|
|
کدخبر: ۱۸۵۸۲۴

مضرات خوردن سیر ناشتا و عواقبی که می تواند برایتان به همراه داشته باشد را بشناسید.

مضرات خوردن سیر ناشتا بسیار زیاد است و برخی افراد به اشتباه فکر می کنند مصرف آن خصوصا به صورت ناشتا مفید است. با مضرات خوردن سیر ناشتا در امیدنیوز آشنا شوید.

عوارض و مضرات خوردن سیر ناشتا

سیر خشک - مضرات خوردن سیر ناشتا

آسیب به کبد

نیازی به فکر کردن درباره اهمیت کبد نیست زیرا یکی از حیاتی ترین عضو در بدن انسان است و می تواند با مصرف سیر بیش از اندازه صدمه ببیند. اگر چه سیر غنی از آنتی اکسیدان ها است اما با مصرف بیش از حد، می تواند موجب مسمومیت کبد شود ، هر چند که تقریبا سمی نیست اما در صورت زیاده روی می تواند باعث آسیب کبد شود.

خواص سیر ترشی را در امیدنیوز بخوانید.

مضرات سیر برای قلب

سیر با تنظیم میزان کلسترول و پایین آوردن فشار خون اثر مثبتی روی سلامت قلب دارد. زیاد روی در مصرف سیر ممکن است خطرناک باشد، از مضرات سیر برای قلب می‌توان به تپش قلب، جلوگیری از لخته و انعقاد خون اشاره کرد.

بوی بد دهان از مضرات خوردن سیر ناشتا

بوی بد دهان می تواند اعتماد به نفس فرد را آسیب بزند. طبق یک گزارش ایتالیایی، بوی سیر و بوی بدن دو مورد از رایج ترین اثرات جانبی مرتبط با سیر هستند ، عدم بهداشت فردی تنها علت بوی بدن نیست چون مصرف سیر نیز می تواند منجر به چنین چیزی شود.

بوی سیر بعد از مسواک زدن همچنان در دهان باقی می ماند. برخی متخصصان معتقدند مواد مغذی موجود در سیر همان هایی هستند که موجب تنفس بدبو می شود با این حال، تنفس بدبو می تواند آزار دهنده باشد.

سیر - مضرات خوردن سیر ناشتا

مضرات سیر برای کبد چرب

در موارد خاص و در صورت مصرف بیش از حد سیر ممکن است برخی مشکلات را تحریک کند. در برخی افراد، خوردن سیر خام  باعث تحریک مجاری صفراوی و تولید صفرا شده که برای افرادی که سنگ صفرا دارند یا در گذشته مشکلات صفرا داشتند مضر است.

علاوه بر این، مصرف سیر خام همراه با غذاهای سنگین ممکن است برای برخی افراد با کبد چرب مشکلات گوارشی ایجاد کند. زیاده‌روی در مصرف سیر به خاطر آنتی اکسیدان موجود در آن ممکن است باعث آسیب کبدی شود.

حالت تهوع ، استفراغ و سوزش معده

براساس گزارشی که توسط موسسه سرطان ملی منتشر شده است، مصرف سیر تازه ، عصاره یا روغن آن با معده خالی ممکن است موجب تهوع، استفراغ، و سوزش معده شود. مطالعات نیز نشان داده اند مصرف سیر می تواند موجب سوزش معده و حالت تهوع شود. علاوه بر این سیر یکی از آن غذاهایی است که می تواند منجر به بیماری رفلکس معده شود.

اسهال

مصرف سیر با معده خالی می تواند موجب گاز معده و اسهال شود.

فواید سیر - مضرات خوردن سیر ناشتا

تشدید خونریزی

مصرف سیر به دلیل آنکه خطر خونریزی را افزایش می‌دهد نباید همراه با داروهای رقیق‌کننده خون مثل آسپرین ، وارفارین و کلوپیدوگرل مصرف شود. این عوارض بیشتر در مورد سیر تازه صدق می‌کند.

مشکلات مربوط به معده

استفاده از سیر باعث سرخ شدن غشا مخاطی می شود. نتایج نشان می دهند که احتیاط باید قبل استفاده از سیر و محصولات مرتبط صورت بگیرد چون ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت داشته باشند.

در حقیقت، برخلاف باور عمومی، هیچ مدرکی وجود ندارد که مصرف سیر را به جلوگیری از سرطان معده ربط دهد.

کاهش زیاد فشار خون

آیا سیر برای فشار خون مفید است؟ خوب ، به نوعی ، این یک مزیت است. اما اگر از قبل داروهایی برای کاهش فشار خون مصرف می کنید باید از خوردن سیر خود داری کنید. زیرا سیر و مکمل های آن خاصیت کاهش فشار خون دارند.

بالا بردن سطح فشار خون

اطلاعات کمی در این زمینه وجود دارد. آزاد شدن آلیسین چیزی است که سیر را برای کاهش فشار خون ایده آل می کند اما آلیسین در فرآیند پخت و پز از بین می رود از این رو ، اگر به دنبال کاهش فشار خون هستید ، ممکن است سیر خام کمک کننده باشد.

تعریق زیاد

یکی دیگر از عوارض جانبی مصرف سیر این است که موجب تعریق زیاد می شود.

سر گیجه

همانطور که در موارد بالا گفته شد مصرف سیر موجب کاهش فشار خون و در نتیجه سر گیجه می شود.

خوردن سیر ناشتا - مضرات خوردن سیر ناشتا

اگزما و سوزش

اگرچه سیر سرشار از خاصیت است اما تماس طولانی‌مدت با سیر ممکن است باعث سوزش پوست شود زیرا آنزیم موجود در سیر، به نام آلیین لیاز، می‌تواند دلیل سوزش باشد.

تغییرات بینایی

تغییرات در بینایی می تواند چیزی باشد که هرگز آن را نشنیده اید. مشخص شده است مصرف بیش از حد سیر می تواند به وضعیتی به نام هایفما منجر شود که به خونریزی داخل محفظه چشم - فضای بین عنبیه و قرنیه اشاره دارد. مصرف مقدار زیاد سیر که یک ضد انعقاد آور ، به نظر می رسد باعث بروز و یا بدتر شدن هایفما می شود. این بیماری می تواند باعث از بین رفتن دائمی بینایی شود.

سردرد

سیر ، به ویژه هنگامی که به شکل خام خورده می شود ، می تواند باعث میگرن شود. اگرچه به طور مستقیم باعث سردرد میگرنی نمی شود اما فرآیندی که آن را فعال می کند.

اگرچه دلیل دقیق این امر مشخص نیست ، اما برخی از متخصصان معتقدند که ممکن است عصب سه قلو - مسیر اصلی درد در بدن باشد. مصرف سیر ممکن است این عصب را تحریک کند تا مولکولهای سیگنالینگ عصبی به نام نوروپپتیدها را که به عنوان غشایی ، مغز شما را پوشانده و باعث سردرد می شوند را رها سازند.

زنان باردار

مصرف سیر به مقدار زیاد در دوران بارداری می تواند باعث زایمان زودرس شود و در زنان شیرده می تواند طعم شیر را تغییر دهد.

تشدید عفونت مخمر (واژینال) عوارض جدی سیر در واژن

یکی از عوامل مهمی که باید در نظر داشته باشید استفاده نکردن از سیر روی موضع (واژینال )است زیرا سیر می تواند باعث تحریک بافت لطیف واژن شود در صورت بروز چنین اتفاقی می توان استفاده از سیر را متوقف کرد. در عوض می توانید با پزشک در مورد داروهای معمول مشورت کنید.

پوست کندن سیر - مضرات خوردن سیر ناشتا

سیر برای درمان این بیماری‌ها تأثیری ندارد

برخلاف باور خیلی از مردم، سیر برای هر دردی درمان نیست و نمی‌شود برای هر مریضی و مشکلی مصرف سیر را تجویز کرد و همان‌طور که گفته شد گاهی اوقات مصرف برای برخی از افراد گاهی ضرر هم دارد. سیر برای درمان یک سری از بیماری‌ها بی‌تأثیر است که این بیماری‌ها شامل:

  •  دیابت

به نظر نمی‌رسد که مصرف سیر تأثیری در درمان قند خون بالا داشته باشد.

  • درمان هیلوباکتر

 هرچند در نتایج آزمایشگاهی مصرف سیر باعث کاهش این باکتری شده بود، ولی در عمل چنین چیزی مشاهده نمی‌شود.

  •  کلسترول بالا

 تحقیقات زیادی در رابطه با تأثیر سیر بر چربی خون، کلسترول خون و تری گلیسیرید انجام‌شده است، بااین‌حال نتایج در این مورد مختلف است.

  •  سرطان سینه و سرطان ریه .
  • عوارض پوستی

بعضی از افراد از روغن به‌دست‌آمده از سیر برای درمان عفونت‌های قارچی، زگیل‌ها و میخچه استفاده می‌کنند. هرچند تحقیقات علمی نشان می‌دهد که سیر می‌تواند قادر به درمان عفونت‌های قارچی از قبیل پای ورزشکاران هست، اما کارایی روغن سیر بر روی زگیل‌ها و میخچه ثابت نشده است.

مصرف سیر ناشتا - مضرات خوردن سیر ناشتا

اشتباهات رایج در مصرف سیر

  • استفاده از سیر پخته‌شده

روند پخت، ماده فعال موجود در سیر به نام «آلیسین» را از بین می‌برد. آلیسین، نوعی ترکیب حاوی سولفور است و هنگام جویدن، خرد یا له شدن سیر خام، فعال می‌شود اما با قرار گرفتن در معرض حرارت غیرفعال می‌شود، به همین دلیل است که روند پخت، خاصیت درمانی سیر را پایین می‌آورد.

  • چگونگی حفظ حداکثر خاصیت سیر در زمان پخت

قبل از پخت، سیر را له و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا تولید آلیسین بیشتر و در برابر حرارت هنگام پخت مقاوم شود. بهتر است به مدت کوتاه (حدود ۱۵ دقیقه) روی حرارت متوسط پخته شود.

  • مصرف سیر به شکل قرص

بیشتر مردم برای جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع دردهان، به‌جای سیر خام، از قرص سیر استفاده می‌کنند اما این فرآورده فایده چندانی ندارد. لذا برای فعال شدن ترکیب درمانی سیر لازم است که سیر خام و له‌شده مصرف شود. سیر به شکل قرص، پودر یا خشک تمام خواص دارویی سیر خام را ندارد. هرچند سیر خشک خاصیت آنتی‌اکسیدان خود را کمی حفظ می‌کند و می‌تواند با رادیکال‌های آزاد مقابله کند اما خواص آن به‌اندازه خواص سیر خام نیست. اگرچه سیر بوی نامطبوعی دردهان ایجاد می‌کند اما جویدن سیر همانند مصرف پنی‌سیلین مؤثر است. سعی کنید به‌جای مکمل از سیر تازه استفاده کنید.

  • استفاده از سیر مانده

برای برخورداری از خواص مختلف سیر، حتماً از سیر تازه استفاده کنید. سیر تازه حجم و شکل مشخص دارد و چروک نشده است.

  • میزان سیر مصرفی شما کم است

از چه خوراکی هایی هنگام مصرف سیر باید اجتناب کرد :

برای اینکه دچار عارضه ای نشوید بهتر است بدانید قبل از مصرف سیر نباید آن را با هر چیزی خورد. مثلا :

  • زردچوبه
  • مکمل های حاوی گیاه کهن دار
  • بید
  • میخک
  • زنجبیل
  • شاه بلوط هندی
  • شبدر قرمز
  • فلفل دلمه ای
  • سپیدار

ارزش غذایی سیر

سیر ارزش غذایی بالایی دارد و به ازای هر ۱۰۰ گرم سیر شامل مواد مغذی زیر می‌شود:

ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم
کالری ۱۴۹ کیلوکالری
کربوهیدرات ۳۳ گرم
پروتئین ۶ گرم
چربی ۰.۵ گرم
فیبر ۲.۱ گرم
ویتامین‌ها ویتامین C، ویتامین B۶ و B۱
مواد معدنی شامل مس، سلنیوم، فسفر و منیزیم
ترکیبات گیاهی فعال آلیسین

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار