شیوع افسردگی و اضطراب در میان ایرانیان مهاجر

یک روانشناس که با ایرانیان مهاجر در ارتباط است گفت: عدم تطبیق با فرهنگ و قوانین معمولاً باعث افسردگی و اضطراب در بین ایرانی‌های تازه وارد به یک کشور بیگانه می‌شود.

شیوع افسردگی و اضطراب در میان ایرانیان مهاجر

دکتر پرویز شفقی در گفتگو با «امیدنیوز» اظهار کرد:  در واقع با توجه به گسترش مهاجرت ایرانی‌ها از طریق ویزای مهارتی، تحصیلی و ازدواج بیشتر این افراد در بدو ورود به کشور مقصد نمی‌توانند به راحتی با محیط جدید ارتباط برقرار کنند. تحقیقات نشان می‌دهد شیوع مشکلات روحی و روانی بین مهاجران بیشتر با اضطراب، افسردگی و احساس جدا شدن همراه است.

به گفته شفقی، فرزندان مهاجران ایرانی تازه وارد به دلیل جابه جایی به محیط جدید در محیط‌های آموزشی قادر به برقراری ارتباط با سایر همسالان خود نیستند، آن‌ها نیز دچار نوعی ناراحتی و خشم هستند در حقیقت‌‌ همان خشم پدر و مادرشان به آن‌ها منتقل شده است. این کودکان حتی در ارتباط‌های بعدی با خانواده و پدرومادر خود دچار مشکل می‌شوند.

این پزشک متخصص، اضطراب را از رفتار‌های بارز فرزندان ایرانیان مهاجر دانست و افزود: آن‌ها به وضوح ناخن‌های خود را می‌جوند تا حدی که انگشتان خود را زخمی می‌کنند.

وی به وضوح نشانه‌های اضطراب و افسردگی را در ۹۹ درصد از خانواده‌های ایرانی که به تازگی از ایران به امریکا مهاجرت کرده‌اند، مشاهده کرده است. اگر چه بیشتر این افراد در ایران استطاعت مالی خوبی داشته‌اند اما پس از گذشت چهار یا پنج ماه هنوز نتوانسته‌اند خود را با محیط جدید وفق بدهند.

وی بیان کرد: در این میان، تابو بودن بیماری‌های روحی باعث می‌شود که فرد بیمار درباره بیماری‌ خود تحقیق نکند، آن را سرکوب و از گفتن درباره آن به پزشک و دیگران خودداری کند. مشکل عمده موجود در بین بیماران ایرانی مهاجر نحوه برخورد با بیماری است. بیشتر این افراد از صحبت کردن در مورد افسردگی و مشکلاتشان پرهیز کرده و می‌گویند قرصی بده تا بخوابم درحالی که برای یک اروپایی مراجعه نزد یک روان‌شناس، امری عادی است. برای نمونه یک بیمار اروپایی به راحتی بیان می‌کند که تازه از همسرش جدا شده و احساس تنهایی می‌کند اما ایرانی‌ها با خود کلنجار می‌روند و اصل قضیه را پنهان می‌کنند و می‌گویند مثلا شانه‌ام یا دست و پایم درد می‌کند.

به گفته وی، مسئله مواجهه بیماران ایرانی با بیماری‌های روانی در طول زمان تعییر کرده و نسل‌های جدیدی که مهاجرت کرده‌اند کم کم سعی می‌کنند در مورد بیماری خود با روان‌شناس صحبت کنند و او را محرم راز خود می‌دانند در حالی که بیست سال پیش این طور نبود. معمولا مهمترین رنج ایرانیان مهاجر، اضطراب است. در نتیجه اضطراب، مشکلاتی مثل اسپاسم عضلات و مفاصل، اختلال در فشار خون و کلسترول، بد خوابی وانواع دردهای فیزیکی نظیر دل درد و نیز نامنظم شدن خورد و خوراک برای افراد مضطرب ایجاد می‌شود. مشکلات فکری، استرس، افسردگی، اختلال در حافظه باعث بروز انواع رفتار‌ها نظیر زیاد خوردن، کم خوردن، عصبانی شدن و ناتوانی در برقراری رابطه می‌شود، از این رو‌گاه می‌بینیم برخی از این افراد به مواد مخدر روی می‌آورند.

این روانشناس که با ایرانیان مهاجر در ارتباط است، با تاکید براینکه مهاجرانی با مشکلات روانی مواجه می‌شوند که در شرایط بیکاری قرار دارند، اظهار کرد: در جایی مثل اروپا چنانچه کار نداشته باشید از گرسنگی نخواهید مرد اما ارزشی در جامعه نخواهید داشت. ابتدای هر ماه، کمک هزینه شما را به حسابتان می‌ریزند، مشکل اقتصادی نخواهید داشت که مجبور به دزدی شوید اما شخصیت اجتماعی قابل قبول ندارید، فردی با این شرایط دچار افسردگی می‌شود. از گذشته تا به حال، بیماری افسردگی یکی از بیماری‌های بسیار شایع در بین ایرانی‌ها بوده است و عدم تطبیق با فرهنگ و قوانین معمولاً باعث تشدید این بیماری در بین ایرانی‌های تازه وارد به یک کشور بیگانه می‌شود.

 

ارسال نظر

خبر‌فوری: شیوع افسردگی و اضطراب در میان ایرانیان مهاجر