نسخه ی آزمایشی از Google Wear را عرضه کرده است که می توانید آن را دریافت کنید و بر روی رایانه ی خود امتحان کنید. طریقه ی اصلی کار با ساعت از طریق فرمان های صوتی و اشاره های مختلف انگشت است. مثلاً با کشیدن انگشت به سمت بالا و پایین و یا چپ به راست می توانید صفحات مختلف را روی ساعت باز کنید.



Android Wear سنسورهای مختلفی دارد که می تواند حرکات شما را تشخیص بدهد و ویژگی های مرتبط با سلامت شما مثل ضربان قلب را اندازه بگیرد. لذا برنامه های ورزشی که بازدهی ورزش کردن شما را بالا می برند و از عملکرد شما گزارش تهیه می کنند جزو برنامه های اصلی Android Wear خواهند بود.

نسخه ی آزمایشی چه ویژگی هایی از Android Wear را نمایش می دهد؟

اولین ویژگی Android Wear که از نسخه ی دمو مشخص می شود، سایز و شکل صفحه ی نمایش است. نسخه ی دایره ی Android Wear در سایز ۳۲۰×۳۲۰ و نسخه ی مربع Android Wear در سایز ۲۸۰×۲۸۰ خواهد بود.



Android Wear دستورات صوتی را دریافت می کند ولی ظاهراً هیچ بلندگویی بر روی ساعت وجود ندارد و نتایج صرفاً به صورت متنی بر روی صفحه ی ساعت نمایش داده می شوند. در فیلم تبلیغاتی Android Wear شخصی از گوگل نتیجه ی یک مسابقه را سؤال می کند و در صحنه ای دیگر شخصی از طریق دستور صوتی به پیغام دوستش پاسخ می دهد.

در نسخه ی دمو مشخص است که Android Wear دارای بخش تنظیمات نیست و صرفاً پیام های دیگر نرم افزارها را به صورت چند کلمه به کاربر اعلام می کند. ظاهراً گوگل راه پر پیچ و خمی برای Android Wear انتخاب نکرده است و تصمیم دارد این سیستم عامل در عین کاربردی بودن بسیار ساده باشد. چون ساعت های معمولی هم کارکردی بسیار ساده دارند.

در صفحه ی خانه جدیدترین پیام شما به همراه یک ساعت کوچک در گوشه ی صفحه و یک دکمه که دستورات صوتی را باز می کند نمایش داده می شوند. اگر انگشتتان را روی صفحه به سمت بالا بکشید، می توانید پیام های دیگر برنامه ها را باز کنید.



همانند بخش Notifications در اندروید، پیام ها در روی صفحه ی Android Wear بسیار کوتاه هستند. همانند عنوان یک ایمیل، عنوان و ساعت قرار ملاقات، چند کلمه ی اول یک پیامک و… البته هم اکنون می توان پیام های Gmail را با زدن انگشت بر روی آن ها باز کرد و چند خط از آن ها را روی صفحه ی ساعت دید. دست اندرکاران می گویند برنامه نویسان می توانند Notification های طولانی تری بسازند به گونه ای که کاربر با کشیدن انگشتش به سمت چپ یا راست بر روی صفحه ادامه ی آن را بخواند.

وقتی یک پیام روی ساعت می آید در زیر صفحه چند مستطیل کوچک وجود دارد که مشخص می کند چند عمل بر روی آن پیام قابل انجام است. با کشیدن صفحه به سمت چپ و راست می توانید آن اعمال را مشاهده کنید. یکی از این عمل ها «باز کردن» است که محتویات آن پیام را روی گوشی باز می کند.



در هر صفحه تنها یک عمل نمایش داده می شود و برخی برنامه ها می توانند چندین عمل مختلف داشته باشند. برای مثال Gmail به شما امکان می دهد که به ایمیل پاسخ دهید و یا آن را آرشیو کنید.



در نسخه ی دمو از Android Wear هیچ صفحه ای که مخصوص ساعت(دیجیتال و یا آنالوگ) باشد(Watch Face) وجود ندارد ولی طبق آنچه در فیلم نمایش داده شده است در ساعت های واقعی Android Wear ساعت های زیبا و تمام صفحه وجود خواهند داشت. در بیشتر ساعت های هوشمند می توانید میان چندین شکل ساعت، یکی را انتخاب کنید و به احتمال زیاد در Android Wear هم همین طور خواهد بود.



آیا صفحه ی Android Wear همیشه روشن خواهد بود؟

یکی از مشکلات ساعت های هوشمند روشن بودن و یا خاموش شدن صفحه است. روشن ماندن یک صفحه ی LCD باتری خیلی زیادی مصرف می کند و درعین حال نباید صفحه ی ساعت خاموش شود تا کاربر مجبور بشود هر بار برای دیدن ساعت آن را روشن کند. ساعت Pebble برای رفع این مشکل از صفحه ی نمایش کم مصرف e - paper استفاده می کند که احتیاجی به خاموش شدن ندارد. ساعت هوشمند Sony یک صفحه ی دو حالته دارد که وقتی کاربر به آن احتیاج ندارد سیاه و سفید می شود تا در مصرف برق صرفه جویی کند. شرکت WIMM Watch در ساعت WIMM One روشی مشابه روش سونی برای کم شدن مصرف برق استفاده کرده است. از این جهت که گوگل شرکت WIMM Watch را خرید، می توان امیدوار بود که این تکنولوژی در ساعت های هوشمند Android Wear استفاده شود.



آیا Android Wear موفق خواهد شد تکنولوژی ساعت های هوشمند را به زندگی روزمره ی مردم بیاورد؟

تاکنون سازنده ها نتوانسته اند ساعت های هوشمند را مانند تلفن های همراه هوشمند فراگیر کنند. ولی به احتمال زیاد گوگل از پس این کاربر می آید.

گوگل قوی ترین شرکتی است که می تواند در این کار وارد شود. امکانات اینترنتی گوگل بسیار قوی است به صورتی که هیچ شرکتی چنین امکانات هوشمندی در اختیار ندارد. هوشمند بودن نتایج جستجوی گوگل در جواب به سؤالات کاربر، به تنهایی یک امتیاز بسیار بزرگ محسوب می شود که از آن در Android Wear استفاده شده است. علاوه بر این بیشتر کاربران از امکانات گوگل مثل جستجوی گوگل، Gmail, Google Plus, Hangout و… به صورت روزمره استفاده می کنند. لذا Android Wear می تواند در ابتدای راه بسیاری از کاربران را به خود جذب کند.

اگر گوگل نتواند همان طور که گوشی های هوشمند را با سیستم عامل اندروید فراگیر کرد ساعت های هوشمند را با سیستم عامل Android Wear فراگیر کند، بعید است شرکت های دیگر بتوانند چنین کاری انجام دهند.

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار