|
|
کدخبر: ۱۵۳۲۷۰

هاشمی رفسنجانی در دیدار نمایندگان دانشگاه آزاد اسلامی:

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، گردبادهای سیاسی را برای دانشگاه مخرب خواند و گفت: باید با سیاست های دانش بنیان که مصوب رهبری نیز هست، برای ارتقای علم و تکنولوژی در کشور تلاش کرد.

به گزارش حوزه احزابخبرگزاری فارس، هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدار نوروزی رئیس، معاونان، مشاوران، مدیران، دست اندرکاران امور برنامه ریزی و نظارت و اجرایی و نمایندگان تام الاختیار دانشگاه آزاد اسلامی در استان ها، با تبریک سال جدید به دانشجویان و دانشگاهیان سراسر کشور، دستاوردهای این دانشگاه را برگ زرّینی در تاریخ انقلاب اسلامی خواند که خواهد ماند و صاحب آن همه مردم ایران هستند.

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی را مهم دانست و گفت: باید از سرمایه های مردمی این دانشگاه در جهت تقویت جایگاه اسلام، ایران و انقلاب اسلامی استفاده کرد.

وی گردبادهای سیاسی را برای دانشگاه مخرب خواند و گفت: باید با سیاست های دانش بنیان که مصوب رهبری نیز هست، برای ارتقای علم و تکنولوژی در کشور تلاش کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیاز را موتور محرّک در زندگی انسانها خواند و با اشاره به نیاز واقعی کشور به مراکز دانشگاهی، گفت: در عصر علم و توسعه دانش، گسترش کمی و کیفی دانشگاه ضرورتی انکارناپذیر است.

هاشمی رفسنجانی با ارائه تحلیلی از اوضاع دانشگاه ها در سال های اوّل انقلاب، گفت: دولت ها حتّی اگر می خواستند، محدودیت بودجه ای برای گسترش دانشگاه داشتند که دانشگاه آزاد اسلامی در آن شرایط به کمک کشور و انقلاب آمد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان آیات و روایاتی که درباره علم و دانش و کرامت انسانهاست، گفت: جمهوری اسلامی که بر محور قرآن و مکتب تشیّع شکل گرفته است، نمی تواند شاهد سرخوردگی جوانان برای عدم موفقیت از سد کنکور باشد.

وی هوشیاری امام(ره) را در آن شرایط ستود و گفت: در شرایطی که امکان گسترش کارهای غیردولتی وجود نداشت، امام با کمک های مادی و معنوی خویش نهالی را غرس کردند که الان درختی شده که به قول قرآن «اصلها ثابت و فرعها فی السماء» است.

هاشمی رفسنجانی با بیان سیر تدریجی نیازهای جوانان به مقاطع مختلف دانشگاهی، گفت: نیازهای سال اوّل کشور به کاردانی و کارشناسی، الان به مقاطع عالی رسیده و دانشگاه آزاد اسلامی هم باید به تناسب این نیاز و ضرورت، برای رفع این نیازها برنامه ریزی کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام استفاده از منابع طبیعی برای زندگی بهتر را دستور قرآن دانست و با اشاره به طرح های علمی فراوان در کشور، گفت: دانشگاهیان و دانشجویان واحدها می توانند چون رودخانه ها، به اقیانوس دانشگاه آزاد در انجام کارهای علمی و فنی یاری برسانند.

وی با اشاره به مشکلات محیط زیستی در کلان شهرها و محدودیت دولت در رفع این معضل، استفاده از زباله برای تولید انرژی را نمونه ای از طرح هایی دانست که میدان مطالعه و عمل آن در دانشگاه آزاد اسلامی باز است.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در بیان اهداف تأسیس دانشگاه آزاد، جلوگیری از مهاجرت جوانان را مهم دانست و گفت: کسی مخالف مهاجرت علمی جوانان نیست، ولی اگر زمینه های علمی در کشور فراهم باشد، هرکسی دوست دارد در کشور خود تحصیل کند.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به سابقه ایران در دانش پزشکی و سرمایه های علمی دانشگاه آزاد اسلامی برای گسترش این دانش در کشور گفت: باید بیمارستان ها و دانشکده های پزشکی دانشگاه را تقویت کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اهمیت پرداختن به عمق مسائل فرهنگی و پرهیز از سطحی نگری گفت: فرهنگ با اعتقاد و باور درونی شکل می گیرد و اگر مردم در موضوعی به باور برسند، برای گسترش و نهادینه کردن آن تلاش می کنند.

وی فرهنگ را هویت ملت ها خواند و گفت: موازین اخلاقی خیلی غنی است و بعضی ها به ظواهر کارها می اندیشند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به عمق نگاه فرهنگی مقام معظم رهبری گفت: ایشان گلایه می کردند که بعضی ها چنان سطحی نگری دارند که خود ضد فرهنگ است.

رئیس هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به توانایی های بالقوه دانشگاه آزاد اسلامی برای تقویت فرهنگ در سراسر کشور گفت: جوانان دانشجو در جای جای کشور سفیران فرهنگ اسلامی هستند که می توانند الگوی دیگران باشند.

وی افزود: معارف اسلام در ابعاد عقاید و احکام عملی و اخلاق متبلور است و اخلاقیات اسلامی مجموعه بزرگی است که ابعاد فرهنگی افراد و جامعه را می سازد. ظاهرسازی بدون توجه به اخلاقیات اسلام به ضد فرهنگ تبدیل می شود.

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه را بزرگترین سازمان فرهنگی کشور دانست و گفت: یک سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی با گستره جغرافیایی در سراسر کشور، می تواند در خارج از کشور هم به عنوان نمونه اقدامات انقلاب اسلامی گسترش یابد.

هاشمی رفسنجانی افزود: ایرانیان خارج از کشور که بزرگان علمی و تکنولوژی هستند، علاقه مند به همکاری با این دانشگاه هستند که البته این کار نیازمند امنیت سیاسی و اجتماعی است.

وی اوضاع سیاسی کشور در ماه های پس از استقرار دولت جدید را به سوی بهتر شدن توصیف کرد و گفت: با درایت رهبری در حق الناس نامیدن رأی مردم و اعتماد مردم به این سخن، حماسه ای خلق شد که دنیا را شگفت زده کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تندروی را در ابعاد داخلی وخارجی برای کشور، انقلاب اسلامی، مذهب تشیّع و مکتب اسلام مضر دانست و گفت: قرآن به صراحت بر پرهیز از تنازع تأکید می کند که جوامع اسلامی را فشل می کند.

ایشان اهانت به مقدسات اسلامی از سوی مدعیان مسلمانی را اشتباه و باعثنگرانی دلسوزان جوامع اسلامی دانست و گفت: قرآن مسلمانان را حتّی از ناسزاگویی به بت های مشرکان نهی می کند، ولی بعضی از پیروان مذاهب مختلف اسلامی، همدیگر را تکفیر می کنند و می کشند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، شیعه و سنی را در جهان استکبار، مکمّل همدیگر برای ملت واحده مسلمان در جهان دانست و گفت: اگر مسلمانان با هم متحد باشند، در دنیا حرف اوّل را می زنند.

وی رأی کشورهای اسلامی در سازمان ملل را بسیار مهم دانست و با ابراز تأسف از اختلافات مسلمانان، گفت: این سرمایه بالقوه به دلیل تفرقه، فعلاً دارد خواسته دشمنان اسلام را به فعلیت می رساند.

هاشمی رفسنجانی به روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی درسراسر کشور به خصوص در مناطق اهل سنت توصیه و تأکید کرد: نگذارید افراطیون با حرف های نسنجیده فضای علمی دانشگاه را ناامن و محل تنازع کنند که ابتدایی ترین نتیجه آن از بین رفتن ابهت اسلامی و انقلابی است.

در آغاز این دیدار، دکتر حمید میرزاده در ارائه گزارشی از دوران ریاست خویش در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ظرف ۶ ماه گذشته سازوکارهای لازم برای تدوین نقشه راهکار دانشگاه با تکیه بر اسناد بالادستی و مصوبات هیأت مؤسس و هیأت امنا دانشگاه و تعیین چالش های اصلی آن فراهم شد.

طی دو جلسه مهم و طولانی هیأت امنا مرکزی، سازمان و تشکیلات جدید دانشگاه برای چابک سازی سیستم اداری بر اساس اصل عدم تمرکز و واگذاری اختیارات به واحدهای دانشگاه به تصویب رسید.

وی افزود: هیات های امنا ۳۱ استان با ۴۹۲ عضو تکمیل و هیات های امنا استانی و کمیسیون های دائمی و نظارت در استانها شکل گرفته و با اختیارات تفویضی مشغول فعالیت هستند و نمایندگان تام الاختیار دانشگاه دراستانها و معاونین هماهنگی ایشان تعیین و مشغول فعالیت شدند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر انجام امور دانشگاه به صورت شورایی گفت: بر اساس مصوبه هیات امنای مرکزی، شورای دانشگاه و آیین نامه شرح وظایف و تشکیلات آن به عنوان یکی از ارکان دانشگاه همراه با تشکیل شوراهای راهبردی دانشگاه که کمیسیون های تخصصی شورای دانشگاه هستند، شامل شورای راهبردی اقتصاد دانش بنیان، شورای راهبردی فرهنگی، شورای راهبردی علوم پزشکی، شورای راهبردی بانوان فرهیخته دانشگاه، شورای راهبردی فناوری اطلاعات، شورای راهبردی امور حقوقی و سایر شوراها شکل گرفته و باقی مانده شوراها در حوزه هر معاونت در حال تشکیل است که در مجموع بیش از ۲۵۰ نفر از دانشمندان و فرهیختگان و صاحب نظران داخل و خارج از دانشگاه در حوزه های تخصصی مختلف در امر برنامه ریزی، هدایت و سیاست گذاری با دانشگاه به صورت مشاوره یا ناظر همکاری دارند.

وی درباره برنامه های جدید دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مأموریت اصلی دانشگاه مشارکت در رفع نیازهای ملی و منطقه ای و توسعه اقتصادی مخصوصاً مشارکت فعال در فرآیند اقتصاد مقاومتی و فعالیت های اقتصادی دانش بنیان به همان نحو که رهبر معظم انقلاب فرمودند و نیز مشارکت فزاینده در توسعه اجتماعی و فرهنگی کشور همزمان با ارتقا فعالیت و سهم دانشگاه در تولید جهانی علم است.

میرزاده درباره بودجه دانشگاه گفت: بودجه سال ۱۳۹۳ دانشگاه قبل از پایان سال قبل پس از تصویب در هیات های امنا استان ها به تصویب هیات امنا مرکزی رسید.

«بودجه امسال بودجه ریزی عملیاتی و متضمن برنامه ریزی مبتنی بر واقعیات دانشگاه است که دارای مختصات و ویژگی های نو در ساختار بودجه دانشگاه است و برای اولین بار ۱۲ درصد درآمدهای دانشگاه از منابعی به غیر از شهریه تأمین خواهد شد.»

وی افزود: افزایش چشمگیر اعتبارات حوزه های پزشکی، فرهنگی، پژوهشی، عمرانی و ورزشی همراه با اتخاذ روش ها و سازوکارهای جدید از دیگر نقاط قوت بودجه سال ۱۳۹۳ دانشگاه است.

رئیس دانشگاه آزاد درباره طرح ها و برنامه های دانشگاه در سال جدید را که با سیاست ها و منابع مختلف و در حوزه های متنوع در دست اجراست، گفت: تدوین و اصلاح برنامه ۵ ساله مصوب و برنامه راهبردی دراز مدت دانشگاه با همکاری شوراهای راهبردی و نهایتاً تصویب شورای دانشگاه و تایید هیات امنا مرکزی.

وی اجرای طرح های فرهنگی ماندگار و موثر با همکاری دانشگاهیان و تشکل های دانشجویی و توسعه و تقویت نهادهای اطلاع رسانی دانشگاه و همکاری و تعامل با نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی را از دیگر موارد برشمرد و افزود: تقویت امور نظارتی و بازرسی و پیگیری های ویژه و حسابرسی و هوشمند سازی امور مالی و اداری دانشگاه و بهینه سازی سیستم ها و کاهش بروکراسی کلیه امور خدماتی مالی و آموزشی و دانشجویی در دانشگاه و تکریم مراجعان و دانشجویان از دیگر برنامه هاست.

«تنقیح و تطبیق و بازنگری مقررات و بخشنامه ها و آیین نامه های دانشگاه و شفاف سازی آنها و حفاظت و صیانت از حقوق مادی و معنوی دانشگاه، انتصاب مدیران بر اساس شایستگی های علمی و اجرایی و فعال شدن همه طرح های عمرانی دانشگاه و اتمام طرح های عمرانی با پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد تا پایان سال که زیربنای آنها به ۱۶۰۰۰۰۰ متر مربع خواهد رسید. اجرای ۵ طرح عمرانی عظیم شامل تجمیع سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاهی مستقر در تهران که ظرف چهار سال و با زیربنای حدود ۳۰۰ هزار متر مربع با منابعی غیر از شهریه های وصولی که از هم اکنون در دست اجرا قرار گرفته است از دیگر موارد است.

میرزاده ادامه داد: توسعه کیفیت آموزش و راه اندازی رشته های چند نظمی و تقویت واحدهای علوم و تحقیقات و خدمات آموزشی، پژوهشی و اجرای برنامه های گسترده در حوزه علوم پزشکی و درمانی، توسعه تحصیلات تکمیلی و جذب نخبگان و تکمیل و اصلاح هرم هیات علمی و تشکیل هیات های ممیزه استانی برای تسریع امر ارتقا هیات علمی و برنامه آموزش و ارتقا مربیان دانشگاه، توسعه و تقویت واحد مجازی دانشگاه، توسعه کیفی و هوشمند سازی مدارس و آموزشکده های سما، ایجاد واحدهای جدید دانشگاه در خارج مخصوصاً کشورهای اسلامی و فارسی زبان و توسعه ارتباطات و فعالیت های بین المللی دانشگاه از دیگر برنامه هاست.

وی تصریح کرد: ایجاد مراکز رشد فناوری و تجاری سازی تحقیقات و تأسیس مراکز پژوهشی درآمدزا، با کمک منابع سیستم بانکی یا منابع حاصل از تبدیل به احسن اموال مازاد دانشگاه در چارچوب مصوبه هیات امنا مرکزی و نیز منابع حاصل از قرارداد در دست اقدام دیگری با یکی دیگر از بانک ها که منابع لازم برای تأمین سرمایه راه اندازی شرکت های دانش بنیان و طرح های تولیدی دانشگاه را فراهم می کند و زمینه ساز مشارکت فعال با اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاه را در اجرای طرح های اقتصادی و خدماتی فراهم می سازد.

«اجرای طرح یکپارچه اتوماسیون اداری سراسری دانشگاه و داشبورد اطلاعات مدیریت، ارتقا خدمات دانشجویی و اجرای طرح اتوماسیون نقل و انتقالات دانشجویی و امور رفاهی دانشجویی و توجه بیشتر به معیشت و امور رفاهی هیات علمی و کارکنان دانشگاه با تأمین وام ارزان قیمت یا کمک به تأمین مسکن ایشان از طریق قراردادهای منعقده با سیستم بانکی که در سال قبل انجام شد.»

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار