چرا فولادساز باید نهاده‌های تولید، قطعات و تجهیزات خود را به نرخ ارز آزاد خریداری کند، بعد صادرات را انجام دهد و با نرخ دولتی ارز را به دولت تحویل دهد؟

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با تاکید بر این که هر چقدر دولت خود را از این مداخلات کنار بکشد، صنعت فولاد مستقل‌تر و بهتر فعالیت می‌کند و اتفاقا برای کشور ارزآورتر خواهد بود، افزود: بنابراین در حال حاضر اگر ارز حاصل از صادرات صنعت فولاد به کشور وارد نمی‌شود عمدتا به دلیل مقررات غلط بانک مرکزی است.

چرا فولادساز باید نهاده‌های تولید، قطعات و تجهیزات خود را به نرخ ارز آزاد خریداری کند، بعد صادرات را انجام دهد و با نرخ دولتی ارز را به دولت تحویل دهد؟

وحید یعقوبی، معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در گفت‌وگو با فولادنیوز درباره انتقادهایی که در خصوص تحویل نشدن ارز حاصل از صادرات فولادسازان مطرح می‌شود، تاکید کرد: صنعت فولاد بعد از شرایط ناترازی‌های انرژی یارانه‌ای دریافت نمی‌کند، چرا وقتی یارانه‌ای ندارد باید ارز خود را به نرخ دولتی به دولت تحویل دهد.

 

او با بیان اینکه فولادسازان ارز خود را تحویل می‌دهند، افزود: از بانک مرکزی بپرسید این که اعلام می‌کند فولادسازان ارز خود را تحویل نداده‌اند چه کسانی این کار را نکرده‌اند.

 

تمام واحدهای تولیدی فولاد به تعهد تحویل ارز خود عمل کرده‌اند / ارزی که می‌گویند از فولاد و پتروشیمی بازنگشته است به دلیل صدور کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف است

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد با تاکید بر این موضوع که تمام واحدهای تولیدی به تعهد تحویل ارز خود عمل کرده‌اند، توضیح داد: آن ارزی که می‌گویند از فولاد و پتروشیمی بازنگشته است به دلیل صدور کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف است. به خاطر مقررات اشتباهی است که بانک مرکزی تعیین کرده است.

 

روند فروش ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما و تالار اول برای فولادساز صرفه اقتصادی ندارد

یعقوبی ضمن انتقاد از مقررات ارزی که بانک مرکزی برای فولادسازان در نظر گرفته است، عنوان کرد: بانک مرکزی فولادسازان را ملزم کرده است که اگر صادرات انجام می‌دهند باید ارز خود را در سامانه نیما و تالار اول به نرخ دولتی به او بفروشند. چه اتفاقی رخ داده است؟ برای فولادساز این روند صرفه اقتصادی ندارد.

 

او در ادامه افزود: چرا فولادساز باید نهاده‌های تولید، قطعات و تجهیزات خود را به نرخ ارز آزاد خریداری کند، بعد صادرات را انجام دهد و با نرخ دولتی ارز را به دولت تحویل دهد؟

 

سهم صادرات واحدهای فولادی به زیر ۴۰ درصد رسیده است / بیشتر از ۶۰ درصد صادرات در زنجیره فولاد به‌وسیله واحدهای غیرتولیدی انجام می‌شود

 

معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با ارائه برخی آمارها از ضرر و زیان شرکت‌های فولادسازی در جریان انجام امور صادراتی، بیان کرد: سهم صادرات واحدهای فولادی به زیر ۴۰ درصد رسیده است. یعنی بیشتر از ۶۰ درصد صادرات در زنجیره فولاد به‌وسیله واحدهای غیرتولیدی و بازرگانانی که می‌توانند معتبر یا صرفا دارای کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف باشند، انجام می‌شود. ارزی که بازنمی‌گردد به‌دلیل این تصمیم غلط است.

 

قیمت بورس کالا را برای فولادسازان آزاد کنند / صنعت فولاد با وجود این‌که یارانه نمی‌گیرد اما مستقل روی پای خود ایستاده است

 

او در ادامه تاکید کرد: باید این تصمیم اصلاح شود؛ صنعتی که یارانه نمی‌گیرد و مستقل روی پای خود ایستاده و به کارش ادامه می‌دهد، اجازه دهند که ارز خود را هم با هر نرخی که می‌خواهد صادرات و به کشور وارد کند. قیمت بورس کالا را هم برای آن آزاد کنند.

 

هر چقدر دولت خود را از این مداخلات کنار بکشد، صنعت فولاد مستقل‌تر و بهتر فعالیت می‌کند

بعقوبی در پایان با تاکید بر این که هر چقدر دولت خود را از این مداخلات کنار بکشد، صنعت فولاد مستقل‌تر و بهتر فعالیت می‌کند و اتفاقا برای کشور ارزآورتر خواهد بود، افزود: بنابراین در حال حاضر اگر ارز حاصل از صادرات صنعت فولاد به کشور وارد نمی‌شود عمدتا به دلیل مقررات غلط بانک مرکزی است.

ارسال نظر

خبر‌فوری: چرا فولادساز باید نهاده‌های تولید، قطعات و تجهیزات خود را به نرخ ارز آزاد خریداری کند، بعد صادرات را انجام دهد و با نرخ دولتی ارز را به دولت تحویل دهد؟