|
|
کدخبر: ۱۵۶۳۱۴

یادداشت مهمان /

خبرگزاری تسنیم: یک کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی به موضوع عدم صدور روادید برای حمید ابوطالبی توسط دولت آمریکا پرداخت.

به گزارش گروه سیاسیخبرگزاری تسنیم، علی اکبری کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی خواستار موضع قاطع وزارت خارجه در برابر اقدام اخیر آمریکا درباره عدم صدور ویزا برای حمید ابوطالبی شد.

- علی اکبری
جناب آقای ظریف در مهرماه ۱۳۹۲ در مصاحبه با شبکه آمریکایی abc گفته بود: «ما آماده انعطاف نشان دادن هستیم اما اینها[رفتار آمریکا در قبال ایران] را فراموش نمی کنیم. ممکن است همانطور که رئیس جمهور ماندلا گفت ما آماده بخشیدن باشیم اما آماده فراموش کردن نیستیم.» البته همان زمان، این سخن وزیر امور خارجه، با اعتراض برخی محافل در داخل کشور مواجه شد لیکن از سوی آقای ظریف پاسخ مناسبی به این اعتراض، داده نشد و ایشان همچنان بر نظر خود، اصرار دارند.

اکنون در دولت یازدهم و پس از سیاست و دیپلماسی لبخند و به کاربردن تعابیر محترمانه و اغراق آمیز در مورد مسئولین و مردم آمریکا توسط مسئولین دولت یازدهم، تعابیری چون مؤدب و باهوش دانستن رئیس جمهور آمریکا توسط جناب آقای روحانی، سخاوتمند دانستن مردم آمریکا از جانب دکتر ظریف و… تنها چیزی که از طرف مقابل مشاهده می شود گستاخی و بی ادبی بیشتر است. تعابیری چون وجود ژن فریبکاری در D. N. A ایرانیان، سخن گفتن از روی میز بودن همه گزینه ها و… تنها بخشی از این گستاخی های دشمن است. اما نکته ای که شاید و البته شاید، باعثبیدار شدن برخی آقایان شود، رفتار دولت آمریکا در قبال معرفی نماینده رسمی ایران در سازمان ملل است.

ایران اقدام به معرفی جناب آقای حمید ابوطالبی به عنوان سفیر در سازمان ملل نمود. فرآیندی که بر اساس موازین بین الملل، آمریکا مجبور بود به آن احترام گذاشته و نسبت به صدور روادید برای ایشان اقدام نماید. پس از انتشار اخبار رسمی و غیر رسمی در خصوص علت عدم صدور روادید برای ایشان، علت اصلی این اقدام خلاف دولت آمریکا مشخص شده است.

آنها ادعا می کنند ابوطالبی یکی از دانشجویان پیرو خط امامی است که در واقعه اشغال سفارت آمریکا در ایران دست داشته و بنابراین یک تروریست است و اجازه دادن به حضور یک تروریست در خاک آمریکا، بر خلاف امنیت ملی این کشور است و بر همین اساس و به منظور قانونی جلوه دادن عدم صدور روادید برای ایشان، سنای آمریکا مصوب کرد که دولت این کشور اجازه صدور ویزا برای تروریست های شناخته شده را ندارد.

ادعای آمریکایی ها بر تروریست بودن ابوطالبی به علت حضور او در اشغال سفارت آمریکا، حادثه ای که امام امت از آن به عنوان انقلاب دوم و بزرگتر از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۵۷ یاد کرده و ملت ایران هر ساله آن را گرامی داشته و در روز مبارزه با استکبار در مقابل لانه جاسوسی، فریاد مرگ بر آمریکا سر می دهند؛ حادثه ای که ابهت آمریکا را شکست و سیلی جانانه ای بر صورت شیطان بزرگ زمان زد، بیانگر این واقعیت است که بر خلاف رفتار و منش برخی آقایان در داخل کشور و در راس سیاست خارجی کشورمان، آمریکایی ها، گذشته را نه فراموش می کنند و نه آنهایی که دشمن خود می دانند، می بخشند! دشمنی آنها با خط امام، همیشگی است.

باید منتظر ماند و واکنش دستگاه سیاست خارجی کشورمان به این اقدام گستاخانه آمریکا را مشاهده کرد و دید آیا همچنان باید خود را به فراموشی زده و آماده بخشش باشیم؟

آیا ایران بر اساس نظر آمریکایی ها که اعلام کرده اند: «تصمیم ایران برای انتخاب حمید ابوطالبی به عنوان سفیر این کشور در سازمان ملل قابل اجرا نیست» فرد دیگری را به عنوان سفیر خود در سازمان ملل معرفی خواهد کرد و یا این که بر موضع خود پافشاری خواهند کرد؟

البته سناریوی دیگری هم محتمل است مبنی بر این که برخی آقایان اظهار دارند که ابوطالبی از دانشجویان اشغال کننده سفارت نبوده و نقشی در این ماجرا نداشته و تنها یک مترجم بوده که با نیت انسان دوستی و کمک به حل و فصل این ماجرا، وارد صحنه شده است و بنابراین نباید با وی، مشابه اشغال کنندگان سفارت! برخورد کرد. سناریویی که برخی مصاحبه ها و تحلیل ها، بر صحت آن می افزایند.

صحت این مساله و پذیرش ابوطالبی توسط آمریکا با رزومه مترجم و یک انسان مخالف اشغال سفارت، در واقع می تواند این پیام را به مخاطب القا نماید که مسئولین دولتی ایران نیز اشغال سفارت را تایید نکرده و آن را حرکتی خلاف اصول بین الملل می دانند(که البته نگارنده امیدوار است این سناریو صحت نداشته باشد)

سناریوی دولت هرچه باشد، ملت ایران به دانشجویان و جوانانی که در ۱۳ آبان سال ۵۸، لانه جاسوسی دشمن را تصرف کرده و آن حماسه بزرگ را آفریدند، به چشم قهرمانان ملی می نگرد؛ حتی اگر دشمنان به آنها القابی که شایسته خودشان است بدهند. دولت امریکا و سیاستمداران این کشور حقیرتر از آن هستند که بخواهند ملاک و مبنای تشخیص تروریست یا آزادی خواه بودن دیگران باشند چرا که امروز رژیم امریکا بزرگترین و جنایتکارترین دولت تروریست و مدافع تروریست در جهان است.

انتهای پیام /

ارسال نظر

پربیننده ترین

آخرین اخبار